Úgy tűnik, hogy amit eddig vízionáltunk, lassanként elérkezik: brutkó repedések jelentkeztek lelkes MLM-alapú pilotajátékos barátaink csillogó pajzsán. Éppen ezért gondoltam elszórakoztatlak benneteket a következő hónapok vígjátékával, persze előre.

1. Felvonás - Bemelegítés

Lassanként megjelennek az első újságcikkek és találgatások, és mivel már eddig is mindenki árgus szemekkel figyelte őket, a híreket pikk-pakk átveszi minden portál, blog, fórum. A városban majd hamar elterjed majd a szóbeszéd, hogy a Sciennet magával ránt pár pénzintézetet, mindenki rohan, persze kiderül, hogy vaklárma. Előkerülnek a hatóságok, akik most hirtelen az erkölcs, a jog és az állampolgárok hős védelmezőjeként fogják habzó szájjal fikázni a vállalkozást, hamar kiderül, hogy ők már évek óta figyeltek, nyomoztak, és mindent megtettek.

Eleinte a cégvezetés el lesz tűnve, sem a sajtó, sem a volt hívek nem fogják találni őket. Aztán előkerül majd egy ügyvéd, aki szemrebbenés nélkül el fogja mondani, hogy minden hír hazugság, mindenkit beperel, aki ennek a makulátlan vállalkozásnak a rossz hírét kelti. Aztán idővel a sajtó csak-csak előbányássza a régi vezetőket, néhány könnyen megvehető börtönőr/portás/házvezetőnő jóvoltából. Ők szinte könyörögni fognak, hogy az ő világmegváltó/világbékegeneráló vállalkozásukat nehogy már a genyó média tegye tönkre, ők nem is értik a vádakat, a legjobbat akarták a kispénzű rászorulóknak.

Eközben a tagok otthon ülnek és kivárnak. Figyelnek minden híradást, hívogatják egymást telefonon, néhány középvezető még próbálja a lelket tartani a tagságban: inkább a szemednek hiszel, mint nekem??? A honlap "karbantartás miatt" persze nem lesz elérhető, és a hihetetlen sok virtuális forintocska, ami eddig pörgött a képernyőn, most valahol pihen.

 

2. felvonás - Megvilágosulás

Ahogy telnek a napok, egyre jobban elhúzódik a szerver karbantartáska, és egyre jobban kezdenek a hívek idegeskedni. Már a vezetők szeme csillogása sem őszinte, elfogynak az érvek, így legendákat és forgatókönyveket kezdenek gyártani, eleinte pozitívakat (holnap felkelünk, és kiderül, hogy csak álmondtuk), majd negatívakat (odamegyünk egy baseball ütővel és szétverjük a széfet). Ja, hová is megyünk? Az USA-beli székhelyre? A rég kiürített budai bérelt irodába? A partner bankhoz?

Mindeközben a hatóság belendül, és sorra húzza elő a bizonyítékokat. Kiderül majd, hogy a rájuk bízott pénzeknek nyoma sincs, a szövevényes nemzetközi konstrukció miatt senkinek nincs esélye pénzhez jutni, a vezetők már korábban is gyanús piramisjátékok szervezői voltak, és persze a PSZÁF, a Fogyasztóvédelem, az APEH és a NBH mindvégig a helyzet magaslatán volt. Csak azt a pár százezer ember pár milliárdját nem tudták megmenteni. Ja kérem, az élet nem habostorta.

A sajtó rápörög a témára, órák alatt rájönnek, hogy ezzel a hírrel jó kis nézettség generálható. A Tények élőben közvetít majd a töküres irodaház elől, a Fókusz talál majd egy néger-leukémiás-meleg-zsidó-szcientológust, aki az utolsó fillérjeit tette bele a rendszerbe, a HírTV kommunista összeeskövésről beszél, a 168 órában pedig őszülő halántékú közgazdászok moralizálnak.

Ja, a beváltóhelyek csöndben szipognak, hogy kár volt, meg kicsit ciki, meg Gizike, kaparja le legyen szíves azt a kék matricát a bejárati ajtóról.

És aztán jön a legkellemetlenebb felismerés: az adócsalást igazából nem a cég követte el, hanem azok a tagok, akik a jövedelmük után nem fizették be az SZJA-t. Sajna közülük is el fognak kapni pár jelentéktelen figurát, mert ugye a statuálás a lényeg.

 

3. felvonás - Felébredés

Aztán - mivel ugye minden csoda három napig tart - jön majd egy újabb hír arról, hogy Orbán Viktor és Vona Gábor annak idején a közös polgári körben egyszer úgy berúgtak, hogy a ceglédi kultúrház udvarán a virágágyásba vizeltek, és szépen elcsendesül minden. Kivéve azok lelkét, akik tényleg sok pénzt pumpáltak ebbe az irgalamatlan baromságba. Közülük lesz, aki könnyen elereszti a dolgot, de persze jön a hőzöngős tömeg, aki majd az öklét rázva tüntet a Parlament előtt, meg pertársaságot alapít, és évekre beleragad abba, hogy elvesztette a kis megtakarított pénzét.

A vezetők még egy picit kellemetlenül érzik magukat, majd pár év múlva kapnak két év felfüggesztettet, hogy utána más néven megint valami hasonlóan izgalmas újba vághassanak bele.

A mi drága hivatalnokaink pedig megünneplik magukat, hogy milyen ügyesen elbántak egy hatalmas bűnbandával. Lesz kitüntetés, süti-pogi, miazmás. Azon pillanatok alatt átlépnek, hogy hány évig asszisztáltak a piramisépítéshez, hogy miért tart ott az állampolgárok pénzügyi műveltsége, hogy tömegével fejest ugorjanak egy baromságba.

No és lesznek a csúcsidióták, akik még évek múlva is az autó hátulján hirdetik, hogy "Gazdagodjon meg költekezéseiből!" De csak azért nem oldalt, mert ott az Il Ferro matrica van.

hülyeségszint: (5/5)
szerintetek: (4,7/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://kioktato.blog.hu/api/trackback/id/tr321555113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acmee 2009.11.27. 09:22:55

:) Szép cikk, sajnos egy közeli hozzátartozóm az OVB nevű marhaságban "raboskodik" :(((

Ráadásul diplomát, nyelvvizsgát, záróvizsgát, mindent félbehagyva :((((

melodycenter.hu · http://cdbolt.blog.hu/ 2009.11.27. 09:28:29

Sajnálom azokat akik beleugrottak. Csábítottak engem is és talán nem lett volna rossz reklám, termékpartnernek lenni, de valahogy ami ennyire jól hangzik /lsd Il Ferro/ az általában nem igaz.

Acmee 2009.11.27. 09:34:29

@melodycenter.hu:

Az Il Ferro egy nagyobb, fejlettebb piacon működhetett volna. Ahol nagyobb divat az autókon reklámozni. Itthon pici, csökevényes, fejletlen a reklámpiac, így halálra volt ítélve az első pillanattól kezdve.

Kalmár 2009.11.27. 09:35:27

Már szinte látom a sok lelkes tagot, akik mentegetik majd a rendszert, mint a Thürmer a kommunizmust.
Jó lett volna, jót akartunk, a rendszer jó, csak az emberek gonoszak.....stb.
Amikor az előadót szembesítettem azzal, hogy ez miért piramisjáték, végül azt mondta:
Igaz, egy kicsit az, de még időben vagyunk és egész európát behálózzuk majd. Ez hozza el Magyarország felemelkedését......
Csak az a felfoghatatlan, hogy ezt miért nem szúrja ki soha semmilyen hatóság.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.27. 09:36:20

Van egy kedves ismerősöm, aki rendszeresen győzköd ilyen xarokkal, de már szerencsére immunitást szereztem, így nem szívok. Persze, aki gátlástalanul csinálja, az megszedheti magát vele, és idejében kiszáll, de nekem köszönöm, ehhez nincs pofám. :)

Szőröstalpú Jeti 2009.11.27. 09:38:35

Ahogy én látom, két része volt a vállalkozásak: az egyik egy törzsvásárlói rendszer, ami még akár működhetett volna is. A másik (ami gondolom a lényeg volt) a jogvásárlós rész, ez már elégg piramis-szerűen nézett ki.
Mondjuk én azt nem értem, hogy miért nem lehetett befizetni rendesen az adókat. Ha azt megteszik, akkor még évekig simán működhetett volna az egész

papamaci1 2009.11.27. 09:40:18

Basszus ! A pilótajáték és a MLM a nyolcvanas években volt divatban......Az emberek 20-30 év alatt se tanulnak ?????

Bastard Nazi Pope · http://munkahelyihorror.blog.hu 2009.11.27. 09:40:19

@Acmee: Ne álltasd magad. Az Il Ferro az első perctől kezdve pilótajátékról szólt. Ha nagyobb/fejletebb piacon ez működhet, akkor léci mutass egy külföldi példát, mondjuk egy nagyobb/fejletebb piacról.

Matko Destanov · http://opni.blog.hu/ 2009.11.27. 09:41:07

@Acmee: mert persze mindenkinek puskacsövet tartanak a fejéhez, hogy belépjen bármilyen rendszerbe, mi???

az a baj, hogy itt magyarországon az emberek még mindig elhiszik, hogy a semmiből milliókat lehet teremteni. emlékezzetek csak az il-ferro esetére, ahol sok ember beszopta, hogy ingyen autót kaphat egy olyan országban, ahol még a náthát is pénzért adják... kac kac!!!

Pong 2009.11.27. 09:41:08

Hail Xenu! Ja, s TCLTC,

papamaci1 2009.11.27. 09:41:26

"ami ennyire jól hangzik /lsd Il Ferro/ az általában nem igaz. "

Itt az igazság !!!!

Kalasz 2009.11.27. 09:42:11

Hát én azt várom kíváncsian, h a JenFe-t vagy mi a rákot mikor veszik elő. Jó pár ismerős belevágott abba a szarba.

Hümüzhümümüz 2009.11.27. 09:43:37

Nekem Lyoness kártyám van. Az is ilyen ratyiság?
Shoppingoltam már vele az Ósanban és van is rajta pénz, mármint a Lyoness számlámon. Asszem 3000 pénznek kell lenni, hogy átutalják, vagy ilyesmi. :D

monticello (törölt) 2009.11.27. 09:46:23

Folyt köv:
- időközben gazdát cserél a még fel nem számolt vállalkozás, az új tulaj és/vagy ügyvezető a kertévékben leközölt riportműsorokban közli, hogy minden rendben lesz. Aztán eltűnik ő is.
- a nyomozás sikeres lezárultát követően megalakul a Sciennet Károsultak Egyesülete, dipl.ing. Lakatos Józsi Bácsi közlekedési üzemmérnök elnökhelyettes elvtárssal a havanna ltp-ről az élen, akik ötévente egyszer 20-30-an tüntetnek a parlament és/vagy tárgyalási napokon a bíróságok előtt.
- Eközben a volt tulajok rokonai nevére kerül szép lassan pl. a Bükk-Zemplén régió összes panziója. Lásd Baumag vs. Parádsasvári kastély és további közel száz mátrai ingatlan.
- A két volt ügyvezető 20 év múlva távollétében kap egy ejnye-bejnyét +100e Ft. behajthatatlan bűnügyi költséget. A T. ügyvédek, bírók, ügyészek, paszományos főrend- és pénzügyőr urak, Vona, Orbán, Kuncze, Dávid, Morvai, Baló stb. pedig túl vannak további fejenkénti 1,5t/20év csécsei szalonna boldog elfogyasztásán törköllyel.

Advocatus_Diaboli 2009.11.27. 09:47:37

Az nem tűnt fel senkinek, hogy a ScienNet a Szcientológia Egyház újabb vállalkozása?!!! A nevéből is teljesen egyértelmű!!! A marektingjükből meg még inkább? Mégis mit vártatok tőlük? :-)

Kalmár 2009.11.27. 09:47:48

@Acmee: Na ez is egy szép hülyeség.
Az ill ferro sehol sem működhetett.
számológép+ 8 ált.

