Úgy tűnik, hogy amit eddig vízionáltunk, lassanként elérkezik: brutkó repedések jelentkeztek lelkes MLM-alapú pilotajátékos barátaink csillogó pajzsán. Éppen ezért gondoltam elszórakoztatlak benneteket a következő hónapok vígjátékával, persze előre.

1. Felvonás - Bemelegítés

Lassanként megjelennek az első újságcikkek és találgatások, és mivel már eddig is mindenki árgus szemekkel figyelte őket, a híreket pikk-pakk átveszi minden portál, blog, fórum. A városban majd hamar elterjed majd a szóbeszéd, hogy a Sciennet magával ránt pár pénzintézetet, mindenki rohan, persze kiderül, hogy vaklárma. Előkerülnek a hatóságok, akik most hirtelen az erkölcs, a jog és az állampolgárok hős védelmezőjeként fogják habzó szájjal fikázni a vállalkozást, hamar kiderül, hogy ők már évek óta figyeltek, nyomoztak, és mindent megtettek.

Eleinte a cégvezetés el lesz tűnve, sem a sajtó, sem a volt hívek nem fogják találni őket. Aztán előkerül majd egy ügyvéd, aki szemrebbenés nélkül el fogja mondani, hogy minden hír hazugság, mindenkit beperel, aki ennek a makulátlan vállalkozásnak a rossz hírét kelti. Aztán idővel a sajtó csak-csak előbányássza a régi vezetőket, néhány könnyen megvehető börtönőr/portás/házvezetőnő jóvoltából. Ők szinte könyörögni fognak, hogy az ő világmegváltó/világbékegeneráló vállalkozásukat nehogy már a genyó média tegye tönkre, ők nem is értik a vádakat, a legjobbat akarták a kispénzű rászorulóknak.

Eközben a tagok otthon ülnek és kivárnak. Figyelnek minden híradást, hívogatják egymást telefonon, néhány középvezető még próbálja a lelket tartani a tagságban: inkább a szemednek hiszel, mint nekem??? A honlap "karbantartás miatt" persze nem lesz elérhető, és a hihetetlen sok virtuális forintocska, ami eddig pörgött a képernyőn, most valahol pihen.

 

2. felvonás - Megvilágosulás

Ahogy telnek a napok, egyre jobban elhúzódik a szerver karbantartáska, és egyre jobban kezdenek a hívek idegeskedni. Már a vezetők szeme csillogása sem őszinte, elfogynak az érvek, így legendákat és forgatókönyveket kezdenek gyártani, eleinte pozitívakat (holnap felkelünk, és kiderül, hogy csak álmondtuk), majd negatívakat (odamegyünk egy baseball ütővel és szétverjük a széfet). Ja, hová is megyünk? Az USA-beli székhelyre? A rég kiürített budai bérelt irodába? A partner bankhoz?

Mindeközben a hatóság belendül, és sorra húzza elő a bizonyítékokat. Kiderül majd, hogy a rájuk bízott pénzeknek nyoma sincs, a szövevényes nemzetközi konstrukció miatt senkinek nincs esélye pénzhez jutni, a vezetők már korábban is gyanús piramisjátékok szervezői voltak, és persze a PSZÁF, a Fogyasztóvédelem, az APEH és a NBH mindvégig a helyzet magaslatán volt. Csak azt a pár százezer ember pár milliárdját nem tudták megmenteni. Ja kérem, az élet nem habostorta.

A sajtó rápörög a témára, órák alatt rájönnek, hogy ezzel a hírrel jó kis nézettség generálható. A Tények élőben közvetít majd a töküres irodaház elől, a Fókusz talál majd egy néger-leukémiás-meleg-zsidó-szcientológust, aki az utolsó fillérjeit tette bele a rendszerbe, a HírTV kommunista összeeskövésről beszél, a 168 órában pedig őszülő halántékú közgazdászok moralizálnak.

Ja, a beváltóhelyek csöndben szipognak, hogy kár volt, meg kicsit ciki, meg Gizike, kaparja le legyen szíves azt a kék matricát a bejárati ajtóról.

És aztán jön a legkellemetlenebb felismerés: az adócsalást igazából nem a cég követte el, hanem azok a tagok, akik a jövedelmük után nem fizették be az SZJA-t. Sajna közülük is el fognak kapni pár jelentéktelen figurát, mert ugye a statuálás a lényeg.

 

3. felvonás - Felébredés

Aztán - mivel ugye minden csoda három napig tart - jön majd egy újabb hír arról, hogy Orbán Viktor és Vona Gábor annak idején a közös polgári körben egyszer úgy berúgtak, hogy a ceglédi kultúrház udvarán a virágágyásba vizeltek, és szépen elcsendesül minden. Kivéve azok lelkét, akik tényleg sok pénzt pumpáltak ebbe az irgalamatlan baromságba. Közülük lesz, aki könnyen elereszti a dolgot, de persze jön a hőzöngős tömeg, aki majd az öklét rázva tüntet a Parlament előtt, meg pertársaságot alapít, és évekre beleragad abba, hogy elvesztette a kis megtakarított pénzét.

A vezetők még egy picit kellemetlenül érzik magukat, majd pár év múlva kapnak két év felfüggesztettet, hogy utána más néven megint valami hasonlóan izgalmas újba vághassanak bele.

A mi drága hivatalnokaink pedig megünneplik magukat, hogy milyen ügyesen elbántak egy hatalmas bűnbandával. Lesz kitüntetés, süti-pogi, miazmás. Azon pillanatok alatt átlépnek, hogy hány évig asszisztáltak a piramisépítéshez, hogy miért tart ott az állampolgárok pénzügyi műveltsége, hogy tömegével fejest ugorjanak egy baromságba.

No és lesznek a csúcsidióták, akik még évek múlva is az autó hátulján hirdetik, hogy "Gazdagodjon meg költekezéseiből!" De csak azért nem oldalt, mert ott az Il Ferro matrica van.

hülyeségszint: (5/5)
szerintetek: (4,7/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://kioktato.blog.hu/api/trackback/id/tr871555113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2009.11.27. 13:36:31

@Jack/rendetteremt/: játék fapiramis, tömör fakockából :)

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 13:38:09

@Loana:
Nem kell ezt magyarázni. Mint mondottam: "Amíg sz@r van, veréb is van".

Loana 2009.11.27. 13:40:11

@ÁkiBáki: vagy amíg veréb van, kerül hozzá szar is...

Eric_Cartman 2009.11.27. 13:42:20

Klasszikus történet. Két szereplős: a fasz és a szopó.
Remélhetőleg a faszt lecsukják, a szopók meg még pörögnek a hátukon egy kicsit. Bár okosabbak lennének, ha szép csendben letagadnák, hogy valaha közük volt ehhez. (Igaz, ha okosak lennének, nem is lett volna közük hozzá.)
jóéccakát, vagy hogy is kell mondani okosan ....

