Utolsó kommentek:

Biff Tannen55 2018.07.05. 08:48:39

@hollosimarika: Még mindig így látod? Sajnos vagy sem a cikk teljes tartalma megallja a helyét. Etikátlanul drágák a cuccok, és nem lehetséges garantálni, hogy rendszeresen vásárolnak belőlük. Emiatt folyamatosan új ügyfeleket kell keresni, miközben az egész körülöttem lévő kereskedelmi rendszer a maga pénzügyi és marketing erejével vadászik az ügyfelem pénzre. Ha egy szóval akarnám jellemezni az Mlm-et, azt mondanám szélmalomharc vagy hiábavalóság. 1000x többet ér főállás mellett kiáltani a vállalkozóit és eljezdeni valamit, amivel jobbitod a hír nevedet. De ha már 25 éve mindenki úgy ismer, hogy autoszerelő vagy, elég gáz, hogy máról - holnapra táplálkozási tanácsadó lettél, csak mert megvettel egy kezdő csomagot és el mentél 3 rendezvényre. Csak zavart kelt az ember az ismerősei fejében! Egyszerű munka, jó hírnév, megélhetés. Az Mlm csak szélkergetés. Ha ma még nem jöttél rá, az csak azért van, mert nincs kellő tapasztalatod. 1-2 év bőven elég, hogy lasd: nem létezik ebből megelni hosszú távon.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

hollosimarika 2014.06.04. 19:43:35

Kedves Kioktató!!
Látszik, hogy fogalmad sincs róla mi is az MLM. Hogy lehet ismeretek nélkül véleményt mondani? Én sem mondok rólad semmit, mert nem ismerlek. Mitszolnál, ha mindennek lehordanálak? Az ilyen tudatlanok miatt van még mindig rossz híre az MLM-nek. Pedig semmi átverés nincs benne. Ez egy fordított kereskedelem. Nem a vevő megy a boltba, anem a bolt megy hozzá. Egy komoly cég nem engedheti meg magának, hogy gagyi termékekt sozon rá hiszékeny emberekre. Valós igényeket elégítenek ki a kínálatukkal. Dolgozni, tanulni kell!! De ez az egyetlen olyan üzlet, ahol visszatérő jogdíj alapú havijövedelmed lehet ami örökölhető!!

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

Tomé 2013.04.30. 15:15:21

csatlakozzatok az MLM és piramisjáték ellenes facebook mozgaolmhoz:
www.facebook.com/pages/Mondjunk-NEMet-az-MLMre/154291888081050

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

neck90 2013.03.19. 01:38:14

Érdekes témának tartom ezt, hogy jó-e az MLM vagy nem. Szerintem igen is jó, és megéri foglalkozni vele. Csak meg kell találni a megfelelő céget.

Olvastam, hogy akkor miért nincs tele a világ MLM milliárdosokkal. Azért, mert a '60-as évek környékén, alakult meg ez az egész rendszer, és utána sokan rájöttek, hogyan lehet ezt illegálisan beállítani, mert sok cég MLM-nek hívja magát, mikor semmi köze sincs hozzá, és piramisrendszer felépítésű, holott a normális MLM cégek egyike se piramis. (Akit érdekel küldhetek neki képet, egy MLM rendszer hálózatának a felépítéséről és egy piramis rendszerről) És mivel anno sok embert átvertek ezzel a stratégiával, így kialakult egy olyan látkép az MLM-ről az emberekben, hogyha meghallják már egyből elküldenek melegebb éghajlatra. A másik dolog, hogy nincs sok MLM milliomos, hogy olyan világban élünk, ahol az iskolákban azt tanítják meg az embernek, hogyan legyen rabszolga, arra tanítanak, hogy azért kell tanulnunk, hogy utána egész életünkben dolgozzunk. Helyén is van így mert minden szakmához kellenek a kiválóságok, és kell a munkaerő. Nagy probléma lenne ha mindenki hálózatépítő lenne.