40.000 ft-ot fizettek havonta egy kocsiért.
kb 25.000 ft a matricázás.
Gondolom kb 10% haszon az Ill ferrónak is kellene.
Ahoz, hogy legyen valódi hatása, kb 3000 autót kellett volna megvennie egy
cégnek.
3000 x 40.000 = 120 millió
3000 x 25.000 = 75 millió
Tehát az első hónapban 195 milkó a költséged és ez havonta nő 120 mill-val.
Na erre jönne az Ill Ferró haszna kb 15-20 millió.

Aki valaha dolgozott reklám szakmába az tudja, hogyb havi 200 millióból beboríthatja a teljes médiát. Az a pár ezer autó elhanyagolható hatást hozna az alternatív reklámokkal szemben ennyi pénzért.

karolyist 2009.11.27. 09:48:41

mi a faszom az a sciennet?

Matko Destanov · http://opni.blog.hu/ 2009.11.27. 09:49:40

@papamaci1: bunkó vagy sem, azt döntse el mindenki maga, de azért én szájtátva figyeltem, mikor ismerősöm 4 millát belepörgetett ebbe a szar sciennetes buliba - ez volt az össz vagyona - mert azt mondta neki az, aki belerántotta, hogy ez egy olyan befektetés, ami seperc alatt megtérül és bazi nagy hozama lesz. a szerencsétlen f@szkalap meg beperkálta a 4 millát, aki meg bemalmozta őt erre, az 1,2-t rögtön kinyalt belőle "jutalékként"... közben meg azt mondogatta, hogy figyelj, neked csak annyi dolgod van, hogy az ingyenes törzsvásárlói kártyákat kell osztogatni és a lóvé visszapörög, amikor a szerencsétlen meg rájött, hogy az nem lesz annyira egyszerű, a végén már az utcán szólított le vadidegeneket, hogy a pénzét viszontláthassa...

Pong 2009.11.27. 09:49:44

@Advocatus_Diaboli:

Bazdmeg egyértelmű kapitány.

belekotty 2009.11.27. 09:50:06

www.szkeptikustarsasag.hu/forum/sciennet

Hehehe.. itt villognak a sciennet hívők és hittérítők. NRegie-re felhívom a figyelmet, ő az egyik fő próféta!

Pong 2009.11.27. 09:50:37

Aki meg erre pénz ad, az csak magára vessen, azért még mindig jobb, mintha leütnének, s elvennék a pénzt? Igazam van?

nyubocs 2009.11.27. 09:51:17

A honlapjukat már tegnap sem lehetett elérni legalábbis nálam.

Amúgy ügyesen összefoglaltad.

És az a baj, hogyha megpróbálod lebeszélni ezekről a baromságokról, akkor te vagy a sz@r ember.

A szembeszomszédom most kapott bele az FLP-be (mondtam is neki, hogy azt a 100 rugót nekem is ideadhattad volna), alig bírtam diplomatikusan leállítani, hogy lesz szives békénhagyni.

Pong 2009.11.27. 09:53:31

@nyubocs:

Nyehe, a felhábárodott tekintet: "miért akarsz rosszat nekem".

shearer86 2009.11.27. 09:58:00

@Acmee: azért az OVB-t ne hasonlítsuk már ehhez a marhasághoz. Ez a Sciennet egy fél éve kitalált magyar mutyicég a buták átverésére, míg az OVB egy majd 40 éve működő világcég, németországi székhellyel. És a legfőbb különbség, hogy az OVB-nél nem az ügyfelek átbaszása a cél: nem hiába nem olvashattál még egyetlen cikket sem ott tapasztalt visszaélésekről, csalódott ügyfelekről (ellentétben pl. a Brókernettel, lsd. Figyelő). Magyar cégben soha ne bízzatok. Amúgy hozzátartozód is valszeg azért senyved ebben diplomával is, mert 3szor annyit keres mint bármelyik más munkahelyen :)

Serio (törölt) 2009.11.27. 09:58:17

Kimaradt ebből az egészből a lényeg... Hogy egy Belize-i bankszámlán pedig mindvégig ott fog csücsülni és csendben kamatozni pár tízmillió USA dollár, türelmesen várva míg egy vagy több, gazdasági bűncselekményért elítélt, majd jó magaviseletért hamarabb szabadult magyar érte menjen.

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 10:00:26

@Hümüzhümümüz:
Nos akkor most a következőt tedd:
nyomtasd ki ezt az egyébként nagyon jól sikerült cikket, tedd ki a szobád négy falára, hogy mindig szembesülj vele.
Amúgy már a szlogen is: "Gazdagodjon költekezéséből". Persze, fából vaskarika.
Ez meg a hülyék országa. Nem tudom már hányadik piramis játékot szopkodják be az emberek, de hát igaz a mondás, míg sz@r van, veréb is van.

ostván 2009.11.27. 10:01:05

@Acmee: Az Il Ferró egy romlandó árút vásárolt nagyon drágán (= rövid határidőt vállalt arra, hogy a tagoknak mennyi időn belül, milyen sokat fog visszafizetni). Az nem a reklámpiac hibája, hogy a vezetők - az egész cégre vonatkozóan - üzletileg rosszul döntöttek (azt nem tudom, hogy egyénileg mit értek el). Ez símán rossz üzleti döntés volt.

báró Csekonics 2009.11.27. 10:06:34

Parkol egy kocsi az utcánkban: a mai napig rajta a sok kisebb-nagyobb Il-Ferros matrica.
Némelyiknek már pöndörödik lefelé a széle...
Nekem ez ugrott be így hirtelen. Hogy miért???

McCoy Capt 2009.11.27. 10:08:42

Azért a sok előre látó és, most azon háborgó hozzászólónak, hogy "milyen igazam volt, mert én előre tudtam, hogy bebukik" felhívnám a figyelmét, hogy nem maga a rendszer omlott össze, nem azért nem érhető el a cég weblapja, mert fizetésképtelenné vált az ügyfelei felé (ld Il Ferro), ahogy azt sokan jósolgatták, hanem arról van szó, hogy a VPOP adózás elmulasztásának gyanújával eljárást indított a cég ellen és ezért lefoglalta a szervereit. Nagy különbség. Ha netán a nyomozás végén úgy találnák, hogy nem volt megalapozott a gyanú, de még akkor is, ha valóban nem fizetett be adót a cég és ezért megbűntetik, attól még működhet tovább a rendszer, mint ahogy működik most is egy csomó más nagyon hasonló(bár kevésbbé népszerű) tv rendszer.

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 10:11:23

Aki képes pénzt, időt, munkát fektetni, egy MLM-es baromságba, az meg is érdemli. És az olyan hülye, hogy reklámozza magát, hanem inkább kussolva üljön a valagán!

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 10:12:33

@metal: "ne reklámozza magát" bocs elírtam

tiborc2008 2009.11.27. 10:12:40

Ha az Il Ferro egy nagyobb piacon működhetne, akkor működne. Tudomásom szerint ilyen rendszer nem működik se USA-ban, se Nyugat-Európában sehol.

Ennek a sciennetnek volt valami köze a szcientológusokhoz?

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 10:14:42

@tiborc2008: Minden MLM-nek van hozzájuk köze!

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.11.27. 10:16:19

"a statuálás a lényeg"
Hihihi, Pelikán elvtárs!

McCoy Capt 2009.11.27. 10:16:20

@tiborc2008: Csak annyi, mint a katolikusokhoz és a szabadkőművesekhez.

McCoy Capt 2009.11.27. 10:17:48

@tiborc2008: Csak annyi, mint a katolikusokhoz és a szabadkőművesekhez

TakiBá 2009.11.27. 10:21:48

@shearer86:

Országos Választási Bizottság?

Mi köze nekik ehhez.

báró Csekonics 2009.11.27. 10:23:02

@tiborc2008: az a vicc, hogy ha belegondolsz _annyira_ nem hülyeség sem az Il Ferro, sem a Sciennet alapötlete, csak hát a megvalósítás...
(Il Ferronál ugye adott egy rakás autó oldala mint reklámfelület, rakjunk rá 'plakátot' és a reklámozó ezrét fizet. Az ötlet működik a belvárosban szaladgáló nagy mozgó plakátoknál is és a versenyautókon is. Jó persze itt kisebb pénzeket lehetne elkérni a reklámozóktól, de sokkal több autóra...
Sciennetnél meg non-profit alapon működhetne az elv, sok ember mind X helyen - meg Y, meg Z helyen - vásárol, cserébe X, Y és Z minden egyes tagnak ad egy bizonyos kedvezményt, így működnek a törzsutas kártyák és társaik.)

Csak persze itt az egész tetejére ráült az MLM és abban a pillanatban kész is...

tanár úr 2009.11.27. 10:27:27

Polocsányi Béla az Intergomb kft.(VI.ker Szondi utca 58), is egy ilyen" Team Direktor" a Sciennet nél, és az üzlete dolgozót regisztráltatta és úgy fizetett, s aki nem tette meg vagy lemondta a regisztrálást az kirúgta...na itt az ideje egy ki jó börtönbe vonulásnak

kispista2 2009.11.27. 10:28:49

@Acmee: Még mindig van olyan hülye, aki szerint az ilferro nem piramisjáték volt? Semelyik fejlett országban sem fizetnének a hírdetők 400 eurót azért, hogy pista bá reggel 6-kor bemenjen a falujából a 10 km-re lévő kisváros szélén lévő gyárba dolgozni a felmatricázott kocsival, miközben max 20 legelő szarvasmarha látja a reklámot.
Még a taxisoknak sem fizetnek ennyit sehol, pedig ők egész nap jól látható helyen vannak.

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 10:28:52

@báró Csekonics: Az MLM-nek mindig az a lényege, hogy az elv jó (vagy legalábbis jónak látszik), ezzel tudják bepalizni a gondolkodni képtelen tömeget. Ha egyértelműen, első hallásra is faszságot találnának ki, azzal senki nem lehetne bepalizni. És az első-hallásra jónak tűnő ötlethez még jön a marketing duma: soha vissza nem térő alkalom, munka nélkül sok pénz,..... De aki olyan hülye, hogy elhiszi, hogy munka, befektetés (jelentős) nélkül gazdag lesz, az meg is érdemli!

Flankerr 2009.11.27. 10:30:35

Kiváló cikk..
"a HírTV kommunista összeesküvésről beszél.." Ezt csak azért kétlem, mert a Hír TV saját gyártású műsorában (sajnos nem tudom melyikben) láttam már a partner bank vezérigazgatóját.. Nem akarok nagyívű elméleteket ráhúzni erre, csak gondoltam megemlítem.

wiener 2009.11.27. 10:32:40

emlekszem a csillogo szemu haveromra aki be akart szervezni... hiaba mondtam neki hogy ami MLM az felejtos

ZWS 2009.11.27. 10:32:46

@báró Csekonics: Az alapötlet persze, hogy nem hülyeség pl. a Sciennet esetében: hogyan süssük el a jól bevált (és másik rendszerben ugyanazok által már alkalmazott) piramisjáték szisztémát valamilyen álcát ráhúzva és nyúljunk le újra sok pénzt. Azért ehhez már nagyon naívnak kell lenni...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.11.27. 10:33:16

Én nem sajnálom azokat akik megszívatták magukat. Ideje lenne már használni is az agyukat az embereknek, nem csak kitölteni vele a koponyát.
Azt viszont sajnálom, hogy a szervezőket nem lövik a Dunába, mert megérdemelnék.

kispista2 2009.11.27. 10:33:46

@báró Csekonics: Törzsváráslói pontgyűjtő kártya tucatszám létezik. Csak azokból nem lehet "meggazdagodni", hanem vehetsz valamilyen ajándéktárgyat vagy kapsz egy kevés pénzt vissza.
Ahhoz, hogy az 1-2%-os jutalékból megélj, 1000 embert kell magad alá beszervezned, akik szinte mindent a törzsvásárlói kártyával vásárolnak. Ez kizárt dolog, hogy megvalósulhatna.