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 13:48:45

@Loana:
A végeredmény ugyanaz: sciennet.

bigthereal 2009.11.27. 13:56:30

okostojások, nem sok rálátásotok van a témára, csak magyaráztok...

a tagok befizetnek a rendszerbe, hogy utalványokat rendeljenek, amivel fizetnek a termékpartnereknél, és így kapják meg a kedvezményt.
ez egy szimpla vásárlás, csak a rendszer beiktatásával, ami az egész lényegét adja.

no, ezeket a pénzeket is lefoglalták az ostoba pénzügyérek, amihez pedig semmi közük nincs, hiszen nem a cégé, hanem a tagé, aki átmenetileg befizette a saját, sciennetnél vezetett számlájára!

ha valaki bűncselekményt követett el, nem fizetett adót stb. az mennyiben érinti a vásárlásokat? vagy az maga a bűncselekmény, hogy ebben a rendszerben történnek a vásárlások?

most lehet játszani a nagyokost, meg az előrelátót, meg előhozakodni a szcientológia szállal, de ez egy zseniális rendszer, ami eddig hibátlanul működött!
ha valaki nem fizetett adót a jövedelme után az az ő sara, nem a rendszeré!

pannonfunk 2009.11.27. 14:04:58

@bigthereal: Nem értelek. Az a tag, aki utalványt vett, vásárolhat vele a boltban, nem? Őt nem károsítják meg azzal, hogy lefoglalták a kp-t a központban.

A boltos meg majd meg akarja kapni a pénzét az utalványok után. Ha ki fog derülni, hogy a boltos jóhiszeműen járt el, akkor nyilván visszakapja a pénzét a GVOP-től, APEH-től, stb. Jobb helyen van az a pénz ott, mint a ScienNet vezetőinél, hidd el.. :P

krikert 2009.11.27. 14:11:35

Lesznek itt szomorú sorsok is nem is egy...
A barátnőm kb egy éve belépett... nagy szarban voltak anyagilag.... ettől várták a megváltást....még hitelt is vettek fel több százezeret, amit belenyomtak.
Tuti bukják most az összeset. Ha eddig nyakig voltak a szarban, most el is merülnek benne.

Annyira átlátszó és megjósolható volt ez az egész, nem is értem, hogy értelmes emberek hogyan képesek felülni ilyesminek. Talán a kilátástalanság elhomályosítja az ítélőképességüket.

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 14:15:04

@bigthereal:
"most lehet játszani a nagyokost" igen, igen, nekünk is ugyanezt mondták az építőipari cég vezetői, miután kifogásoltuk, hogy az első nagyobb átutalás után érdekes módon egyszerre csak 50 milliósra duzzadt a cég kocsiparkjának értéke, az addigi 5 milliósról. Ahogy elnézem a videón a lefoglalt gépkocsikat, a cég vezetői nem a szerénységükről tettek tanúbizonyságot.
Ja, és most már a bíróságon magyarázzák a bizonyítványt. Na itt is ez lesz. Aztán odaállhatsz és dícsérheted őket.

bigthereal 2009.11.27. 14:16:03

@pannonfunk: nem vásárolhat, mert a köcsög vpop lefoglalta a szervert, nem megy a honlap, és nem tudja kinyomtatni az utalványt, amivel vásárolhatna...

benne van a pénze, vásárolhatna, de az állami eljárás miatt nem tud!
nem a sciennet miatt nem tud, mert a rendszer hibátlanul működött több éve, hanem a vpop meg az apeh fellépése miatt nem tud. így már érted?

egyébként a betétgyűjtést akarják bizonyítani, amit viszont a pszáf már megálapított, hogy nem folyt

max. egy hét, és helyreáll az egész, az állam meg kártérítésekre számíthat

krikert 2009.11.27. 14:20:47

@Jack/rendetteremt/: Totál igazad van.... ez a vásárolj olcsóbban szöveg volt a rizsa rész:))

krikert 2009.11.27. 14:21:58

@bigthereal: Azzzééé nagyban ne fogadj rá...

pannonfunk 2009.11.27. 14:24:31

@bigthereal: Ja, hogy egy hétig nem tudnak vásárolni az utalványukkal? Hát, az a sajnálatos helyzet, hogy emiatt édeskevés lehetőségük lesz perelni. Mint ahogy amiatt sem perelhetsz, hogy fél órát elkéstél a munkahelyről, mert a rendőrség lezárta az utat fegyveres rablás miatt.

krikert 2009.11.27. 14:25:07

@Babette: Így van....van kinn a tagoknál sok-sok kis betétecske, amivel majd kitörölhetik...
Ez olyan, mint anno a kis gyémántos játékaik... ott is kiderült, hogy közel sem annyira csillog, mint kellene... igaz, akkor más volt a neve a gyereknek, de ugyanaz az anyja.

krikert 2009.11.27. 14:26:23

@pannonfunk: Tudod mit? Nézzük meg 1 hónap múlva mi is lesz.... bár én előre borítékolom.

pannonfunk 2009.11.27. 14:29:29

@krikert: Nézd, ha a dolog működik, akkor a betétek utáni fedezetnek ott kell lennie a ScienNet számláján. Amit a tagok befizettek, szépen visszakapják, ami utalvány a boltosoknál van, azt szépen visszavizetik, oszt szevasz. Ha meg mégsem lenne meg a pénz a ScienNet számláján, nos akkor... Az ugye nem az APEH sara, ugye? :P

MPL firstlady 2009.11.27. 14:32:34

@bigthereal: olvasd már el te szerencsétlen:

A Felügyelet az eljárásban feltárt kockázatok nyomán más hatóságok eljárását kezdeményezte.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedély nélküli betétgyűjtés gyanújával piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a ScienNet-Rendszer elnevezésű törzsvásárlói rendszert. A vizsgálat megállapította, hogy a ScienNet-Rendszer működtetése nem minősül betétgyűjtésnek, vagy más pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek. A Felügyelet az eljárásban feltárt kockázatok nyomán más hatóságok eljárását kezdeményezte.

A Felügyelet ugyanakkor nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy

Sem a ScienNet-Rendszer, sem az azt működtető gazdasági társaságok tevékenysége nem a PSZÁF által felügyelt tevékenység,

Bármilyen céllal (vásárlás, jogszerzés) történő vásárlási utalvány foglalózás során befizetett (átutalt) összeg nem igényelhető vissza, azt csak a teljes vételárra, többszörösen kiegészítve levásárolni lehet.