Másik dolog, hogy mert fizetni kell a továbbképzést, ha van és csak üzletkötők, meg jó kommunikációs készséggel rendelkezők tudják ezt megcsinálni. EZ baromi nagy tévhit. A válaszom rá a következő hogy miért: Mivel ez egy vállalkozás, és az a célja az embernek, hogy sikeres legyen (és ezt nem tanítják meg az iskolában, ami nagy hiba) és ezt azáltal tudja elérni az ember hogy képzi magát. Vannak remek könyvek amiket lehet venni ezzel kapcsolatban, és azért vannak fejlesztő tréningek, továbbképzések stb. adott MLM-cégeknél. Igazából az egész hálózatépítés is egy iskola, itt is tanulni kell. Meg lehet tanulni, hogy lehet az ember sikeres, és ezért meg is fizetik, ha kellő energiát és időt belerak. Szerencsére az MLM amiben benne vagyok, ezt mind megadja, és még ráadásul megfizethető áron. Olyan az egész, mintha egyetemen tanulnánk, csak itt idővel megtérül a befektetett pénz és energia. Ez az idő nem hónapokban értendő. A hálózatépítésben a rövid idő 2-3 maximum 5 év.

Az emberek 95%-a miért bukik bele mégis?
-mert a rövid idő nekik pár hónapot jelent, és azonnali eredményt akarnak látni
-nem néznek utána az adott cégnek. Biztos háttérrel kell rendelkeznie.
-nem kapnak megfelelő képzést, hogy hogyan kell profin csinálni ezt az egészet
-erőszakosak az ismerőseikkel, ha nem lépnek be azonnal
-aki beléptette őket, utána magukra hagyják őket, és fingjuk nincs semmiről, mit hogyan kell csinálni.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

Reactor 2013.01.10. 21:37:09

@sasmadar77: k.géza kicsoda?

Nem online történt a dolog, hanem élőben :) Minden ember ismer egy másikat, hát megkértem pár Lambda teamert, keressenek olyan embereket, akik huzamosabb ideje MLM-ben részt vettek. Nem volt könnyű dolguk, mert először csak becsapottakkal találkoztak, aztán végül sikerült 3 olyan embert találni akik szerintük megbízhatóak voltak. Hát megkértem őket, hozzanak össze velük, és kikérdeztem őket. Az egyiket Ferencnek hívták, a másik kettő nevére már nem emlékszem. Na, és tőlük hallottam. Mindhárman kiemelték ezt a két dolgot, hogy nem vagyonokat ígérnek, és több mint 5 éve vannak a piacon.

A többit pedig már tudod. Hát, nem volt könnyű rájuk találni, de végül sikerült. A hazai helyzet alapján nem is csoda, ha átverésből 95% van, a becsületes MLM-ből meg 5%...azt nem tudom, a külföldi átverős üzletek hogy a fenébe jutnak el ide ilyen gyorsan.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.10. 01:31:41

@Reactor:

Csak nem k.géza volt az egyik aki rávezetett erre. :)

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.10. 00:17:25

@Reactor:
Én sem akartam senkit beszervezni meg nem is szoktam azt mondani, hogy milliókat lehet keresni 3 hónap alatt. Bár van rá példa, hogy eléri valaki az 1millió Ft/hót 3 hónap után. Úgy 10 évente egy-két ember/cég vagy még kevesebb hajlandó ennyi munkát bele tenni ilyen rövid idő alatt.

Azért annyira nem lenne nehéz eldönteni, hogy melyik mi, mert sok esetben elég nyilvánvaló. Csak tisztában kellene lenni azzal hogy mit kell nézni.

Randy Gage jól összefoglalja, hogy miként kell céget választani és kiszűrni a kamukat. Eddig ez a legjobb módszer amit találtam, valahol az elején ír róla.

Hogyan építsünk MLM pénzgyárat
cl.ly/2V0R021j1S2g

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

Reactor 2013.01.09. 20:32:59

@sasmadar77: Igazság szerint az, hogy ha ennyi forrás ugyanazt állítja anélkül hogy tudná, mit írt a másik, akkor biztos hogy igazuk van. Na, és erről felkerestem olyan embereket, akik jelenleg részt vesznek MLM modell alapú értékesítésben. Arra ügyeltem, ne Zeekes meg más ilyen tasakosleves-alapú hirtelen felhúzott MLM-tagok legyenek, hanem lehetőleg olyat, aki valóban ebből él meg. Ők mondták, hogy valóban nagyon vékony a különbség a valódi MLM és 95%-MLM között, és iszonyú könnyű átlépni a határt, épp ezért nem is csodálkoztak a véleményemen. Direkt olyanokat kerestem meg,akik nem beszervezni akarnak, és nem hallok tőlük ilyen "a haveromnak már fizettek" meg "milliomos lettem 3 hónap munkával" bepalizásokat. Egyikük, ha jól tudom, az elején 45 ezret keresett, és mondta is, hogy ilyenkor még nem lehet megélni belőle. Na innen tudtam meg, hogy érdemes hinni nekik :) Na őket érdemes volt megkérdezni, mert nem volt mögöttes szándék a válaszaik mögött.
Ez a baj az MLM-rendszerekkel, hogy mire észreveszi az ember, hogy kamu, addigra már késő...