Kalasz 2009.11.27. 10:33:59

@gande:
Fogyasztó tapaszokat "árulnak". Amennyit én tudok róla, x ft-ot kell fizetni regisztráció gyanánt, és utána szépen beszerevezni mindenkit magad alá, mert majd azok hozzák a pénzt.

kispista2 2009.11.27. 10:36:56

@metal:
De ha mindenki belépet volna a sciennetbe, akkor mindenki gazdag lett volna a vásárlásaiból! Senki sem dolgozik, csak kapja a pénzt! De a gonosz állam megakadályozta ezt!

pannonfunk 2009.11.27. 10:37:08

Én arról az őrültségről hallottam, hogy fizetnek azért, hogy sms-t olvasol. Valami 5 forintot adnak sms-enként, virtuálisan, de csak 3000 Ft-onként hívható le a számládról a tétel. Úgy hirdetik, hogy akár havi 20-25 ezer forintot is lehet vele keresni. Számoljátok ki, hogy mennyi sms-t kell ezért fogadni. Megsúgom: 20 munkanappal számolva (csak hétköznap küldenek sms-t), napi nyolc órán át kétpercenként kell ehhez sms-t kapnod. Hülyének is megéri bruttó 25000 HUF-ért :P

kispista2 2009.11.27. 10:39:09

"Leinemann Zsolt személye 2003-ban először került reflektorfénybe. Leinemann az Atlantis- Contor majd, DT Diamond Zrt. környékén tűnt fel. "
", így a tagoknak eladott „színes gyémántokat" a cégcsoport több száz százalékon veszi majd vissza. Ebből azonban semmi sem lett semmi, mivel először a PSZÁF, majd 2005-ben a BRFK is vizsgálatot indított az ügyben. A korábban biztosításközvetítők környékén forgolódott Leinemann állította: a Diamond DT-nél csak külsős, tanácsadói szerepet látott el. Az ügy 2005 óta sem tudott továbblépni, a BRFK legutolsó felvilágosítása szerint a „szakértői vélemények" begyűjtése történik, amit a károsultak nagy számával indokolt a rendőrség."

És volt valaki aki megbízott ebben a szélhámosban?

kispista2 2009.11.27. 10:40:08

@pannonfunk: Úgy kereshetsz vele ennyit, ha beszervezel 1000 hülyét aki olvasgatja majd az sms-eket.

báró Csekonics 2009.11.27. 10:40:25

@kispista2: pontosan!
Erre gondoltam, hogy amint ráül az MLM behal az egész.
Tényleg röhej, hogy ilyenekkel ennyi év után még mindig meg lehet hülyíteni embereket, de igazából én csak azokra haragszom, akik ezeket a szerencsétleneket palira veszik, aztán röhögnek a markukba.

2009.11.27. 10:42:29

Rejtélyes, hogy ennek a fosnak hogy dőlhetnek be emberek, persze sok az elkeseredett, behálózhtaó ember, de több százezren vannak a bepalizottak, csak nem lehet minegyikük 8 bites személy. Közeli ismerősöm is van, aki egyetemet végzett, vámosként dolgozott, aztán beugrott ebbe a szarba, a lakás és autóhitel mellé még bő egy millát felvettek személyi kölcsönben, hogy "jogokat" vásároljanak. Két gyerek mellett, őrület, anyámat is be akarták fűzni, de neki hamar leesett, hogy ez totál gáz. Ha én, aki messze nem közgazdász vagy pénzügyekben járatos ember vagyok, a net segítségével meg némi értő olvasással egy fél óra alatt rájöttem, hogy ez klasszikus pilótajáték, másnak miért nem tűnt fel? Sajnos sok az elkeseredett, lecsúszó ember, és tragédia, hogy pont ők lesznek az ilyen átverések áldozatai.

Acmee 2009.11.27. 10:55:22

@shearer86:

Aha... Tanulj meg olvasni.

Mondom MINDENT FÉLBEHAGYVA VÁGOTT BELE!!!

Amúgy arra a kérdésre Ő sem tud értelmes választ adni, h mi lesz, ha elfogynak a hülyék, akit "maga alá" szervezhet.

Amúgy pedig: eddig a max. amit kapott egyenlő azzal az összeggel, amit Én anno. pályakezdő diplomásként kaptam.

Acmee 2009.11.27. 10:56:36

@Acmee:

Amúy pedig süt a "rendszervédelem" a hozzászólásodból!

password11 2009.11.27. 10:58:10

@melodycenter.hu:

A volt főnököm lelkes tagja... adózási időszakban körlevelet küldözgetett, h amennyiben bent hagyják a scnben a "jogaikat", akkor az adómentes..neki 24 mill ftnyi joga volt, most azt tőkebetétként áthelyezte a vállalkozásába. Minden alkalmazottat kötelező jelleggel beléptetett.. Most majd jól megnézegetik :)

pannonfunk 2009.11.27. 10:59:05

@kispista2: Naná. És az a 'szép' ebben, hogy az ezer hülye fog kapni naponta egy sms-t, azaz két év alatt fog összejönni neki a minimális 3000 Ft-ja, az alatt az idő alatt meg el is fog tűnni a cég, így olvasgattam sms-eket, ingyen és bérmentve. Jól járt a vezető, aki gátlástalanul behülyített egy csomó embert, jól járt a cég, mert befolyt neki reklámból egy csomó pénz, aztán lelécelnek.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.11.27. 10:59:53

A neve alapján én a Scientológiára asszociáltam, és ekként kezeltem.

kispista2 2009.11.27. 11:00:34

@shitgun: Abból a misiből fizette a "felsővonal" a luxusautó lízingjét, amit látva ugrott be a sok hülye, hátha neki is lesz olyan.

Sokan szóltunk már korábban, hogy ez átverés. Akkor irigyek voltunk. HA most szólunk hogy megmondtuk előre, akkor kárörvendők.
Ugyanez volt az ilferrónál is, sok hülye azt hitte hogy ingyen kap egy autót.

pannonfunk 2009.11.27. 11:03:46

Szerintem ott kezdték a pórul járt emberek, hogy először ingyenes törzsvásárlói kártyát adtak nekik, nem? Az ingyenes, miért ne fogadná el. Aztán szép lassan ment a pszcihológiai hadviselés, hogy vegyenek jogokat, hiszen 'látják', hogy működik a dolog.

Engem is be akartak szervezni tavaly a törzsvásárlói kártyával, aztán megmondam nekik, hogy engem személyesen ismer a zöldséges a piacon, mindig a legjobb árut adja nekem, 1% kedvezményért nem fogok máshova menni.

csárli hárper 2009.11.27. 11:08:53

bizony csak parasztvakítás, csili-vili iroda persze"jó" helyen,lízingelt, bérelt felső kategóriás autó, mindenféle hülye kitalált vezetői nevek szigorúan angolul mert az jól hangzik "Team" akármicsoda, és a suttyó már be is szopta..velem is próbálkoztak visszakérdeztem hogy ez az új ilferró? azóta kuss van...

VLADISZLAV 2009.11.27. 11:13:58

Romániában már le lenne tartóztatva az egész vezetés, 1 hónap múlva itélet, teljes vagyonelkobzás, ügy lezárva.

cso zsi 2009.11.27. 11:16:10

@Acmee: "Amúgy arra a kérdésre Ő sem tud értelmes választ adni, h mi lesz, ha elfogynak a hülyék, akit "maga alá" szervezhet."

Az MLM sokáig játszható nagy pályán.
Az Amway megjelenésekor be akartak szervezni. Már nem tudom, hány embert kellett volna magam alá rakni, de azt tudom, hogy kb a 24-ik szinten elfogyott volna hazánk teljes lakossága csecsemőkkel együtt.

pannonfunk 2009.11.27. 11:21:42

@cso zsi: Sokkal korábban. Ha mindenki csak két embert rak maga alá, akkor fogyna el a 24-ik szinten (2-nek a 24 hatványa van 16 millió körül), ha 4 embert szervezel magad alá, akkor a 12-edik szinten, ha 10-et, akkor a 7-ik szinten.

kuki123 2009.11.27. 11:22:22

@TakiBá: ezt én sem értettem :D

állítólag 350e tagja volt

nem akarok a falra festeni az ördögöt de a Leinemann Zsolt elég zsidós név :)
persze a Rózsadombon van az iroda is :D

de ahogy látom elég ismert figura volt, értelmesebb országokban gazdasági bűncselekmény miatt 20 évre bedugták volna és soha többet nem lehetne gazdasági társaság vezetője tagja tulajdonosa...erről ennyit

tanár úr 2009.11.27. 11:31:02

@kispista2: A Diamond -nál "akkor" kb 10 éve, a Csintalan Sándor volt az ügyvezető igazgató..na?...most nyomulj hülye RémHír Tv!!!

belakis 2009.11.27. 11:32:33

A hülyeség állandó, jön a következő majd.
(hirdetik is magukat a tv-ben bőszen)

Buták, hajrá!

tanár úr 2009.11.27. 11:34:38

Csintalan Sándor volt a Leinemann munkatársa a Diamont-nál "akkor"
Na? RémHír TV? most böfögj!

Sherpa_1 2009.11.27. 11:39:48

...és mi van azzal a másikkal a Lion-os micsodácskával. az nem ugyanaz?

GrenAbla 2009.11.27. 11:40:54

Engem még senki sem akart beszervezni. Biztos túl buta az arcom. (Az OVB-re helyből azt hittem, hogy az Országos Választási Bizottságról van szó - mondom is kollégának, hogy dicsá', há már a választás is pilótajáték lett.) Vagy van bennük életösztön.

The reaper 2009.11.27. 11:41:41

Aki hülye haljon meg. Engem vadítottak ezzel a fassággal, de én szkippeltem. Túl átlátszó volt az egész. Most meg jót röhögök.

gabcigirl 2009.11.27. 11:42:39

Engem is be akartak rángatni ebbe a baromságba majdnem napra egy évvel ezelőtt, de hárítottam.

Már eleve kamu szaga volt az egésznek. Ráadásul az sem tetszett hogy dec.23-ára akartak berángatni az "ismertetőre".

Gondolom, az ünnep előtti hercehurca miatti fáradtságot kihasználva akartak jó befolyásolható állapotban bepalizni. Volt is halálos sértődés, amikor sikerült ráéreznem a mögöttes lényegre és nem mentem. Jól tettem...

Ráadásul a neve alapján eleve látható volt, hogy szcientológiai kötődése lehet az egésznek, áhhhhh....Ez még egy mínuszpont...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.11.27. 11:44:04

én nem sajnálom azt, aki olyan végtelenül ostoba, hogy bedől egy MLM csaló bandának. azért ahhoz kell egy sajátos jellem, hogy valaki azt képzelje magáról, hogy az MLM-ben sikeres lesz..

Kalmár 2009.11.27. 11:44:28

Majd elfelejtettem, van egy kitűnő ötletem.
Fizessetek be nekem 100 ezer ft-ot, de gyorsan.
Ha hoztok még embereket akik befizetnek nekem újabb 100 ezret megtarthattok 10 ezret.
Csak tessék, csak tessék!!
A néven még töröm a fejem.
Lesz tv reklám is csak várjatok kicsit.