A ScienNet-Utalvány a kiállításától számítva három évig hatályos, a hatályossági idő lejárta után automatikusan, minden külön jogcselekmény nélkül érvényét veszti. A hatályossági idő lejárta után a fel nem használt utalvánnyal kapcsolatban a törzsvásárló a ScienNet cégcsoport társaságaival szemben semmilyen igénnyel nem léphet fel.

A ScienNet-Rendszer, illetve a működtető gazdasági társaságok nem tagjai az Országos Betétbiztosítási Alapnak,

a ScienNet-Rendszer, illetve a működtető gazdasági társaságok nem tagjai a Befektetővédelmi Alapnak,

fentiekre tekintettel a ScienNet-Rendszer törzsvásárlói vagy termékpartnerei kártérítési igénnyel ezeknél az alapoknál nem léphetnek fel.

A ScienNet-Rendszerben regisztrált törzsvásárlók, és termékpartnerek a ScienNet International LLC-vel állnak szerződéses jogviszonyban, így bármiféle esetleges jogvitájukat ezzel a társasággal szemben kell megindítani, ugyanakkor a ScienNet-Rendszer működtetésének joga a Cipruson bejegyzett ScienNet Holding Ltd. tulajdonában van, a ScienNet Holding Ltd. szerződés keretében biztosítja az Egyesült Államokban, Washington D.C.-ben postafiók székhellyel bejegyzett ScienNet International LLC-nek a ScienNet-Rendszer magyarországi működtetésének lehetőségét. A Headmin Marketing és Adminisztrációs Kft., melynek tulajdonosa a ciprusi ScienNet Holding Ltd., a ScienNet International LLC-vel kötött megbízási szerződés alapján adminisztratív jellegű szolgáltatást nyújt.

A törzsvásárlói jutalék- és karrierrendszerben különösen hangsúlyos az új törzsvásárlók beléptetése és az általuk történő azonnali utalvány foglalózása"

a vpop meg az apeh meg a rendőrség szerinted olyan hülye, hogy amit a pszáf megállapít, hogy nem az, majd ő ugyanarra megy?

te tényleg nem érted, hogy mi ezzel a gáz.

bigthereal 2009.11.27. 14:35:26

@MPL - SZUV Zrt.:
anyád szerencsétlen!

a pszáf közleményben van bármely utalás bűncselekményre? szabálysértésre?
törvénytelenségre?

kockázatokat tárt fel, amit felnőtt emberek vállalnak, ha akarnak.

minden üzletben van kockázat, ebben is, de ha az állam valamilyen okból nem hagyja működni, az a legnagyobb kockázat...

ihatethisindapassthingy 2009.11.27. 14:42:01

@Jack/rendetteremt/: Megmozdulnak szerintem pár %-ért is az emberek, ha kellően egyszerű a dolog, ld. SuperShop. Holott ott vér egyszerű a képlet: minden 100Ft-ra 1Ft (azaz 1%). A magam részéről nem igazán érdekel, úgy tippelem, éves szinten legfeljebb 2-3eFt-ot takarítanék meg vele (aminél azért számtalan jobb megtakarítást ismerek, pl. nem vásárolok annyi felesleges vackot :), de sok ember előrántja a Sparban a SuperShop kártyát. Szóval emberanyag van a dologhoz akkor is, ha az ember nem használ komplex rendszereket és óriási százalékokat.

De az feltétlenül igaz, hogy az emberek mohók és beveszik a csalit.

ihatethisindapassthingy 2009.11.27. 14:45:55

@bigthereal: Jó-jó, de miért kellett előre befizetnem a rendszerbe a számlára pénzt, hogy utána azt konvertáljam utalványra? Nem lett volna egyszerűbb, hogy nem fizetek sehová semmit, hanem eleve diszkontáron vásárolok tagként a partnereknél -vagy- a kedvezményeim egy számlán gyűlnek kifizetésig?

pannonfunk 2009.11.27. 14:46:56

@bigthereal:
"A törzsvásárlói jutalék- és karrierrendszerben különösen hangsúlyos az új törzsvásárlók beléptetése és az általuk történő azonnali utalvány foglalózása"

Na, ezt hívják úgy, hogy piramisjáték. Ennyi.

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 14:47:24

Ezek a szervezetek, mint APEH, PSZÁF, VPOP, Rendőrség, esüszöm csak azért vannak, hogy akadályokat gördítsenek egy olyan becsületesen, és nagy odaadással, rendkívül jól szervezetten, ügyesen bújtatott tulajdonosi háttérrel felépített, csak a tagjai érdekeit szem előtt tartó cég üzleti tevékenységének.
Pfúj, micsoda egy ország ez.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.11.27. 14:48:22

@MPL - SZUV Zrt.:
Tudod azoknak,akiknek már az sem szúrja a szemét,hogy a főmufti egy hasonló,színes gyémánt-bizniszben volt érdekelt és kifosztottak egy csomó palimadarat,bármit magyarázhatsz.

Ülj le vitatkozni egy arab terroristával,aki elhatározta,hogy öngyilkos merénylő lesz és kezdd el mondogatni neki,hogy ez nem jó,mert ő is cafatokra robban majd.Talán több esélyed lesz meggyőzni..

MPL firstlady 2009.11.27. 14:51:25

@bigthereal:

kockázat: ha egy fegyvernek látszó tárggyal valaki sétál egy bank felé, kockázat, és szól a rendőrnek.

nem akartam lemenni ilyen mélyre, azt hittem megérted a szövegből is.

de mindegy, te várjál csak nyugodtan, szidd állambácsit, hogy nem hagy téged érvényesülni az évszázad bizniszében.

a foglalópénzed meg az ámerikai postafiókcímen bejegyzett cégtől kérd vissza.

további jó szórakozást.

gezabá (törölt) 2009.11.27. 15:01:06

jihihi, és még mindig van, akinek magyarázni kell a tutit. hajrá!

krikert 2009.11.27. 15:10:14

@bigthereal: Csak várd ki.. .. mégcsak ma borult ki a bili.

krikert 2009.11.27. 15:11:50

@ihatethisindapassthingy: Akinek volt esze, az így is csinálta, és nem nyelte be ezt a maszlagot.

krikert 2009.11.27. 15:12:50

@ÁkiBáki: Bakker.. hát igen... undorííítóó:))))

pannonfunk 2009.11.27. 15:13:52

@bigthereal: A bankrablásban is van kockázat, főleg, ha az állam valamilyen okból kifolyólag nem hagyja a bankrablókat tevékenykedni...

bigthereal 2009.11.27. 15:22:19

na utoljára!