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.09. 20:28:26

@Mítoszromboló:
Ha már van írásos szerződés (nem e-cucc) az már valami. Valahol ott kezdődik egy komoly cég.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.09. 20:25:10

@Mítoszromboló:

Mondhatnám, hogy ha a 20 éves suhancnak van 160misije és megveszi a franchise jogot akkor onnantól van egy működő rendszere, amit csak működtetni kell. Persze ehhez kell 160misi vagy mennyi most egy meki nyitás. És ennek jópár év a megtérülési ideje.

Mivel vállalkozást vállalkozással hasonlítsunk.

Az meg ha valaki nem úgy csinálja ahogy javasolják az nem a rendszer hibája hanem az övé.

Hagyományos vállalkozóknak sem véletlenül vannak piszok drága képzések ahol tanítják őket, hogy mit és hogyan érdemes. Persze az sem garancia a sikerre.

Az MLM-nél azért jóval kisebb kockázattal és eredményesen lehet dolgozni, hogyha valaki azt csinálja amit kell, ahogy a mekinél vagy bármely más franchise rendszernél.

Én sem mindig azt csináltam feladtam hirdetést értékesítő munkára NULLA lett az eredménye. Azóta letettem róla, de senki sem tiltotta meg, hgoy ne csináljam. És ha elrontok valamit nem lesz oda az egész üzletem és nem is csesz le érte senki sem.

Voltam úgy vállalkozó, hogy volt főnököm és ha elszúrtam valamit akkor jött a lecseszés. Kb olyan volt az egész, mintha vállalkozó rabszolga lettem volna. 1.5 hónapig bírtam ott, aztán gyorsan felbontottam a szerződést.

Az MLM-nél is lehet valaki a hálózat rabja ha rosszul csinálja, viszont a hagyományos vállalkozásnál erre jóval több példa van.

A legtöbb vállalkozónak pont az a gondja, hogy a vállalkozása rabja. Dolgozik napi 10-14 órát is még akár hétvégén is, viszonylag sok pénzt keresnek, de nem tudnak elszakadni a munkától.

A legtöbbje lecserélné ezt még akár a jövedelme felére vagy kevesebbre is, csak legyen több ideje és nyugodalma.
Viszont ezt meglépni megintcsak kevesen lépik meg. Pont azért, mert nem tudják mi az MLM vagy mert félnek a változástól a legtöbb ember fél.
Rosszabb esetben belefutnak az emgoldex, zeek és hasonló cégekbe. Aztán azt hiszik, hogy az az MLM és persze csalódnak.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

Mítoszromboló 2013.01.09. 19:26:38

@sasmadar77: Értem a hasonlatodat a mekivel, bár nem teljesen fedi szerintem. A mekinél való igaz, hogy a 20éves pattanásos csávó is elvezeti a céget, de rögtön az első naptól bért kap, és ha nem úgy és nem azt csinálja, amit mondanak neki, el lehet menni. MLM-ben sajnos ott a baj, amit írtam is, hogy sokan nem tartják be az egyszerű és évek alatt kidolgozott szabályokat, hanem mennek a fejük után. Így lesz sok MLM üzletet indítóból szimpla kereskedő, hogy elkezdi árulni a terméket hagyományos módon például. Minden egyéb kijelentéseddel teljesen egyet értek, sajnos a 95% piramis nagy kárt okoz az MLM-nek, de fogalmam sincs, hogyan lehetne ez ellen tenni valamit. A megelőzés a legjobb. Mindig ezt mondom akik hozzám jönnek. Nézzék meg van-e bejegyzett magyar cég mögötte, van-e vezetékes száma, van-e ÁSZF-e? El kell olvasni részletesen a feltételeket és természetesen alaposan körbe kell járni a céget, mert a hírnevet is könnyen el lehet játszani. Például a zeekes ismerőseid nem tudom kiket tudnak ezek után megszólítani bármivel is?

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.09. 17:32:10

Sok esetben azért is tudnak büntetlenül működni az ilyen cégek, mert a károsultak nem mernek feljelentést tenni. Engem már több Emgoldexes keresett meg, hogy segítsek nekik. És amikor azt mondtam, hogy tegyenek feljelentést akkor azt írták, hogy nem mernek, mert félnek a következményektől. Hogy menni kell a bíróságra meg a rendőrségre stb.