This_is_Sparta (törölt) 2009.11.27. 11:47:23

Itt néhányan még mindig az Il-Ferro-t emlegetik, csak azt felejtik el, hogy annak a lényege nem a hirdetés volt, hanem hogy a sok balek, a belső körbe tartozó autókereskedőktől vegye meg a kocsit, amihez még annál is sokkal drágábban jutott hozzá (magas hitelkamat a finanszírozónak + 25-20% extra jutalék a kereskedőnek, 120 hónap 0% indulóval, így csórókám az 5. évben is még csak a kamatot fizetheti) mintha csak úgy besétált volna az utcáról. A reklám csak a porhintés volt!

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 11:47:24

@Kalmár: Ha találsz egy olyan országot, ahol ez nem bűncselekmény, én betársulok hozzád, és 200e-rel játsszuk:)

Az MLM nem sokban különbözik ettől (kb. annyival, hogy valami bóvli szart kell venni, és nem simán odaadni a pénzt)!

ihatethisindapassthingy 2009.11.27. 11:48:33

@Acmee: Szerintem is, az Il Ferro olyan ötlet volt, ami elvileg működhet. Gyakorlatilag egy reklámfelület-brókerről van szó, ami személygépkocsik reklámfelületének értékesítésére született - azaz összegyűjtenek egy reklámfelület-flottát, majd továbbforgalmazzák a hirdetők felé a terméket. A probléma nyilván az összegekkel és a méretekkel volt. Kérdéses, hogy hány cégnek ér meg cirka havi 30-60 rongyot, hogy egy személyautó rohangáljon a forgalomban az ő reklámjával.

Ami a ScienNet-et illeti, itt sem alapvetően rossz az üzleti modell madártávlatból. Sima törzsvásárlói rendszer lehetett volna, a partnerek némi kedvezményért cserébe forgalmat kapnak. Ez a partnereknek csupán egy teljesítményarányos, alacsony kockázatú új marketingcsatornát jelent. A dologban a plusz a hagyományos törzsvásárlói kártyákhoz képest a rendelkezésre álló vevőtömeg és az alacsony belépési költség lett volna. Ilyesmi a SuperShop is: némi aprópénzért cserébe növelhető a vevők száma és közben még jól lehet profile-olni is a fogyasztási szokásokat (bár nem tudom, a SuperShop partneri oldalról mennyire nyitott). Azt viszont sejteni lehetett, hogy a ScienNet esetében valami sokkal másabbról van szó, mert szénné bonyolították a rendszert. Akinek ez nem bűzlött messziről, nos... Az öncélú komplexitás nem szolgálja egy rendszer érdekeit, ellenben remekül el lehet benne rejteni az átvágásokat. Egy ScienNet-es azt magyarázza el nekem, hogy miért volt szükség az összes maszlagra a fentieken túl. Valaki?

HPL 2009.11.27. 11:49:15

Aki a Sciennetet/Il Ferrot/stb-t becumizza/becumizta az szánalmas, az orránál sem lát tovább, k*rvára meg is érdemli.

movhu 2009.11.27. 11:52:50

Az Il Ferro - ha nem is vallják be - alapból piramisjátéknak indult, a sok balek meg benyelte.
Egyébként működhetne egy ilyen, de nem úgy, hogy más fizeti a delikvens segge alá az autót, hanem pl. néhány ezer forintot havonta. Annyit ki lehetne termelni, de nem többet. Az Il Ferro általán ajánlott összegek köszönő viszonyban sem voltak a realitásokkal.

pannonfunk 2009.11.27. 11:53:19

@johnny1: Milyen jól néz ki az a kis fehér BMW. Mindig is kék-fehér nózis autót akartam, megyek is és belépek a ScienNetbe :)

hoppacska72 2009.11.27. 11:56:45

Én mint termékpartner voltam/vagyok/ benne.
De az első pillanatban mondtam,hogy én saját pénzt nem vagyok hajlandó beletenni.

Nem is tettem,egy forintot sem!!!
Amit kedvezményt ígértem,azt befizettem.

Sok-sok vevő jött pluszban,ezért nekem megérte.
De áldom az eget,hogy nem raktam bele külön pénzt.

pannonfunk 2009.11.27. 11:57:31

@ihatethisindapassthingy: Nem csak az összegekkel volt baj, hanem a beugró 300-400 ezer forintokról, vagy az őrülten magas kamatokról, kedvezőtlen lízingelési kondíciókról. Azt se felejtsük el, hogy aki a végén ugrott be, annak a lízingből visszavett autója kevesebbet ért, mint a fennálló tartozása. Így ha nem tudta fizetni a törlesztőrészletet, és visszaadta a kocsiját, még fizethetett is. Ennyit az 'ingyen' kocsiról. A végén kocsija sem volt, és még fizethetett is...

kékhagyma 2009.11.27. 11:59:44

Azoknak, akik kételkednek a sc... egyházhoz való kötődésben.

Akkor ez micsoda...???

„Minden pillanatban újjászülethetünk. Minden pillanat lehet egy új kezdet. Csak döntés kérdése. A mi döntésünké.” (Clearwater)

A weblapjukról idéztem. Clearwater a szcientológusok központja, ha valaki nem tudná. Any comment?

kékhagyma 2009.11.27. 12:01:17

@ihatethisindapassthingy:

Pontosan azért volt szénné bonyolítva, hogy ne látsszon ki a szőrös lóláb .... izééé... a piramis csúcsa. ;-)

ihatethisindapassthingy 2009.11.27. 12:02:35

@pannonfunk: Aláírom, a részleteket nem ismerem az Il Ferro ügyben (ti. hogy mi vezetett pontosan a bukáshoz), csak az alapvető üzleti modellt. Az rendben volt, ahogy a ScienNetnél is. Más kérdés, hogy a gyakorlatban erre mennyire bonyolították meg és milyen okokból. Mindenesetre ha egy üzleti ajánlatról 5 perc tájékozódás után még mindig nem vágom, hogy kinek, miért és mennyire előnyös, ott valami nem stimmel. Ez a ScienNet-re tökéletesen áll.

Matko Destanov · http://opni.blog.hu/ 2009.11.27. 12:04:24

@Kalmár: de tévéreklám csak akkor lesz, ha arra is összedobja a közönség a lóvét, nem? :DDD

bigthereal 2009.11.27. 12:05:33

egyértelműen nem pilótajáték a sciennet, mert NEM KELLETT pénzzel beszéllni... aki akart, azt tehetett bele, de nem kellett!

a vásárlási rendszere ellenben nagyon hatékony (volt), hiszen az egyes termékpartnerekhez vitte a vásárlókat, így növelve a forgalmukat.

és egy fontos dolog: a PSZÁF vizsgálat nem talált szabálytalanságot!

a VPOP is érdekes módon járt el, olyan pénzeket foglalt le, ami nem a SCIENNET-é, hanem a tagoké
ezért perelhető az állam, ami meg is fog történni...

jóccakát

bigthereal 2009.11.27. 12:06:33

még egy: nagy kár volt az ostoba VPOP-nek és APEH-nek szétbaszni ezt a jólműködő rendszert...

de az állam már csak ilyen, primitív

pannonfunk 2009.11.27. 12:09:09

@ihatethisindapassthingy: Az Il Ferro senkinek nem érte meg a szervezőkön kívül. Béna autót raktak alád, drágábban a piaci árnál, magas THM-ű hitelkonstrukcióval. A reklámért való fizetés szét volt választva a kocsi hitelétől, a sok szerencsétlennek meg bemagyarázták, hogy 'ingyen' van, hiszen a törlesztőrészlet pont annyi, mint amennyit a reklámért kap. Aztán egyszercsak nem jött a reklámért pénz, a sok szerencsétlen meg ottmaradt a kedvezőtlen konstrukciójú hitelével.

Acmee 2009.11.27. 12:15:48

@ihatethisindapassthingy:

Nocsak, ebből a sok emberből akadt egy, aki felfogta, hogy mire céloztam?

Köszönöm Srác!!!

MPL firstlady 2009.11.27. 12:22:25

@bigthereal:

www.pszaf.hu/topmenu/sajto/pszafhu_sajtokozlemenyek/Sciennet-kozlemeny.html?query=sciennet

ajánlom szíves figyelmedbe.

a pszáf a saját illetékességének/hatáskörének hiányát állapította meg, ugyanakkor másokét igen. ezért fordult hivatalból a hatóságokhoz. köztük a vpop-hez,a rendőrséghez és az apeh-hoz.

2009.11.27. 12:24:36

@bigthereal: na, megjött az első igazi palimadár. Pereld csak az államot, még mókásabb lesz a dolog. Ó, az ostoba fajankók!

gonosztojás (törölt) 2009.11.27. 12:31:42

Á..
A konkurrens beidegesedett Lyoness- baszás korifeusai lökték fel őket.
Félnek hogy elfogy a sok balfasz náluk, aki építik az ő cashback-piramisukat.

báró Csekonics 2009.11.27. 12:43:13

@shitgun: nem biztos, lehet hogy ő egy 'gyémánt tag' vagy hogy a brébe hívják ezt piramiséknál és ezért magyarázza a bizit :-D

autosdolgok · http://autos.dolgok.com 2009.11.27. 12:46:03

Tudtam én, hogy egyszer kibukik a dolog!

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 12:49:15

@bigthereal: Megjött az első! Már csak az a kérdés, hogy te szívtál, vagy szívattál?

dzsedi 2009.11.27. 12:50:10

aki hülye az szopjon, leszarom az ilyen hülyéket, aki ilyenbe pénzt tesz ááá nem is értem.

ArgonX 2009.11.27. 12:51:27

@bigthereal:

Sciennetes-e vagy...???

BAROM!

Muhahhhaaa... :))))

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 12:58:03

@ArgonX:

Az a szomorú, hogy ez szavazni fog.
Képzelheted!

CyranodeBergerac 2009.11.27. 13:11:06

@bigthereal:

Majd amikor a smasszer kíván jóccakát, akkor legyél nagyarcú. Ez az egész csak lehúzásra alakult, amit ráadásul már az elején lehetett látni. Tök mindegy, hogy a foglalózó magánszemélyek lehúzásáról, vagy az adó meg nem fizetése útján az állam lehúzásáról van szó. És most "jóccakát"

speki2 2009.11.27. 13:13:20

@Advocatus_Diaboli:
megerősiteni tudom az értesülésed. Engem konkrétan egy szcientológus fazfej győzködött, hogy lépjek be a sciennet-be mert de nagyon meg fogok gazdagodni.

Úgyhogy nem csak névrokonság a sci-entológia és a sci-ennet.

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.27. 13:19:58

@bigthereal: tévedés: a tagoké a jog, amit megvásároltak. a pénz a jogok ellenében már a cégé.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.11.27. 13:24:51

@ihatethisindapassthingy: Ez a jogok vásárlása dolog számomra csak annyit mondott,hogy a pénzszivattyú nem működött elég gyorsan és a csúcsragadozók vérszemet kaptak..
Miután az emberek többsége a -40% gigamatricánál veszi csak észre az árengedményt a kirakaton annyira,hogy be is térjen az üzletbe;balgaság azt feltételezni,hogy 1-2 %-ért megmozdulnak.A rutinos fogyasztó ráadásul tudja,hogy hol a legolcsóbbak a cuccok.
Meg aztán ott a matematika..ha sikerül az alászervezett baleknak az átlag 80.000-es fizuból 50.000-t a termékpartnereknél elkölteni (megemelem a kalapom),akkor lesz a beszervezőjének havi párszáz forint haszna.A meggazdagodáshoz pedig ezres nagyságrendű ilyen ember kell.Termékpartner pedig nem terem minden bokorban - az ember pedig sokszor inkább karnyújtásnyira vásárol a környezetében..

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.11.27. 13:27:48

Az utóbbi időkben pedig a reklámkampány nyomán megszaporodtak a klónok.Például a Fellow Global Trade.A honlapjuk szerint:

"Amennyiben valaki egynél több egységgel indul valamelyik elszámolási csoportban - már két egység is így értendő -, azt tömör fa építésnek tekintjük."