a sciennet, mint vásárlói rendszer mindeddig hibátlanul működött. minden utalást, kötelezettséget pontosan teljesített. addig, amíg az állami szervek hagyták (jól) működni. most, hogy nem hagyják, már nem működik.

a pszáf vizsgálta, és megállapította, hogy nem piramisjáték, nem betétgyűjtés.

akkor mi is a törvénytelen? miért kellett hirtelen lehetetlenné tenni a működését? hol a törvényesség? arányosság? kiszámítható jogalkalmazás?
hol vannak az indokok?

gezabá (törölt) 2009.11.27. 15:26:18

@bigthereal: hát a főnökök szóltak a hatósági cimbiknek, hogy most érdemes belenyúlni, így karácsony előtt tele a kassza, most kell zárolni. kivenni nem lehet, 3 év múlva már nem is jár, néhányan viszont jól járnak. minden piramisjátéknál egyszer csak borítanak... így, vagy úgy.

krikert 2009.11.27. 15:29:12

Hamarosan lesznek indokok is..

pannonfunk 2009.11.27. 15:30:56

@bigthereal:
1. A pszáf csak azt vizsgálta, hogy nem betétgyűjtés. És azért csak azt vizsgálta, mert csak arra van jogköre. Pont hogy a jelentésében ott van, hogy fennáll a gyanú arra vonatkozóan, hogy piramisjátékról van szó, lásd, mégegyszer bemásolom ide:
"A törzsvásárlói jutalék- és karrierrendszerben különösen hangsúlyos az új törzsvásárlók beléptetése és az általuk történő azonnali utalvány foglalózása"

2. Pl. az Il Ferro is tökéletesen működött, minden utalást, kötelezettséget pontosan teljesített, amíg le nem léptek az emberek. Pontosan ez a piramisjátéknak a lényege, hogy palizzuk be az embereket addig, amíg van jelentős számú belépő. Amíg a belépők száma bőven fedezi a visszaforgatott pénzt, sőt, még pluszt is hoz, addig megéri tisztának és becsületesnek látszani, mert az összmérleg pozitív. Aztán amikor kezd a belépők száma csökkenni, akkor meg fogd a pénzt és fuss.

Nagyjából ezek az indokok.

krikert 2009.11.27. 15:34:38

@pannonfunk: Legyen igazad és ne legyen semmi gond... én csak a tagokat féltem, szerintem sok lehet köztük most az ideges...

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 15:35:35

@bigthereal:

"Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a ScienNet-ügy gyanúsítottját pénteken. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Vám- és Pénzügyőrség adócsalás miatt nyomoz a speciális törzsvásárlói rendszert működtető cég ellen. A társaság egyik vezetőjét, aki most előzetesbe került, a hét közepén vették őrizetbe."

Hogy-hogy nem, eddig egyik cégem miatt sem kerültem előzetesbe.
A VPOP sem nyomozott ellenem.
Senkinek nem ígértem olyant, amit később nem teljesítettem, mert tudtam, hogy teljesíthetetlen.
Nem is kellett bújkálnom, ciprusi céget, vagy washingtoni postafiókot bérelnem egy budapesti vállalkozáshoz.
Lehet ufo vagyok?

krikert 2009.11.27. 15:37:30

@ÁkiBáki: igen, az vagy.. hehehe
Ritka manapság az ilyen, mint te:)))

krikert 2009.11.27. 15:38:09

Amúgy pedig egy Scienetessel eleve meddő a vita:))

bigthereal 2009.11.27. 15:38:21

@krikert: de azért idegesek, mert nem tudnak vásárolni...

nem azért, mert cég veszélyeztetné a pénzüket!

az állam azért avatkozott be, hogy megakadályozza a lelépést? csak az a baj, hogy az emberek pénzét zárolták, nem a sciennet-ét... idióták!

pannonfunk 2009.11.27. 15:43:36

@krikert: Az kérdés, hogy mennyi pénz van a kasszában. Ugye, amikor az Il Ferro nem fizetett, hetek teltek el addig, amíg feljelentés érkezett, addigre meg egy bábut ültettek a vezetőségi székbe, a pénzzel meg leléceltek. Én a rendőrség nevében zárolnám rögtön a gyanúsítottak bankszámláit, és nézném, hogy rendszerben benne levő utalványok értékét fedezni tudja-e. Ha nem, akkor nyílván szívás van, és az a sciennet vezetőség sara. Ha igen, akkor meg felesleges nyivákolni.

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 15:52:46

@krikert:
Nem baj, fehér hollónak is kell lennie valakinek.
Egyébként pedig annyi jó játék van, miért pont ezt kellene játszanom?:-)

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 16:05:58

@bigthereal: "csak az a baj, hogy az emberek pénzét zárolták, nem a sciennet-ét... idióták! "

Idióta, ha te egy cégtől megveszel egy utalványt, az utalvány ellenértéke onnantól kezdve a cégé. És, ha a cégnek tartozása van, akkor bizony azt akár le is foglalhatják! Neked a cégek működéséről elég kevés fogalmad van, gondolom nyolc általánosnál nem lehet többed!

krikert 2009.11.27. 16:11:53

@ÁkiBáki: Ezaz.. én is inkább snapszerezek:)))

krikert 2009.11.27. 16:14:37

Amúgy nem értem, nekem miért jó az, ha ezekben az utalványokban van a lóvém... ugyanis a kp a legmobilabb..... azt veszek rajta, amit akarok.. és lehet nagyobb kedvezménnyel mint a hálózati partnereknél.

krikert 2009.11.27. 16:15:46

Félő, hogy az utalványok is hamarosan annyit érnek, mint öreganyám pengője a szekrény alján:)

bigthereal 2009.11.27. 16:17:11

@metal: neked nincs fogalmad a rendszerről, mégis vagdalkozol... ez téged minősít, a 8 általános meg végképp.

már fent is írtam, ha olvasnál kicsit, talán megértetted volna, hogy az emberek befizetnek a SAJÁT számlájukra, amit a sciennet vezet (előreutalási számla), majd onnan vesznek utalványt (a saját pénzükből), és azzal vásárolnak le a termékpartnereknél.

az előreutalási és egyéb számlákon lévő pénz a tagok SAJÁT pénze, nem a scienneté. a kompetens hatóságoknak hála, a tagok ehhez nem férnek hozzá, mivel elvitték a szervert, nem működik a honlap, így megakadályozzák az embereket, hogy SAJÁT pénzüket elköltsék a rendszeren belül.

így már érted, kispofa?

csak az a kérdés, hogy ez kinek az érdekét szolgálja, mert hogy a sciennet tagokét nem, az biztos!