Pedig nem nagy kunszt én is voltam már tanú, egyszer kellett menni kihallgatásra utána meg egy tárgyalásra és ennyi.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.09. 17:07:05

@Reactor:

Igen, most inkább nehezebb a munka, mint régen amikor még nem volt ennyi szélhámos és nem voltak ilyen-olyan "olcsójános netes" lehetőségek.

Mi késztetett arra, hogy utána járj a dolgoknak?

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

Reactor 2013.01.09. 16:36:35

@sasmadar77: Na, pont ezt írtam én is a cikkben, hogy borzasztó egyszerű visszaélni ezzel az üzleti modellel, és amint látni való,vissza is élnek vele. És ahogy írtam is, a főkolomposokat elképesztően nehéz fülöncsípni, hisz a kamu-MLMnél is "mindenki szem a láncban", gyakorlatilag bárki állíthatja magáról hogy ő csak fogyasztó volt, és mit sem tudott arról hogy átverést ad el. A legjobban egyértelműen a becsületes MLM-mel tolnak ki, hisz amíg ekkora a becsapottak száma, a valódihoz sem mernek csatlakozni...

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.09. 13:34:10

@Mítoszromboló: És a többieknek is.

"Ezt egyetlen tisztességes üzleti modellben sem lehet működtetni"

Ebben azért van tévedés, mert nézz meg egy mekit 20-on éves kis pattanásos srác képes elvezetni, mivel megmondják neki, hogy mit és hogyan csináljon.

Az MLM-ben is pont ez van. Mindenkinek megmondják, hogy mit és hogyan csináljon legalábbis, hogy hogyan érdemes. Ettől el lehet térni mivel itt nincs írásos szerződés, hogy csak és kizárólag így lehet.

Viszont az alapokat bárki képes megcsinálni, ahhoz nem kell diploma csak pár alap dolgot kell elsajátítani.

Tudod mi nálunk a telefonos meghívás?

30 magyar szót a meghatározott sorrendben elmondani.
Erre bárki képes.

Miért így? Mert jópár évig tesztelték mások, hogy mi a leghatékonyabb és arra jutottak, hogy az a szöveg a leghatékonyabb a meghívásra.

Van külön arra, hogyha ismerőst hívok meg, vagy ajánlást stb.
A lényeg, hogy adott egy formula.

Pont, mint a mekinél, ahol megmondják, hogy milyen szívószálat rendelj meg és azt mikor és milyen mennyiségben stb.

Szűrés meg sehol sincs és nincs is értelme. Az MLM-et nem a Mariska néni járatta le, hanem az 5% MLM vs 95% piramisjáték arány. Vagyis, hogy az emberek nagy része nem MLM-el találkozik hanem sajnos nagy valószínűséggel piramisjátékkal.

És sokan nem tudják, hogy mi a különbség és hogyan kell megkülönböztetni a kettőt.

Egyszer már leírtam valahol elég részletesen, hogy miért van olyan sok piramisjáték és kevés MLM.

Röviden a lényeg, mondjatok mégegy ennyire egyszerű bűnözési módot:
- Nem feltétlen kell hozzá termék, csak valami virtuális vagy kamu.
- Minimális befektetés kell hozzá, létrehozni egy weboldalt meg egy bankszámlát, plusz kell valaki aki a kifizetéseket kontrollálja.
- Nem nagyon kell kockáztatni semmit sem. Bejegyzem a cégek Afrikába vagy az USA-ba és itthon működtetem.
- A lebukás veszélye iszonyat minimális
- A bevétel viszont több ezer %-os a befektetéshez képest NAGYON RÖVID IDŐN BELÜL.
- Ha bedől akkor valószínűleg sosem derül ki, hogy ki a főkolompos.

Az MLM-hez már elindításhoz is dollár milliók kellenek.

Mivel ez ennyire egyszerű így mindig fognak újabb és újabb ilyen cégek alakulni és egyre több lesz az átvert ember.

Én találkoztam olyannal a zeeknél aki bevallotta, hogy piramisjátékból vett házat és őt nem érdekli, hogy ez is az neki a pénz a lényeg. Miután bedőlt és számon kértem rajtuk, hogy akkor most mi van, egyiktől sem jött válasz, csak méllyen kussoltak.