Micsoda "kreatív" szinonima a piramisra.. :-D

Loana 2009.11.27. 13:33:09

Én csak azt nem értem, hogy hogy lehet az, hogy ezt 20 év után még mindig van, aki az ilyesmit benyalja.
Értem én, hogy nincs pénzügyi műveltség, meg nem lehet mindenkinek még érettségije sem, nemhogy diplomája, meg nem mindenki okos... De akkor is. Ehhez már az ész minimuma is elég lenne. 20 év alatt nem tűnt fel nekik semmi??? Csak ezt magyarázná nekem el egyszer valaki...

pannonfunk 2009.11.27. 13:36:31

@Jack/rendetteremt/: játék fapiramis, tömör fakockából :)

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 13:38:09

@Loana:
Nem kell ezt magyarázni. Mint mondottam: "Amíg sz@r van, veréb is van".

Loana 2009.11.27. 13:40:11

@ÁkiBáki: vagy amíg veréb van, kerül hozzá szar is...

Eric_Cartman 2009.11.27. 13:42:20

Klasszikus történet. Két szereplős: a fasz és a szopó.
Remélhetőleg a faszt lecsukják, a szopók meg még pörögnek a hátukon egy kicsit. Bár okosabbak lennének, ha szép csendben letagadnák, hogy valaha közük volt ehhez. (Igaz, ha okosak lennének, nem is lett volna közük hozzá.)
jóéccakát, vagy hogy is kell mondani okosan ....

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 13:48:45

@Loana:
A végeredmény ugyanaz: sciennet.

bigthereal 2009.11.27. 13:56:30

okostojások, nem sok rálátásotok van a témára, csak magyaráztok...

a tagok befizetnek a rendszerbe, hogy utalványokat rendeljenek, amivel fizetnek a termékpartnereknél, és így kapják meg a kedvezményt.
ez egy szimpla vásárlás, csak a rendszer beiktatásával, ami az egész lényegét adja.

no, ezeket a pénzeket is lefoglalták az ostoba pénzügyérek, amihez pedig semmi közük nincs, hiszen nem a cégé, hanem a tagé, aki átmenetileg befizette a saját, sciennetnél vezetett számlájára!

ha valaki bűncselekményt követett el, nem fizetett adót stb. az mennyiben érinti a vásárlásokat? vagy az maga a bűncselekmény, hogy ebben a rendszerben történnek a vásárlások?

most lehet játszani a nagyokost, meg az előrelátót, meg előhozakodni a szcientológia szállal, de ez egy zseniális rendszer, ami eddig hibátlanul működött!
ha valaki nem fizetett adót a jövedelme után az az ő sara, nem a rendszeré!

pannonfunk 2009.11.27. 14:04:58

@bigthereal: Nem értelek. Az a tag, aki utalványt vett, vásárolhat vele a boltban, nem? Őt nem károsítják meg azzal, hogy lefoglalták a kp-t a központban.

A boltos meg majd meg akarja kapni a pénzét az utalványok után. Ha ki fog derülni, hogy a boltos jóhiszeműen járt el, akkor nyilván visszakapja a pénzét a GVOP-től, APEH-től, stb. Jobb helyen van az a pénz ott, mint a ScienNet vezetőinél, hidd el.. :P

krikert 2009.11.27. 14:11:35

Lesznek itt szomorú sorsok is nem is egy...
A barátnőm kb egy éve belépett... nagy szarban voltak anyagilag.... ettől várták a megváltást....még hitelt is vettek fel több százezeret, amit belenyomtak.
Tuti bukják most az összeset. Ha eddig nyakig voltak a szarban, most el is merülnek benne.

Annyira átlátszó és megjósolható volt ez az egész, nem is értem, hogy értelmes emberek hogyan képesek felülni ilyesminek. Talán a kilátástalanság elhomályosítja az ítélőképességüket.

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 14:15:04

@bigthereal:
"most lehet játszani a nagyokost" igen, igen, nekünk is ugyanezt mondták az építőipari cég vezetői, miután kifogásoltuk, hogy az első nagyobb átutalás után érdekes módon egyszerre csak 50 milliósra duzzadt a cég kocsiparkjának értéke, az addigi 5 milliósról. Ahogy elnézem a videón a lefoglalt gépkocsikat, a cég vezetői nem a szerénységükről tettek tanúbizonyságot.
Ja, és most már a bíróságon magyarázzák a bizonyítványt. Na itt is ez lesz. Aztán odaállhatsz és dícsérheted őket.

bigthereal 2009.11.27. 14:16:03

@pannonfunk: nem vásárolhat, mert a köcsög vpop lefoglalta a szervert, nem megy a honlap, és nem tudja kinyomtatni az utalványt, amivel vásárolhatna...

benne van a pénze, vásárolhatna, de az állami eljárás miatt nem tud!
nem a sciennet miatt nem tud, mert a rendszer hibátlanul működött több éve, hanem a vpop meg az apeh fellépése miatt nem tud. így már érted?

egyébként a betétgyűjtést akarják bizonyítani, amit viszont a pszáf már megálapított, hogy nem folyt

max. egy hét, és helyreáll az egész, az állam meg kártérítésekre számíthat

krikert 2009.11.27. 14:20:47

@Jack/rendetteremt/: Totál igazad van.... ez a vásárolj olcsóbban szöveg volt a rizsa rész:))

krikert 2009.11.27. 14:21:58

@bigthereal: Azzzééé nagyban ne fogadj rá...

pannonfunk 2009.11.27. 14:24:31

@bigthereal: Ja, hogy egy hétig nem tudnak vásárolni az utalványukkal? Hát, az a sajnálatos helyzet, hogy emiatt édeskevés lehetőségük lesz perelni. Mint ahogy amiatt sem perelhetsz, hogy fél órát elkéstél a munkahelyről, mert a rendőrség lezárta az utat fegyveres rablás miatt.

krikert 2009.11.27. 14:25:07

@Babette: Így van....van kinn a tagoknál sok-sok kis betétecske, amivel majd kitörölhetik...
Ez olyan, mint anno a kis gyémántos játékaik... ott is kiderült, hogy közel sem annyira csillog, mint kellene... igaz, akkor más volt a neve a gyereknek, de ugyanaz az anyja.

krikert 2009.11.27. 14:26:23

@pannonfunk: Tudod mit? Nézzük meg 1 hónap múlva mi is lesz.... bár én előre borítékolom.

pannonfunk 2009.11.27. 14:29:29

@krikert: Nézd, ha a dolog működik, akkor a betétek utáni fedezetnek ott kell lennie a ScienNet számláján. Amit a tagok befizettek, szépen visszakapják, ami utalvány a boltosoknál van, azt szépen visszavizetik, oszt szevasz. Ha meg mégsem lenne meg a pénz a ScienNet számláján, nos akkor... Az ugye nem az APEH sara, ugye? :P

MPL firstlady 2009.11.27. 14:32:34

@bigthereal: olvasd már el te szerencsétlen:

A Felügyelet az eljárásban feltárt kockázatok nyomán más hatóságok eljárását kezdeményezte.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedély nélküli betétgyűjtés gyanújával piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a ScienNet-Rendszer elnevezésű törzsvásárlói rendszert. A vizsgálat megállapította, hogy a ScienNet-Rendszer működtetése nem minősül betétgyűjtésnek, vagy más pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek. A Felügyelet az eljárásban feltárt kockázatok nyomán más hatóságok eljárását kezdeményezte.

A Felügyelet ugyanakkor nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy

Sem a ScienNet-Rendszer, sem az azt működtető gazdasági társaságok tevékenysége nem a PSZÁF által felügyelt tevékenység,

Bármilyen céllal (vásárlás, jogszerzés) történő vásárlási utalvány foglalózás során befizetett (átutalt) összeg nem igényelhető vissza, azt csak a teljes vételárra, többszörösen kiegészítve levásárolni lehet.

A ScienNet-Utalvány a kiállításától számítva három évig hatályos, a hatályossági idő lejárta után automatikusan, minden külön jogcselekmény nélkül érvényét veszti. A hatályossági idő lejárta után a fel nem használt utalvánnyal kapcsolatban a törzsvásárló a ScienNet cégcsoport társaságaival szemben semmilyen igénnyel nem léphet fel.

A ScienNet-Rendszer, illetve a működtető gazdasági társaságok nem tagjai az Országos Betétbiztosítási Alapnak,

a ScienNet-Rendszer, illetve a működtető gazdasági társaságok nem tagjai a Befektetővédelmi Alapnak,

fentiekre tekintettel a ScienNet-Rendszer törzsvásárlói vagy termékpartnerei kártérítési igénnyel ezeknél az alapoknál nem léphetnek fel.

A ScienNet-Rendszerben regisztrált törzsvásárlók, és termékpartnerek a ScienNet International LLC-vel állnak szerződéses jogviszonyban, így bármiféle esetleges jogvitájukat ezzel a társasággal szemben kell megindítani, ugyanakkor a ScienNet-Rendszer működtetésének joga a Cipruson bejegyzett ScienNet Holding Ltd. tulajdonában van, a ScienNet Holding Ltd. szerződés keretében biztosítja az Egyesült Államokban, Washington D.C.-ben postafiók székhellyel bejegyzett ScienNet International LLC-nek a ScienNet-Rendszer magyarországi működtetésének lehetőségét. A Headmin Marketing és Adminisztrációs Kft., melynek tulajdonosa a ciprusi ScienNet Holding Ltd., a ScienNet International LLC-vel kötött megbízási szerződés alapján adminisztratív jellegű szolgáltatást nyújt.

A törzsvásárlói jutalék- és karrierrendszerben különösen hangsúlyos az új törzsvásárlók beléptetése és az általuk történő azonnali utalvány foglalózása"

a vpop meg az apeh meg a rendőrség szerinted olyan hülye, hogy amit a pszáf megállapít, hogy nem az, majd ő ugyanarra megy?

te tényleg nem érted, hogy mi ezzel a gáz.

bigthereal 2009.11.27. 14:35:26

@MPL - SZUV Zrt.:
anyád szerencsétlen!

a pszáf közleményben van bármely utalás bűncselekményre? szabálysértésre?
törvénytelenségre?

kockázatokat tárt fel, amit felnőtt emberek vállalnak, ha akarnak.

minden üzletben van kockázat, ebben is, de ha az állam valamilyen okból nem hagyja működni, az a legnagyobb kockázat...

ihatethisindapassthingy 2009.11.27. 14:42:01

@Jack/rendetteremt/: Megmozdulnak szerintem pár %-ért is az emberek, ha kellően egyszerű a dolog, ld. SuperShop. Holott ott vér egyszerű a képlet: minden 100Ft-ra 1Ft (azaz 1%). A magam részéről nem igazán érdekel, úgy tippelem, éves szinten legfeljebb 2-3eFt-ot takarítanék meg vele (aminél azért számtalan jobb megtakarítást ismerek, pl. nem vásárolok annyi felesleges vackot :), de sok ember előrántja a Sparban a SuperShop kártyát. Szóval emberanyag van a dologhoz akkor is, ha az ember nem használ komplex rendszereket és óriási százalékokat.

De az feltétlenül igaz, hogy az emberek mohók és beveszik a csalit.

ihatethisindapassthingy 2009.11.27. 14:45:55

@bigthereal: Jó-jó, de miért kellett előre befizetnem a rendszerbe a számlára pénzt, hogy utána azt konvertáljam utalványra? Nem lett volna egyszerűbb, hogy nem fizetek sehová semmit, hanem eleve diszkontáron vásárolok tagként a partnereknél -vagy- a kedvezményeim egy számlán gyűlnek kifizetésig?

pannonfunk 2009.11.27. 14:46:56

@bigthereal:
"A törzsvásárlói jutalék- és karrierrendszerben különösen hangsúlyos az új törzsvásárlók beléptetése és az általuk történő azonnali utalvány foglalózása"

Na, ezt hívják úgy, hogy piramisjáték. Ennyi.