CyranodeBergerac 2009.11.27. 16:26:31

@bigthereal:

Szűnj már meg! A "tagok" többségét úgy húzták be a rendszerbe, hogy fogalmuk sem volt arról, mi a fészkes fenének kell befizetniük 30.000,- Ft-ot. Valami ködösítés volt később beváltható utalványokról, meg azonnali "jog"-okról, de én személyesen ismerek egyet, aki miután befizetett, a "felső kapcsolata" a megkérdezése nélkül az általa befizetett "foglalót" hozzárendelte egy általa ismeretlen hódmezővásárhelyi nyílászáró céghez. (3x200.000,- Ft értékben). Amikor rákérdezett, hogy hogy kerül ő dunántúli létére Hódmezővásárhelyre, a kapcsolat kissé zavartan azt mondta, hogy "az nem számít, majd átirányítjuk, ha máshol használná fel". Hát itt kezdődik az átbaszás és nekem ne mosogasd itt a szennyest. Valóban zseniális a rendszer, mint ahogy minden nagy szélhámosság valahol zseniális is. Nnna.

bigthereal 2009.11.27. 16:29:43

@CyranodeBergerac:

buta vagy, mint a főőőd...

a foglaló bárhol felhasználható, mindegy, eredetileg melyik céghez rendelték.

ennyit a hozzáértésedről...

továbbra sincs bűncselekmény, nincs tájékoztatás, csak ködös hatósági gyanú, amit a rendszer eddigi működése nem igazol!

pannonfunk 2009.11.27. 16:33:04

@bigthereal: Az a helyzet, hogy a ScienNetnél nincs az embernek számlája. Számlája a bankoknál van, aminek a PSZÁF a felügyeleti szerve. A ScienNet nem bank, nem tartozik a PSZÁF alá. Innentől kezve csűrheted, csavarhatod, nettó hülyeség, amit beszélsz, bocs.

www.pszaf.hu/fogyasztoknak/bankszamlak/folyoszamla

MPL firstlady 2009.11.27. 16:37:27

"Sunday, September 27, 2009
A ScienNet magyarországi 3 éves teszt fázisának összefoglalása

A „teszt fázisra” azért volt szükség, mert a ScienNet® International egy olyan kiforrott, jól működő Rendszert kíván a földön elterjeszteni, mely nem rendelkezik gyermekbetegségekkel, amelyben nincs visszaélési lehetőség a leleményes emberek számára és ahol minden ember egyenlő esélyekkel tud egy gazdagabb jövő felé lépéseket tenni."

hát akkor lezárult a teszt fázis ezek szerint.

bigthereal 2009.11.27. 16:41:04

@pannonfunk: érdekes...

440 ezer embernek van számlája, te meg aszondod, hogy nincs...

nem bankszámla, okoska, hanem előreutalási, jutalék- meg utalványszámla, amin a tagok pénze gyűlik

és a tagok nagyon örülnének, ha a nagytudású hatóságok nem gátolnák meg őket abban, hogy ezt a pénzt felhasználják! mert most ez a helyzet! és érdekes módon nem a sciennet az akadály, hanem a vpop!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.11.27. 16:45:16

ezeken a marhákon kell röhögni de kegyetlenül:

yamm.hu/debro5/5016643269-minden-ember-a-sajat

ennek még nagy a pofája is a kalapácsával. hahah, most ütheti...
na és ez? :
yamm.hu/scienguru/3795851179-kemeny-melo-2-3

utazgathat a marhája :)

ihatethisindapassthingy 2009.11.27. 17:43:56

Én már csak azt szeretném mondani, hogy

en.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing

Különösen jó ez a rész: Based on available data from the companies themselves, the loss rate for recruiting MLM’s is approximately 99.9%; i.e., 99.9% of participants lose money after subtracting all expenses, including purchases from the company."

Azaz: maguktól az MLM cégektől származó információk alapján a "hozzd anyádat is" MLM rendszerekbena részvevők 99.9%-a bukik a bizniszen az összes költség levonása után.

Inkább lottózz.

kékhagyma 2009.11.27. 17:44:19

Olvastátok a "körlevelet"?

A Homáron láttam, azóta azon röhögök. :-DDDDDDD

Nem akarom az egészet bemásolni, a homar.hu kommentjei között megtaláljátok itt:

robotkenguru 2009.11.27. 12:37:33

Hihetetlen! :-DDDDD

Ez a legszebb! :-D

" Kérek mindenkit aki online utalványt szeretne rendelni, az a következő elérhetőségeken, irodáink helyett hívják a VPOP-t, a 430-9300, 430-9500, vagy írjanak a : e-mail: vpkbp@mail.vpop.hu , 1300 BP Pf. 99. fax: 430-9304 címen, az online utalványok megrendelését!

Hadd döbbenjen rá a VPOP felelőtlen tettére!"

Remélem, mindenki el tudja képzelni a szcenáriót.... A VPOP megriad, rádöbben, mit tettek :-DDDD, és visszavonulót fúj, és személyesen bocsánatot kérnek mind a 350ezer sciennet tagtól.

Áááá........ :-DDDDDDDDD

gande 2009.11.27. 17:44:23

@bigthereal:

lassan már nem bírom.

kérlek, legalább most gondolkozz!

miért szükséges befizetnem azért, hogy később egy jóval magasabb összeg kiegészítésével néhány százalék kedvezményhez jussak? és mi az, hogy 3 év után elveszik a pénzem? miért szükséges a bonyolult rendszer, rengeteg tranzakcióval, ami csak megdrágítja a folyamatokat?
egyszerű számtan. vagy szerinted a sciennet feltalálta a pénzügyi perpetuummobilét? miből fizeti ki hatalmas összegeket? abból, hogy 2-3% kedvezményt ad egy cég?

CyranodeBergerac 2009.11.27. 18:29:35

@bigthereal:

Anyád buta. :) Akkor meséld el nekem, hogy miért nem egy biankó, virtuális utalványt kellett lefoglalózni? Mi az, hogy foglalózok egy utalványt a karakószörcsögi biligyárhoz, (a foglaló jogi természetét ismerve), majd úgy döntök, hogy nem náluk használom fel, hanem máshol? Okostojás, te csak fújod itt a szabványszöveget, de értelmes magyarázatot nem tudsz adni te sem. Szóval inkább menekülj, mielőtt bekasztliznak.

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.27. 19:24:50

@krikert: nem, nem betét. a pszáf is megállapította.
ugyanis betétnek (betétgyűjtésnek) akkor hívhatjuk, ha a pénz tulajdonosa az üögyfél, és az összeg felett szabadon rendelkezhet.
márpedig a pénz felett nem rendelkezhetnek a tagok, csak a rajtuk vásárolt jogok felett, és a pénz sem az ő számlájukon van, hanem a cégén.
joglag valóban nem apszáfhoz tartozik az üögy.
azt azonban örömmel üdvözlöm, hogy hivatalból továbbították az ügyet megfelelő szervekhez.