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 14:47:24

Ezek a szervezetek, mint APEH, PSZÁF, VPOP, Rendőrség, esüszöm csak azért vannak, hogy akadályokat gördítsenek egy olyan becsületesen, és nagy odaadással, rendkívül jól szervezetten, ügyesen bújtatott tulajdonosi háttérrel felépített, csak a tagjai érdekeit szem előtt tartó cég üzleti tevékenységének.
Pfúj, micsoda egy ország ez.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.11.27. 14:48:22

@MPL - SZUV Zrt.:
Tudod azoknak,akiknek már az sem szúrja a szemét,hogy a főmufti egy hasonló,színes gyémánt-bizniszben volt érdekelt és kifosztottak egy csomó palimadarat,bármit magyarázhatsz.

Ülj le vitatkozni egy arab terroristával,aki elhatározta,hogy öngyilkos merénylő lesz és kezdd el mondogatni neki,hogy ez nem jó,mert ő is cafatokra robban majd.Talán több esélyed lesz meggyőzni..

MPL firstlady 2009.11.27. 14:51:25

@bigthereal:

kockázat: ha egy fegyvernek látszó tárggyal valaki sétál egy bank felé, kockázat, és szól a rendőrnek.

nem akartam lemenni ilyen mélyre, azt hittem megérted a szövegből is.

de mindegy, te várjál csak nyugodtan, szidd állambácsit, hogy nem hagy téged érvényesülni az évszázad bizniszében.

a foglalópénzed meg az ámerikai postafiókcímen bejegyzett cégtől kérd vissza.

további jó szórakozást.

gezabá (törölt) 2009.11.27. 15:01:06

jihihi, és még mindig van, akinek magyarázni kell a tutit. hajrá!

krikert 2009.11.27. 15:10:14

@bigthereal: Csak várd ki.. .. mégcsak ma borult ki a bili.

krikert 2009.11.27. 15:11:50

@ihatethisindapassthingy: Akinek volt esze, az így is csinálta, és nem nyelte be ezt a maszlagot.

krikert 2009.11.27. 15:12:50

@ÁkiBáki: Bakker.. hát igen... undorííítóó:))))

pannonfunk 2009.11.27. 15:13:52

@bigthereal: A bankrablásban is van kockázat, főleg, ha az állam valamilyen okból kifolyólag nem hagyja a bankrablókat tevékenykedni...

bigthereal 2009.11.27. 15:22:19

na utoljára!

a sciennet, mint vásárlói rendszer mindeddig hibátlanul működött. minden utalást, kötelezettséget pontosan teljesített. addig, amíg az állami szervek hagyták (jól) működni. most, hogy nem hagyják, már nem működik.

a pszáf vizsgálta, és megállapította, hogy nem piramisjáték, nem betétgyűjtés.

akkor mi is a törvénytelen? miért kellett hirtelen lehetetlenné tenni a működését? hol a törvényesség? arányosság? kiszámítható jogalkalmazás?
hol vannak az indokok?

gezabá (törölt) 2009.11.27. 15:26:18

@bigthereal: hát a főnökök szóltak a hatósági cimbiknek, hogy most érdemes belenyúlni, így karácsony előtt tele a kassza, most kell zárolni. kivenni nem lehet, 3 év múlva már nem is jár, néhányan viszont jól járnak. minden piramisjátéknál egyszer csak borítanak... így, vagy úgy.

krikert 2009.11.27. 15:29:12

Hamarosan lesznek indokok is..

pannonfunk 2009.11.27. 15:30:56

@bigthereal:
1. A pszáf csak azt vizsgálta, hogy nem betétgyűjtés. És azért csak azt vizsgálta, mert csak arra van jogköre. Pont hogy a jelentésében ott van, hogy fennáll a gyanú arra vonatkozóan, hogy piramisjátékról van szó, lásd, mégegyszer bemásolom ide:
"A törzsvásárlói jutalék- és karrierrendszerben különösen hangsúlyos az új törzsvásárlók beléptetése és az általuk történő azonnali utalvány foglalózása"

2. Pl. az Il Ferro is tökéletesen működött, minden utalást, kötelezettséget pontosan teljesített, amíg le nem léptek az emberek. Pontosan ez a piramisjátéknak a lényege, hogy palizzuk be az embereket addig, amíg van jelentős számú belépő. Amíg a belépők száma bőven fedezi a visszaforgatott pénzt, sőt, még pluszt is hoz, addig megéri tisztának és becsületesnek látszani, mert az összmérleg pozitív. Aztán amikor kezd a belépők száma csökkenni, akkor meg fogd a pénzt és fuss.

Nagyjából ezek az indokok.

krikert 2009.11.27. 15:34:38

@pannonfunk: Legyen igazad és ne legyen semmi gond... én csak a tagokat féltem, szerintem sok lehet köztük most az ideges...

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 15:35:35

@bigthereal:

"Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a ScienNet-ügy gyanúsítottját pénteken. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Vám- és Pénzügyőrség adócsalás miatt nyomoz a speciális törzsvásárlói rendszert működtető cég ellen. A társaság egyik vezetőjét, aki most előzetesbe került, a hét közepén vették őrizetbe."

Hogy-hogy nem, eddig egyik cégem miatt sem kerültem előzetesbe.
A VPOP sem nyomozott ellenem.
Senkinek nem ígértem olyant, amit később nem teljesítettem, mert tudtam, hogy teljesíthetetlen.
Nem is kellett bújkálnom, ciprusi céget, vagy washingtoni postafiókot bérelnem egy budapesti vállalkozáshoz.
Lehet ufo vagyok?

krikert 2009.11.27. 15:37:30

@ÁkiBáki: igen, az vagy.. hehehe
Ritka manapság az ilyen, mint te:)))

krikert 2009.11.27. 15:38:09

Amúgy pedig egy Scienetessel eleve meddő a vita:))

bigthereal 2009.11.27. 15:38:21

@krikert: de azért idegesek, mert nem tudnak vásárolni...

nem azért, mert cég veszélyeztetné a pénzüket!

az állam azért avatkozott be, hogy megakadályozza a lelépést? csak az a baj, hogy az emberek pénzét zárolták, nem a sciennet-ét... idióták!

pannonfunk 2009.11.27. 15:43:36

@krikert: Az kérdés, hogy mennyi pénz van a kasszában. Ugye, amikor az Il Ferro nem fizetett, hetek teltek el addig, amíg feljelentés érkezett, addigre meg egy bábut ültettek a vezetőségi székbe, a pénzzel meg leléceltek. Én a rendőrség nevében zárolnám rögtön a gyanúsítottak bankszámláit, és nézném, hogy rendszerben benne levő utalványok értékét fedezni tudja-e. Ha nem, akkor nyílván szívás van, és az a sciennet vezetőség sara. Ha igen, akkor meg felesleges nyivákolni.

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 15:52:46

@krikert:
Nem baj, fehér hollónak is kell lennie valakinek.
Egyébként pedig annyi jó játék van, miért pont ezt kellene játszanom?:-)

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 16:05:58

@bigthereal: "csak az a baj, hogy az emberek pénzét zárolták, nem a sciennet-ét... idióták! "

Idióta, ha te egy cégtől megveszel egy utalványt, az utalvány ellenértéke onnantól kezdve a cégé. És, ha a cégnek tartozása van, akkor bizony azt akár le is foglalhatják! Neked a cégek működéséről elég kevés fogalmad van, gondolom nyolc általánosnál nem lehet többed!

krikert 2009.11.27. 16:11:53

@ÁkiBáki: Ezaz.. én is inkább snapszerezek:)))

krikert 2009.11.27. 16:14:37

Amúgy nem értem, nekem miért jó az, ha ezekben az utalványokban van a lóvém... ugyanis a kp a legmobilabb..... azt veszek rajta, amit akarok.. és lehet nagyobb kedvezménnyel mint a hálózati partnereknél.

krikert 2009.11.27. 16:15:46

Félő, hogy az utalványok is hamarosan annyit érnek, mint öreganyám pengője a szekrény alján:)

bigthereal 2009.11.27. 16:17:11

@metal: neked nincs fogalmad a rendszerről, mégis vagdalkozol... ez téged minősít, a 8 általános meg végképp.

már fent is írtam, ha olvasnál kicsit, talán megértetted volna, hogy az emberek befizetnek a SAJÁT számlájukra, amit a sciennet vezet (előreutalási számla), majd onnan vesznek utalványt (a saját pénzükből), és azzal vásárolnak le a termékpartnereknél.

az előreutalási és egyéb számlákon lévő pénz a tagok SAJÁT pénze, nem a scienneté. a kompetens hatóságoknak hála, a tagok ehhez nem férnek hozzá, mivel elvitték a szervert, nem működik a honlap, így megakadályozzák az embereket, hogy SAJÁT pénzüket elköltsék a rendszeren belül.

így már érted, kispofa?

csak az a kérdés, hogy ez kinek az érdekét szolgálja, mert hogy a sciennet tagokét nem, az biztos!

CyranodeBergerac 2009.11.27. 16:26:31

@bigthereal:

Szűnj már meg! A "tagok" többségét úgy húzták be a rendszerbe, hogy fogalmuk sem volt arról, mi a fészkes fenének kell befizetniük 30.000,- Ft-ot. Valami ködösítés volt később beváltható utalványokról, meg azonnali "jog"-okról, de én személyesen ismerek egyet, aki miután befizetett, a "felső kapcsolata" a megkérdezése nélkül az általa befizetett "foglalót" hozzárendelte egy általa ismeretlen hódmezővásárhelyi nyílászáró céghez. (3x200.000,- Ft értékben). Amikor rákérdezett, hogy hogy kerül ő dunántúli létére Hódmezővásárhelyre, a kapcsolat kissé zavartan azt mondta, hogy "az nem számít, majd átirányítjuk, ha máshol használná fel". Hát itt kezdődik az átbaszás és nekem ne mosogasd itt a szennyest. Valóban zseniális a rendszer, mint ahogy minden nagy szélhámosság valahol zseniális is. Nnna.

bigthereal 2009.11.27. 16:29:43

@CyranodeBergerac:

buta vagy, mint a főőőd...

a foglaló bárhol felhasználható, mindegy, eredetileg melyik céghez rendelték.

ennyit a hozzáértésedről...

továbbra sincs bűncselekmény, nincs tájékoztatás, csak ködös hatósági gyanú, amit a rendszer eddigi működése nem igazol!

pannonfunk 2009.11.27. 16:33:04

@bigthereal: Az a helyzet, hogy a ScienNetnél nincs az embernek számlája. Számlája a bankoknál van, aminek a PSZÁF a felügyeleti szerve. A ScienNet nem bank, nem tartozik a PSZÁF alá. Innentől kezve csűrheted, csavarhatod, nettó hülyeség, amit beszélsz, bocs.

www.pszaf.hu/fogyasztoknak/bankszamlak/folyoszamla

MPL firstlady 2009.11.27. 16:37:27

"Sunday, September 27, 2009
A ScienNet magyarországi 3 éves teszt fázisának összefoglalása

A „teszt fázisra” azért volt szükség, mert a ScienNet® International egy olyan kiforrott, jól működő Rendszert kíván a földön elterjeszteni, mely nem rendelkezik gyermekbetegségekkel, amelyben nincs visszaélési lehetőség a leleményes emberek számára és ahol minden ember egyenlő esélyekkel tud egy gazdagabb jövő felé lépéseket tenni."

hát akkor lezárult a teszt fázis ezek szerint.

bigthereal 2009.11.27. 16:41:04

@pannonfunk: érdekes...