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.27. 19:41:01

@bigthereal: szerintem olvasd el a betétgyűjtésre vonatkozó törvényt. úgy hívják, hogy pénzforgalmi törvény.
ha nem értesz hozzá, ne oszd az észt.

krikert 2009.11.27. 19:51:58

Tök mindegy minek hívjuk.. a lényeg, hogy talán már mától egy semmit érő virtuális zseton... ugyanis ezek után minden normális cég viszi a seggét a Scienet alól....
De van remény, mert újjá építik mondjuk Romániában és lehet menni Bukarestben levásárolni.

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 19:58:57

@bigthereal: Néha gondolkodsz is, vagy csak fújod a betanult szöveget? Vagy Xenu a gondolkodást is tiltja? Szánalmas vagy!

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.27. 20:01:09

@metal: Ja és azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy ha ez a te rendszered olyan jól működik, akkor szerezni kell egy új szervert, mentésből visszaállni, és működik minden tovább! De ez nem történt meg, miért nem? Azért mert a vezetők le vannak tartóztatva, a többi meg menekül, mert tudják, hogy vaj van a fülük mögött. Nem lesz itt semmi per, vagyis lesz, de ott ti a vádlottak padján fogtok ülni!

pannonfunk 2009.11.27. 20:37:56

@bigthereal: Ez helyesen úgy mondják, hogy 440 ezer embert megszívattak. Habozhat itt a szájad, hogy számla, számla, számla, de az akkor sem az. Pl. nézd meg ezt a kommentet: @Babette:

Nem betét, nem számla, nem a befizetetteké az összeg, ők csak a jogaikkal élhetnek. Azt meg a vpop-tól még nyugodtan feltolhatják a segglyukukba...

Ez meg a másik, okostojáska, olvasd már el mégegyszer ezt a kommentet itt: @metal:

Ugye, uyge, Ha a villám baszik bele a szerverbe, akkor is elveszik mindenkinek minden virtuális pénzecskéje, vagy mi a szösz?

krikert 2009.11.27. 20:47:52

Ha szarban marad a sok kis csóriger palimadadár akiket csőbehúztak, nagyon remélem, hogy a kis fehérgallérosokat bevágják a köztörvényesek közé egy kis csicskázásra...

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.27. 21:12:59

@krikert:
erre azért nagy lét ne tegyél be...:-)

pingu26 2009.11.27. 21:28:13

@ÁkiBáki: lehet, hogy nagyon elavult gondolat: tanulni, dógozni és keresni.

Kalmár 2009.11.28. 09:42:52

Egy filléres vásárlói közösség köpenyébe bújtatott, piramisjáték.
Ügyes.
Hiába sírtok, hogy a gonosz vpop lefoglalja a pénzeteket.
Az előre foglalózó százmilliók tűntek el offshore cégeken keresztül. Na ezt unta meg az apeh. Ti meg naív birkái az mlm istenének, itt bégettek, hogy hol az igazság!
Az az igazság, hogy megérdemlitek!
Mentegethetitek, mint Thürmer a kommunizmust, de attól még nincs mentség a hülyeségetekre.

sfece 2009.11.28. 17:27:40

erre az egész hajcihőre annyit tudok mondani, hogy aki elhiszi, hogy a "költekezéseiből" meg lehet gazdagodni, az nagyjából meg is érdemli.

egyébként munkahelyem termékpartner (mi, csóró melósok csak sci-fi-nek hívtuk a cuccot). egy időben elég gyakran tartottak nálunk mítingeket (ilyenkor a bárban megivott presszókávéra is külön pontos összegű utalvány jött e-mailben...), a rendezvényteremre kiragasztottak egy A4es papírt, hogy ők vannak ott, ami a "gazdagodjon meg költekezéseibő" szlogent tartalmazta egy lufin :) Aki ezek után még komolyan tudta venni őket, az most szépen fusson csak a pénze után...

Egyébként pedig be kéne vezetni, hogy a cselekvőképesség kritériuma ne a betöltött 18. életév legyen, hanem vmi komolyabb, kognitív képességeket mérő vizsgálaton való megfelelés, így aki síkhülye, nem rakosgathatná a kis pénzecskéjét ilyesmibe...

herzsi 2009.11.28. 23:02:05

@bigthereal: ne fáraszd magad: az emberi butaság végtelen, mire a hatóságok megértik a rendszert, jövő karácsony lesz.
Én 70 000 foglalóztam, és mind ki tudtam venni, mert dolgoztam, és direkt nem mondom meg, mennyit kerestem, pukkadjanak meg ezek a hülye, ostoba ellenlábasok, de jó sokat, és vezetői szintre is jutottam

És velem konkrétan azzal basztak ki, hogy mozgássérültként, 55 évesen, egyetemista fiammal, rokkantnyugdíjből kell élnem tovább.Még ki kell találnom, miből.

A Rendszer egyébként nagyon ki van találva, szellemi csúcsteljesítmény, amit- mindenki biztos lehet benne, hogy- nem fognak a fiókba tenni.

pannonfunk 2009.11.28. 23:13:43

@herzsi: Menj be az APEH-ba, és meséld el a történeted. Szerintem elég jó kaját adnak a sitten és még tévé is van a cellákban.

gande 2009.11.29. 01:31:46

@bigthereal:

kérlek válaszold meg nekem, hogy miért kell neked előre befizetni ahhoz, hogy néhány % kedvezményt kapjál ha vásárolsz? ja nem azért kell, mert az úgy is megkapod. ha viszont azért, mert akkor majd keresel vele igazán pénzt, akkor az a kérdésem, hogy a TE kifizetéseidet miből gazdálkodják ki? az új befizetők pénzéből, ugye? és itt van a nagy gubanc, mert előre látható, hogy valamikor elfogynak az új befizetők és utána kampec. és mivel a nagy lóvék nem az 1-2%os kedvezményekből jöttek, ezért az egész egy tiltott pilótajáték. a nem befizetett adó csak hab a tortán.

gande 2009.11.29. 01:40:58

@herzsi:

igazad van. az emberi butaság végtelen. különben nem lehetne ennyi embert bepalizni. különben egy kis gondolkodás után rájönnél, hogy egy ilyen rendszer valamikor összeomlik. vagy tényleg csak a kapzsiság volt akkora, hogy kikapcsol az agy? vagy talán te is tudtad, hogy valamikor összeomlik, de reménykedtél, hogy nem nálad fog összeomlani a rendszer?

szerintem pereld be a washingtoni céget, akivel szerződéses kapcsolatban állsz és követelj tőlük kártérítést. a szervert, amit lekapcsolt a hatóság azt nem ők üzemeltették, tehát biztos napokon belül az összes adattal egy új szerveren vissza tudják állítani. ha egy komoly cég, akkor ezt 48 órán belül megoldják.

te adóztál a jövedelmed után?

kékhagyma 2009.11.29. 13:42:04

herzsi, remélem, minden jövedelmedet bevallottad az aktuális szja-bevalláskor.... :-))))

Ne félj, jön még kutyára kamion....

Az Il Ferronál is úgy bukott ki a botrány, hogy valakinek feltűnt, hogy az IF nem von adóelőleget... Aztán kiderült, hogy semmiféle adópapírt sem ad, és innen már dőlt a dominó...

Szánalmas, ahogy a VPOP-t hibáztatjátok azért, mert egy csaló szélhámos bandához csatlakoztatok... :-s

kékhagyma 2009.11.29. 13:44:55

@gande: gyanítom, lövése sincs arról, amit próbálsz elmagyarázni neki....

Több fórumot/blogot/cikk kommentet olvastam, valami rózsaszín álomvilágban élnek ezek, amit a csaló Leinemannék festettek nekik.

Mindenki más irigy, meg törvénytelenséget követ el, csak ők a maszületett bárányok...

ROTFL

gande 2009.11.29. 15:00:15

@kékhagyma:
és feltűnt neked, hogy nem képesek válaszolni a kérdésekre? csak azt feltételezik, hogy mindenki irigy. de vajon miért? mert mindenki magából indul ki? :)

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.29. 16:50:03

@gande: Azért nem válaszolnak a kérdésekre, mert nem tudják rá a választ! Csak azt tudják ismételni, amit Xenu megtanított nekik. Szánalmasak!

krikert 2009.11.30. 10:03:23

Az a baj, hogy sok ember, aki hitt "EZEKNEK" teljes kilátástalanságban volt, anyagi csődben... és egyszerűen hinni akart valamiben - akár vakon is- ami segíthet kilábalni.Talán utolsó reményként mentek bele ahelyett, hogy gondolkodtak volna. Inkább hittek a csábító szép szavaknak...és a körítésnek, ahogy mindezt tálalták nekik. Hittek a mesében felnőtt értelmes emberként is... és most mi lett a vége? Eddig is szar helyzetben voltak, de most el is merülnek szépen:(((

himmelhergott 2009.11.30. 11:04:53

lakhelyemhez közel láttam egy üres irodahelységet, melyet esténként meglehetős rendszerességgel megtöltöttek lázasan beszélgető emberek, majd egy alkalommal feltűnt az épület előtt egy hófehér X5-ös BMW 20 collos kerekekkel és SCN-005 rendszámmal. Erre azért elmosolyodtam már...

krikert 2009.11.30. 13:52:57

@himmelhergott: Hát az volt a mézesmadzag, miszerint neked is lehet ilyen.)))

gande 2009.11.30. 13:56:40

@krikert:

igen. és a magyarok nagy része különösen hajlamos egy autó alapján ítélni.

krikert 2009.11.30. 18:09:06

@krikert: Ezek az emberek hinni akartak nekik, álmaik voltak, ezek pedig meséltek nekik szorgalmasan:(

krikert 2009.11.30. 19:46:42

Ez az idézet egy lelkes Sciennet-es honlapjáról való, és már a bukta után íródott. Hát nem mondom, önbizalom és optimizmus az van dögivel.... olyanok mint az agymosottak. Idézek:
"Ne feledjük, hogy bármi történhet az országban, a mi pénzünk a ScienNet nemzetközi mivolta által biztonságban van"

Na ettől tuti megnyugodott mindenki. A "nemzetközi" jelzőn meg különösen röhögnöm kell, mert én is kipróbáltam: A Sciennet"-szó beírásával csakis magyar oldalt dob ki a google. Mit ne mondjak.. ez aztán a nemzetköziség:)))

gande 2009.11.30. 20:40:08

@krikert:

most 2 lehetőség van:

1.
tényleg nagyon naiv

2.
a felső vezetéshez tartozik, tudja ő is, hogy a bűnszövetkezet része és így szeretné mosni magát, később mondhatja az ügyészségnek, hogy ő sem tehet semmiről, mert hát őt is mennyire félrevezették.

pannonfunk 2009.11.30. 21:25:27

@krikert: Gondolom ezt is figyelmen kívül hagyja:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/30/csak_magyarorszagon_mukodott_a_sciennet/

El bírom azt is képzelni, hogy nem főmufti, hanem szerencsétlen balek, akit berángattak az egyházba is. A légy sikeresnek gondolom az alapja az optimista gondolkodás, szegény most próbál optimistán gondolkodni...

krikert 2009.12.01. 12:44:47

Azért nem kis összegeket nyomtak ide be.... ahogyan olvasgatom a pár százezertől a több milliósig.
Na ez a méreg nem a cián.

gande 2009.12.01. 12:57:02

@krikert:

gondolj bele. ha a 400e tagnak "csak" a 10%-a "csak" 100.000 forintot rakott be, akkor az 4 milliárd

metal · http://electric.blog.hu 2009.12.01. 14:56:55

@gande: Nem hiszem, hogy tényleg volt 400e tagjuk! Az azt jelentené, hogy kb. 20 cselekvőképes emberből 1 hülye volt! Ennyien csak nem voltak. Amúgy az a pár hülye, aki még itt is hőbörgött, szépen elmaradt, valószínűleg most jöttek rá, hogy a "csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna" közmondás az MLM ügyfelekre halmozottan igaz.

gande 2009.12.02. 01:25:48

@metal:

szerintem sem volt annyi. viszont akik beszálltak pénzzel, azok szerintem nagyobb összeggel.

érdekelne, hogy a lyonessesek most mit csinálnak? mert hát az is piramisjáték.

metal · http://electric.blog.hu 2009.12.02. 08:39:02

@gande: Valószínűleg mondogatják magukban, hogy az ő rendszerük tökéletes, és ők nem fognak szívni.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.12.02. 08:51:22

@gande: Bízom benne, hogy ennyire nem rossz a helyzet. Ne feledjük, hogy (pl. az Ilferro-val szemben) itt nem volt semmilyen belépési korlát, gyakorlatilag ingyen és könnyen bárki taggá válhatott. Ilyen esetekben a 400 000 tag 90 %-a teljesen inaktív és egy fillért sem rak bele (de még csak nem is igazán használja a kártyáját). A maradék 10 % (ezt persze a reklámkampány kicsit torzíthatja) tényleg pörög, "befektet", agitál - ők vannak most igazán bajban.