440 ezer embernek van számlája, te meg aszondod, hogy nincs...

nem bankszámla, okoska, hanem előreutalási, jutalék- meg utalványszámla, amin a tagok pénze gyűlik

és a tagok nagyon örülnének, ha a nagytudású hatóságok nem gátolnák meg őket abban, hogy ezt a pénzt felhasználják! mert most ez a helyzet! és érdekes módon nem a sciennet az akadály, hanem a vpop!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.11.27. 16:45:16

ezeken a marhákon kell röhögni de kegyetlenül:

yamm.hu/debro5/5016643269-minden-ember-a-sajat

ennek még nagy a pofája is a kalapácsával. hahah, most ütheti...
na és ez? :
yamm.hu/scienguru/3795851179-kemeny-melo-2-3

utazgathat a marhája :)

ihatethisindapassthingy 2009.11.27. 17:43:56

Én már csak azt szeretném mondani, hogy

en.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing

Különösen jó ez a rész: Based on available data from the companies themselves, the loss rate for recruiting MLM’s is approximately 99.9%; i.e., 99.9% of participants lose money after subtracting all expenses, including purchases from the company."

Azaz: maguktól az MLM cégektől származó információk alapján a "hozzd anyádat is" MLM rendszerekbena részvevők 99.9%-a bukik a bizniszen az összes költség levonása után.

Inkább lottózz.

kékhagyma 2009.11.27. 17:44:19

Olvastátok a "körlevelet"?

A Homáron láttam, azóta azon röhögök. :-DDDDDDD

Nem akarom az egészet bemásolni, a homar.hu kommentjei között megtaláljátok itt:

robotkenguru 2009.11.27. 12:37:33

Hihetetlen! :-DDDDD

Ez a legszebb! :-D

" Kérek mindenkit aki online utalványt szeretne rendelni, az a következő elérhetőségeken, irodáink helyett hívják a VPOP-t, a 430-9300, 430-9500, vagy írjanak a : e-mail: vpkbp@mail.vpop.hu , 1300 BP Pf. 99. fax: 430-9304 címen, az online utalványok megrendelését!

Hadd döbbenjen rá a VPOP felelőtlen tettére!"

Remélem, mindenki el tudja képzelni a szcenáriót.... A VPOP megriad, rádöbben, mit tettek :-DDDD, és visszavonulót fúj, és személyesen bocsánatot kérnek mind a 350ezer sciennet tagtól.

Áááá........ :-DDDDDDDDD

gande 2009.11.27. 17:44:23

@bigthereal:

lassan már nem bírom.

kérlek, legalább most gondolkozz!

miért szükséges befizetnem azért, hogy később egy jóval magasabb összeg kiegészítésével néhány százalék kedvezményhez jussak? és mi az, hogy 3 év után elveszik a pénzem? miért szükséges a bonyolult rendszer, rengeteg tranzakcióval, ami csak megdrágítja a folyamatokat?
egyszerű számtan. vagy szerinted a sciennet feltalálta a pénzügyi perpetuummobilét? miből fizeti ki hatalmas összegeket? abból, hogy 2-3% kedvezményt ad egy cég?

CyranodeBergerac 2009.11.27. 18:29:35

@bigthereal:

Anyád buta. :) Akkor meséld el nekem, hogy miért nem egy biankó, virtuális utalványt kellett lefoglalózni? Mi az, hogy foglalózok egy utalványt a karakószörcsögi biligyárhoz, (a foglaló jogi természetét ismerve), majd úgy döntök, hogy nem náluk használom fel, hanem máshol? Okostojás, te csak fújod itt a szabványszöveget, de értelmes magyarázatot nem tudsz adni te sem. Szóval inkább menekülj, mielőtt bekasztliznak.

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.27. 19:24:50

@krikert: nem, nem betét. a pszáf is megállapította.
ugyanis betétnek (betétgyűjtésnek) akkor hívhatjuk, ha a pénz tulajdonosa az üögyfél, és az összeg felett szabadon rendelkezhet.
márpedig a pénz felett nem rendelkezhetnek a tagok, csak a rajtuk vásárolt jogok felett, és a pénz sem az ő számlájukon van, hanem a cégén.
joglag valóban nem apszáfhoz tartozik az üögy.
azt azonban örömmel üdvözlöm, hogy hivatalból továbbították az ügyet megfelelő szervekhez.

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.27. 19:41:01

@bigthereal: szerintem olvasd el a betétgyűjtésre vonatkozó törvényt. úgy hívják, hogy pénzforgalmi törvény.
ha nem értesz hozzá, ne oszd az észt.

krikert 2009.11.27. 19:51:58

Tök mindegy minek hívjuk.. a lényeg, hogy talán már mától egy semmit érő virtuális zseton... ugyanis ezek után minden normális cég viszi a seggét a Scienet alól....
De van remény, mert újjá építik mondjuk Romániában és lehet menni Bukarestben levásárolni.

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 19:58:57

@bigthereal: Néha gondolkodsz is, vagy csak fújod a betanult szöveget? Vagy Xenu a gondolkodást is tiltja? Szánalmas vagy!

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 20:01:09

@metal: Ja és azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy ha ez a te rendszered olyan jól működik, akkor szerezni kell egy új szervert, mentésből visszaállni, és működik minden tovább! De ez nem történt meg, miért nem? Azért mert a vezetők le vannak tartóztatva, a többi meg menekül, mert tudják, hogy vaj van a fülük mögött. Nem lesz itt semmi per, vagyis lesz, de ott ti a vádlottak padján fogtok ülni!

pannonfunk 2009.11.27. 20:37:56

@bigthereal: Ez helyesen úgy mondják, hogy 440 ezer embert megszívattak. Habozhat itt a szájad, hogy számla, számla, számla, de az akkor sem az. Pl. nézd meg ezt a kommentet: @Babette:

Nem betét, nem számla, nem a befizetetteké az összeg, ők csak a jogaikkal élhetnek. Azt meg a vpop-tól még nyugodtan feltolhatják a segglyukukba...

Ez meg a másik, okostojáska, olvasd már el mégegyszer ezt a kommentet itt: @metal:

Ugye, uyge, Ha a villám baszik bele a szerverbe, akkor is elveszik mindenkinek minden virtuális pénzecskéje, vagy mi a szösz?

krikert 2009.11.27. 20:47:52

Ha szarban marad a sok kis csóriger palimadadár akiket csőbehúztak, nagyon remélem, hogy a kis fehérgallérosokat bevágják a köztörvényesek közé egy kis csicskázásra...

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 21:12:59

@krikert:
erre azért nagy lét ne tegyél be...:-)

pingu26 2009.11.27. 21:28:13

@ÁkiBáki: lehet, hogy nagyon elavult gondolat: tanulni, dógozni és keresni.

Kalmár 2009.11.28. 09:42:52

Egy filléres vásárlói közösség köpenyébe bújtatott, piramisjáték.
Ügyes.
Hiába sírtok, hogy a gonosz vpop lefoglalja a pénzeteket.
Az előre foglalózó százmilliók tűntek el offshore cégeken keresztül. Na ezt unta meg az apeh. Ti meg naív birkái az mlm istenének, itt bégettek, hogy hol az igazság!
Az az igazság, hogy megérdemlitek!
Mentegethetitek, mint Thürmer a kommunizmust, de attól még nincs mentség a hülyeségetekre.

sfece 2009.11.28. 17:27:40

erre az egész hajcihőre annyit tudok mondani, hogy aki elhiszi, hogy a "költekezéseiből" meg lehet gazdagodni, az nagyjából meg is érdemli.

egyébként munkahelyem termékpartner (mi, csóró melósok csak sci-fi-nek hívtuk a cuccot). egy időben elég gyakran tartottak nálunk mítingeket (ilyenkor a bárban megivott presszókávéra is külön pontos összegű utalvány jött e-mailben...), a rendezvényteremre kiragasztottak egy A4es papírt, hogy ők vannak ott, ami a "gazdagodjon meg költekezéseibő" szlogent tartalmazta egy lufin :) Aki ezek után még komolyan tudta venni őket, az most szépen fusson csak a pénze után...

Egyébként pedig be kéne vezetni, hogy a cselekvőképesség kritériuma ne a betöltött 18. életév legyen, hanem vmi komolyabb, kognitív képességeket mérő vizsgálaton való megfelelés, így aki síkhülye, nem rakosgathatná a kis pénzecskéjét ilyesmibe...

herzsi 2009.11.28. 23:02:05

@bigthereal: ne fáraszd magad: az emberi butaság végtelen, mire a hatóságok megértik a rendszert, jövő karácsony lesz.
Én 70 000 foglalóztam, és mind ki tudtam venni, mert dolgoztam, és direkt nem mondom meg, mennyit kerestem, pukkadjanak meg ezek a hülye, ostoba ellenlábasok, de jó sokat, és vezetői szintre is jutottam

És velem konkrétan azzal basztak ki, hogy mozgássérültként, 55 évesen, egyetemista fiammal, rokkantnyugdíjből kell élnem tovább.Még ki kell találnom, miből.

A Rendszer egyébként nagyon ki van találva, szellemi csúcsteljesítmény, amit- mindenki biztos lehet benne, hogy- nem fognak a fiókba tenni.

pannonfunk 2009.11.28. 23:13:43

@herzsi: Menj be az APEH-ba, és meséld el a történeted. Szerintem elég jó kaját adnak a sitten és még tévé is van a cellákban.

gande 2009.11.29. 01:31:46

@bigthereal:

kérlek válaszold meg nekem, hogy miért kell neked előre befizetni ahhoz, hogy néhány % kedvezményt kapjál ha vásárolsz? ja nem azért kell, mert az úgy is megkapod. ha viszont azért, mert akkor majd keresel vele igazán pénzt, akkor az a kérdésem, hogy a TE kifizetéseidet miből gazdálkodják ki? az új befizetők pénzéből, ugye? és itt van a nagy gubanc, mert előre látható, hogy valamikor elfogynak az új befizetők és utána kampec. és mivel a nagy lóvék nem az 1-2%os kedvezményekből jöttek, ezért az egész egy tiltott pilótajáték. a nem befizetett adó csak hab a tortán.

gande 2009.11.29. 01:40:58

@herzsi:

igazad van. az emberi butaság végtelen. különben nem lehetne ennyi embert bepalizni. különben egy kis gondolkodás után rájönnél, hogy egy ilyen rendszer valamikor összeomlik. vagy tényleg csak a kapzsiság volt akkora, hogy kikapcsol az agy? vagy talán te is tudtad, hogy valamikor összeomlik, de reménykedtél, hogy nem nálad fog összeomlani a rendszer?

szerintem pereld be a washingtoni céget, akivel szerződéses kapcsolatban állsz és követelj tőlük kártérítést. a szervert, amit lekapcsolt a hatóság azt nem ők üzemeltették, tehát biztos napokon belül az összes adattal egy új szerveren vissza tudják állítani. ha egy komoly cég, akkor ezt 48 órán belül megoldják.

te adóztál a jövedelmed után?

kékhagyma 2009.11.29. 13:42:04

herzsi, remélem, minden jövedelmedet bevallottad az aktuális szja-bevalláskor.... :-))))

Ne félj, jön még kutyára kamion....

Az Il Ferronál is úgy bukott ki a botrány, hogy valakinek feltűnt, hogy az IF nem von adóelőleget... Aztán kiderült, hogy semmiféle adópapírt sem ad, és innen már dőlt a dominó...

Szánalmas, ahogy a VPOP-t hibáztatjátok azért, mert egy csaló szélhámos bandához csatlakoztatok... :-s

kékhagyma 2009.11.29. 13:44:55

@gande: gyanítom, lövése sincs arról, amit próbálsz elmagyarázni neki....

Több fórumot/blogot/cikk kommentet olvastam, valami rózsaszín álomvilágban élnek ezek, amit a csaló Leinemannék festettek nekik.

Mindenki más irigy, meg törvénytelenséget követ el, csak ők a maszületett bárányok...