Ettől még a bent ragadt pénzek simán lehetnek milliárdos méretűek, hiszen pl. a direktben kifizetett első körös visszatérítésnek is van átfutási ideje, amikor náluk csücsül a pénz, no meg a pár tízezer igazán lelkes hívő akár sokkal-sokkal több pénzt is rájuk bízhatott.

standup 2009.12.08. 23:50:49

SN-be engem is be akartak fűzni. Mondjuk már az irreális munka/kereset alapján is hülyeségnek tűnt.
(Értékesítőként dolgozom, közvetítétéssel foglalkozó elég nagy cégnél és látom, hogy mennyire precízen figyelnek a számlázásra, még belső bünti is van, ha a jutalék után 24 órán belül nemfizeted be az adót).
Továbbá nálunk tartanak értékesítési továbbképzéseket. A meglevő ügyfelek kezelésére. Aláírom, hogy egy-egy jobb előadó után úgy jön ki az ember, hogy "na, megcsinálom az év üzletét, tele vagyok engergiával". Igenám, csak nálunk telefonos kifogáskezelés tanítanak és nem térítünk senkit. (ingatlanközvetítés, nehéz lenne olyanra rásózni egy lakást, aki nem akar amúgy lakást venni...)
Illetve itt tényleges szolgáltatás után kapjuk a pénzünket, az ügyfélnél meg mintaszerződéseket ott is szoktam hagyni, hadd olvassák át nyugodtan.

Egy szó, mint száz, látom, hogy az értékesítői szakmából átvett hangzatos dolgokat használják, viszont nincs mögötte se termék, se szolgáltatás. Na és ez a marha nagy különbség. No meg nekünk akkor fizetnek, ha létrejött az adásvétel. Ha nem sikerül, ingyen dolgoztunk - és ezzel tisztában vagyunk.

De azzal már tököm tele van, hogy most valami mondvacsinált pénzügyi tanácsadók nőnek a földből is, és erőszakosan térítenek. Volt, akinek háromszor mondtam kategórikusan nemet és akkor se állt le. Ezekről tudunk valamit? nem volt erőm végighallgatni egyiket se, hogy miről is lenne szó.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.12.09. 00:04:56

@standup: amit írsz, kicsit messzebbre vezet. Egyrészt a PSZÁF úgy ítélte meg, hogy amit a Sciennet végez, az nem betétgyűjtés, azaz nem pénzügyi szolgáltatás, így a tanácsadó sem lehet pénzügyi tanácsadó. Szerintem egyébként pont az meríti ki a csalás fogalmát, ha a rendszer a foglalózást befektetésként pozicionálja.
Másrészt ha jól emlékszem, a legnagyobb gyorskölcsönös hitelintézet bukott meg nemrég azzal, hogy nem megfelelően képzett ügynökökkel rakták tele az országot (és ha jól tudom, ők kezelték is ezt a problémát). Tehát nem árt tudomásul venni (mindkét oldalnak!), hogy a pénzügyi tanácsadás is szakma, van tudásbázisa, kultúrája, felelőssége, stb.

gande 2009.12.09. 02:20:14

@kioktató:

"Tehát nem árt tudomásul venni (mindkét oldalnak!), hogy a pénzügyi tanácsadás is szakma, van tudásbázisa, kultúrája, felelőssége, stb."

így kellene lennie, de sajnos nem így van.
addig, ameddig a cégek mindenkit toboroznak, aki háromra nem ugrik fel a fára, ameddig olyan a szakma, hogy az ember pénteken még teherautó sofőr, aztán elvégez egy 7végi tanfolyamot és hétfőn már pénzügyi tanácsadó, addig gondok vannak a fent felsoroltakkal.

és persze az emberek kapzsisága is komoly szerepet játszik, mert gondolkodás, megfelelő képzés nélkül akarnak hirtelen meggazdagodni. és erre épített a sciennet is (csak hogy visszakanyarodjak a témához :))

metal · http://electric.blog.hu 2009.12.09. 07:34:08

"és persze az emberek kapzsisága is komoly szerepet játszik, mert gondolkodás, megfelelő képzés nélkül akarnak hirtelen meggazdagodni."

Az emberek nagy többsége már csak ilyen. És ahogy Murphy mondaná, akit átlehet vágni, azt át is fogják. Én nem sajnálom őket, mind megédemli!

krikert 2009.12.09. 14:09:00

Azt mondta erről az egyik kivizsgálást vezető személy , hogy annyira bonyolult volt a rendszer, hogy tagok nagy része nem nem is értette, csak hitt benne...

Nos, szerintem önmagában a hit baromi kevés ahhoz, hogy a megtakarításomat belenyomjam....de úgy látszik sokaknak elég volt ennyi is.

krikert 2009.12.09. 14:15:12

Ja és hogy a csorda szét ne széledjen itt a megoldás:
gazdagodjonmaskepp.com/

Döbbenetes, de tuti lesznek olyanok, akik erre is vevők lesznek...

gande 2009.12.09. 15:02:06

@krikert:

ezzel engem is megkerestek néhány hónapja, de nyilván túl hülye vagyok hozzá :)

én mos egy zsiráf bizniszt fogok felépíteni. zsiráf lízingutalványokat lehet nálam venni, nem kell a zsiráfot otthon tárolni, mert az macera és sok helyet foglal el. a zsiráf nem kerül semmibe, csupán a zsiráfok etetéséért kell havonta csekély 10 rúgót fizetni. 5 év után a tiéd a zsiráf és ha akarod személyesen etetheted őket. aki hoz még két embert, az kap 10 rúgót és így kvázi ingyen etetheti a zsiráfot. aki havonta 4et hoz, akkor még gazdag is lesz belőle.

gande 2009.12.09. 15:10:02

@krikert:

ez a többi ilyen rendszernél is így van. egy ismert szolgáltatással foglalkozó cégnél megkérdeztem, hogy akkor most konkrétan mennyi pénzt kapok egy bizonyos üzletért forintban és nem pontokban, csak annyi volt a válasz, hogy nem az a lényeg, hanem az, hogy a hó végén sok pénzt utaljanak át. nem volt képes a 60 oldalas jutaléktáblázatot elmagyarázni (amin nem is csodálkozom, mert ahhoz matematikusnak és jogásznak kellett volna lennie) persze én vagyok a hülye, mert szeretném megérteni, hogy miért mennyi pénzt kapok.

Strega · http://mlmforum.blog.hu 2009.12.12. 23:01:45

Olvasói tapasztalatokat gyűjtök az MLM rendszerekről. Ha valakinek van olyan története, ami szerinte megér egy misét, kérem küldje el.