ROTFL

gande 2009.11.29. 15:00:15

@kékhagyma:
és feltűnt neked, hogy nem képesek válaszolni a kérdésekre? csak azt feltételezik, hogy mindenki irigy. de vajon miért? mert mindenki magából indul ki? :)

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.29. 16:50:03

@gande: Azért nem válaszolnak a kérdésekre, mert nem tudják rá a választ! Csak azt tudják ismételni, amit Xenu megtanított nekik. Szánalmasak!

krikert 2009.11.30. 10:03:23

Az a baj, hogy sok ember, aki hitt "EZEKNEK" teljes kilátástalanságban volt, anyagi csődben... és egyszerűen hinni akart valamiben - akár vakon is- ami segíthet kilábalni.Talán utolsó reményként mentek bele ahelyett, hogy gondolkodtak volna. Inkább hittek a csábító szép szavaknak...és a körítésnek, ahogy mindezt tálalták nekik. Hittek a mesében felnőtt értelmes emberként is... és most mi lett a vége? Eddig is szar helyzetben voltak, de most el is merülnek szépen:(((

himmelhergott 2009.11.30. 11:04:53

lakhelyemhez közel láttam egy üres irodahelységet, melyet esténként meglehetős rendszerességgel megtöltöttek lázasan beszélgető emberek, majd egy alkalommal feltűnt az épület előtt egy hófehér X5-ös BMW 20 collos kerekekkel és SCN-005 rendszámmal. Erre azért elmosolyodtam már...

krikert 2009.11.30. 13:52:57

@himmelhergott: Hát az volt a mézesmadzag, miszerint neked is lehet ilyen.)))

gande 2009.11.30. 13:56:40

@krikert:

igen. és a magyarok nagy része különösen hajlamos egy autó alapján ítélni.

krikert 2009.11.30. 18:09:06

@krikert: Ezek az emberek hinni akartak nekik, álmaik voltak, ezek pedig meséltek nekik szorgalmasan:(

krikert 2009.11.30. 19:46:42

Ez az idézet egy lelkes Sciennet-es honlapjáról való, és már a bukta után íródott. Hát nem mondom, önbizalom és optimizmus az van dögivel.... olyanok mint az agymosottak. Idézek:
"Ne feledjük, hogy bármi történhet az országban, a mi pénzünk a ScienNet nemzetközi mivolta által biztonságban van"

Na ettől tuti megnyugodott mindenki. A "nemzetközi" jelzőn meg különösen röhögnöm kell, mert én is kipróbáltam: A Sciennet"-szó beírásával csakis magyar oldalt dob ki a google. Mit ne mondjak.. ez aztán a nemzetköziség:)))

gande 2009.11.30. 20:40:08

@krikert:

most 2 lehetőség van:

1.
tényleg nagyon naiv

2.
a felső vezetéshez tartozik, tudja ő is, hogy a bűnszövetkezet része és így szeretné mosni magát, később mondhatja az ügyészségnek, hogy ő sem tehet semmiről, mert hát őt is mennyire félrevezették.

pannonfunk 2009.11.30. 21:25:27

@krikert: Gondolom ezt is figyelmen kívül hagyja:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/30/csak_magyarorszagon_mukodott_a_sciennet/

El bírom azt is képzelni, hogy nem főmufti, hanem szerencsétlen balek, akit berángattak az egyházba is. A légy sikeresnek gondolom az alapja az optimista gondolkodás, szegény most próbál optimistán gondolkodni...

krikert 2009.12.01. 12:44:47

Azért nem kis összegeket nyomtak ide be.... ahogyan olvasgatom a pár százezertől a több milliósig.
Na ez a méreg nem a cián.

gande 2009.12.01. 12:57:02

@krikert:

gondolj bele. ha a 400e tagnak "csak" a 10%-a "csak" 100.000 forintot rakott be, akkor az 4 milliárd

metal · http://electric.blog.hu 2009.12.01. 14:56:55

@gande: Nem hiszem, hogy tényleg volt 400e tagjuk! Az azt jelentené, hogy kb. 20 cselekvőképes emberből 1 hülye volt! Ennyien csak nem voltak. Amúgy az a pár hülye, aki még itt is hőbörgött, szépen elmaradt, valószínűleg most jöttek rá, hogy a "csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna" közmondás az MLM ügyfelekre halmozottan igaz.

gande 2009.12.02. 01:25:48

@metal:

szerintem sem volt annyi. viszont akik beszálltak pénzzel, azok szerintem nagyobb összeggel.

érdekelne, hogy a lyonessesek most mit csinálnak? mert hát az is piramisjáték.

metal · http://electric.blog.hu 2009.12.02. 08:39:02

@gande: Valószínűleg mondogatják magukban, hogy az ő rendszerük tökéletes, és ők nem fognak szívni.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.12.02. 08:51:22

@gande: Bízom benne, hogy ennyire nem rossz a helyzet. Ne feledjük, hogy (pl. az Ilferro-val szemben) itt nem volt semmilyen belépési korlát, gyakorlatilag ingyen és könnyen bárki taggá válhatott. Ilyen esetekben a 400 000 tag 90 %-a teljesen inaktív és egy fillért sem rak bele (de még csak nem is igazán használja a kártyáját). A maradék 10 % (ezt persze a reklámkampány kicsit torzíthatja) tényleg pörög, "befektet", agitál - ők vannak most igazán bajban.

Ettől még a bent ragadt pénzek simán lehetnek milliárdos méretűek, hiszen pl. a direktben kifizetett első körös visszatérítésnek is van átfutási ideje, amikor náluk csücsül a pénz, no meg a pár tízezer igazán lelkes hívő akár sokkal-sokkal több pénzt is rájuk bízhatott.

standup 2009.12.08. 23:50:49

SN-be engem is be akartak fűzni. Mondjuk már az irreális munka/kereset alapján is hülyeségnek tűnt.
(Értékesítőként dolgozom, közvetítétéssel foglalkozó elég nagy cégnél és látom, hogy mennyire precízen figyelnek a számlázásra, még belső bünti is van, ha a jutalék után 24 órán belül nemfizeted be az adót).
Továbbá nálunk tartanak értékesítési továbbképzéseket. A meglevő ügyfelek kezelésére. Aláírom, hogy egy-egy jobb előadó után úgy jön ki az ember, hogy "na, megcsinálom az év üzletét, tele vagyok engergiával". Igenám, csak nálunk telefonos kifogáskezelés tanítanak és nem térítünk senkit. (ingatlanközvetítés, nehéz lenne olyanra rásózni egy lakást, aki nem akar amúgy lakást venni...)
Illetve itt tényleges szolgáltatás után kapjuk a pénzünket, az ügyfélnél meg mintaszerződéseket ott is szoktam hagyni, hadd olvassák át nyugodtan.

Egy szó, mint száz, látom, hogy az értékesítői szakmából átvett hangzatos dolgokat használják, viszont nincs mögötte se termék, se szolgáltatás. Na és ez a marha nagy különbség. No meg nekünk akkor fizetnek, ha létrejött az adásvétel. Ha nem sikerül, ingyen dolgoztunk - és ezzel tisztában vagyunk.

De azzal már tököm tele van, hogy most valami mondvacsinált pénzügyi tanácsadók nőnek a földből is, és erőszakosan térítenek. Volt, akinek háromszor mondtam kategórikusan nemet és akkor se állt le. Ezekről tudunk valamit? nem volt erőm végighallgatni egyiket se, hogy miről is lenne szó.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.12.09. 00:04:56

@standup: amit írsz, kicsit messzebbre vezet. Egyrészt a PSZÁF úgy ítélte meg, hogy amit a Sciennet végez, az nem betétgyűjtés, azaz nem pénzügyi szolgáltatás, így a tanácsadó sem lehet pénzügyi tanácsadó. Szerintem egyébként pont az meríti ki a csalás fogalmát, ha a rendszer a foglalózást befektetésként pozicionálja.
Másrészt ha jól emlékszem, a legnagyobb gyorskölcsönös hitelintézet bukott meg nemrég azzal, hogy nem megfelelően képzett ügynökökkel rakták tele az országot (és ha jól tudom, ők kezelték is ezt a problémát). Tehát nem árt tudomásul venni (mindkét oldalnak!), hogy a pénzügyi tanácsadás is szakma, van tudásbázisa, kultúrája, felelőssége, stb.

gande 2009.12.09. 02:20:14

@kioktató:

"Tehát nem árt tudomásul venni (mindkét oldalnak!), hogy a pénzügyi tanácsadás is szakma, van tudásbázisa, kultúrája, felelőssége, stb."

így kellene lennie, de sajnos nem így van.
addig, ameddig a cégek mindenkit toboroznak, aki háromra nem ugrik fel a fára, ameddig olyan a szakma, hogy az ember pénteken még teherautó sofőr, aztán elvégez egy 7végi tanfolyamot és hétfőn már pénzügyi tanácsadó, addig gondok vannak a fent felsoroltakkal.

és persze az emberek kapzsisága is komoly szerepet játszik, mert gondolkodás, megfelelő képzés nélkül akarnak hirtelen meggazdagodni. és erre épített a sciennet is (csak hogy visszakanyarodjak a témához :))

metal · http://electric.blog.hu 2009.12.09. 07:34:08

"és persze az emberek kapzsisága is komoly szerepet játszik, mert gondolkodás, megfelelő képzés nélkül akarnak hirtelen meggazdagodni."

Az emberek nagy többsége már csak ilyen. És ahogy Murphy mondaná, akit átlehet vágni, azt át is fogják. Én nem sajnálom őket, mind megédemli!

krikert 2009.12.09. 14:09:00

Azt mondta erről az egyik kivizsgálást vezető személy , hogy annyira bonyolult volt a rendszer, hogy tagok nagy része nem nem is értette, csak hitt benne...

Nos, szerintem önmagában a hit baromi kevés ahhoz, hogy a megtakarításomat belenyomjam....de úgy látszik sokaknak elég volt ennyi is.

krikert 2009.12.09. 14:15:12

Ja és hogy a csorda szét ne széledjen itt a megoldás:
gazdagodjonmaskepp.com/

Döbbenetes, de tuti lesznek olyanok, akik erre is vevők lesznek...

gande 2009.12.09. 15:02:06

@krikert:

ezzel engem is megkerestek néhány hónapja, de nyilván túl hülye vagyok hozzá :)

én mos egy zsiráf bizniszt fogok felépíteni. zsiráf lízingutalványokat lehet nálam venni, nem kell a zsiráfot otthon tárolni, mert az macera és sok helyet foglal el. a zsiráf nem kerül semmibe, csupán a zsiráfok etetéséért kell havonta csekély 10 rúgót fizetni. 5 év után a tiéd a zsiráf és ha akarod személyesen etetheted őket. aki hoz még két embert, az kap 10 rúgót és így kvázi ingyen etetheti a zsiráfot. aki havonta 4et hoz, akkor még gazdag is lesz belőle.

gande 2009.12.09. 15:10:02

@krikert:

ez a többi ilyen rendszernél is így van. egy ismert szolgáltatással foglalkozó cégnél megkérdeztem, hogy akkor most konkrétan mennyi pénzt kapok egy bizonyos üzletért forintban és nem pontokban, csak annyi volt a válasz, hogy nem az a lényeg, hanem az, hogy a hó végén sok pénzt utaljanak át. nem volt képes a 60 oldalas jutaléktáblázatot elmagyarázni (amin nem is csodálkozom, mert ahhoz matematikusnak és jogásznak kellett volna lennie) persze én vagyok a hülye, mert szeretném megérteni, hogy miért mennyi pénzt kapok.

Strega · http://mlmforum.blog.hu 2009.12.12. 23:01:45

Olvasói tapasztalatokat gyűjtök az MLM rendszerekről. Ha valakinek van olyan története, ami szerinte megér egy misét, kérem küldje el.
süti beállítások módosítása