Leálltam vitázni a zeekesekkel, hogy az mekkora egy átverés, de mind azt bizonygatta, hogy nem az. Nyilván van aki tényleg így gondolta mivel megtévesztették. A megtévesztés pedig az élet bármely területén működik sajnos és vannak akik ebből élnek meg. Pont, mint a hamis Rolexnél az átverés itt is működik, és addig nem tudod, hogy hamis amíg ezt valaki meg nem mutatja neked vagy épp tönkre nem megy. Pont úgy ahogy a piramisjáték bedől.

Na az ilyenek járatják le az MLM-et és nem Mancika néni. Mivel az emberek kb 99%-a nem tudja sajnos megkülönböztetni a kettőt egymástól. Még akkor sem amikor teljesen nyilvánvaló és a neten is hozzáférhető, hogy mik a jó MLM jellemzői.

Az MLM-be is vannak kontárok ez tény, de ennyi erővel minden szakmát ide sorolhatnánk. Voltam én már olyan fodrásznál akihez soha többet nem mentem, pedig az üzlete már több, mint 10 éve működik vagyis van vendégköre ez tény. Úgy tépte a hajam, hogy fájt. Pedig nem volt hosszú csak 6-7 centis.
De bármelyik szakmából hozhatnánk fel példákat.

-----
Reactor. Őszintén örülök, hogy utána néztél a dolgoknak. :)
- És még egy lényeges dolog. Ezek a rendszerek az MLM-el szemben jóval könnyebben működtethetők bárki számára, akár tényleg otthonról is a fotelből.
Plusz a könnyű és gyors pénzkeresést ígérik.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

Reactor 2013.01.09. 04:28:57

@sasmadar77: Na,erre gondoltam én is. Nem az üzleti modell ellen vagyok, hanem a 95% MLM-nek maszkírozott csaló cégek ellen, akik márpedig MLM-nek adják el (adják ki) magukat. Miattuk lett elsősorban rossz híre az MLM-nek, nem azért mert az embereknek annyira bűnbakra van szükségük. Az ilyen ál-MLM cégeknek külön kapóra is jön, hogy nem kell 8 általános se az elkezdéséhez, hisz minél tanulatlanabb az illető, annál könnyebb megvezetni. Egy kereskedelemmel foglalkozó cég esetében azért szükségeltetik néminemű tudás.

Voltak persze gondok az Amway-jel is és társaival, de vélhetően időben rájöttek, hogy lehet ezt becsületesen is csinálni, és kiebrudalták a tolvajokfejedelmeit. Ezek a cégek viszont stabilan megállnak a lábukon, és egy idő után esetleg még megélhetést is nyújthatnak. A meggazdagodás duma viszont egyértelműen kamu.

Egy szó mint száz, idehaza tényleg nem tudok 1 olyan MLM-céget se mondani, ahol nem lett volna piszkoskodás (hazai cégre gondolok, nem külföldire), ezt az üzleti modellt kiválóan lehet bűnözésre használni a joghézagok miatt, ezért van ilyen sok ál-MLM. Na ezek valóban piramisjátékok. A cikk amit írtam, egyértelműen ezekre vonatkozott (Botanoo, Zeek, széndioxid-csalás stb.),többnyire ezek szoktak hirdetni álláskereső portálokon is, ami szintén elég etikátlan és szomorú dolog, főleg ekkora munkanélküliség esetében.
Szóval nyilvánvalóan van különbség a valódi MLM, és a köztudatban élő MLM között, ami valóban piramisjáték, tehát nálam az utóbbit kell érteni, a 95%-ot :) Remélem így már konszenzusra jutunk.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

people are smart 2013.01.08. 22:00:05

@sasmadar77: A zeekbe engem is be akartak rántani, de távolról bűzlött, tavasszal azt mondtam adok nekik még 3 hónapot. Írd és mond, 3 hónap múlva sitten volt az egész galeri és roló lehúzva. Ilyesmikkel 2 havonta megkeres egy-egy idióta.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

Mítoszromboló 2013.01.08. 21:29:51

@sasmadar77: Én is és Reactor is teljesen értjük mi a különbség a piramis és az MLM között, ez nem is volt egy pillanatig kérdés. Csak, hogy értsd és bizonyítva lásd. MLM cégek: pl: Amway, Oriflame, Avon, Okonet, FLP. Piramis: Zeekrewards, botano, emgoldex, Talkfusion és társaik. Ezen kívül vannak olyan cégek, akik piramis gyanúsak, vagyis van termék, de erősen kérdéses, hogy az üzleti modell kizárólag a termékek eladásából fenntartható-e gazdaságosan. Ilyen például az ACN is. Szóval elég vékony a határ az MLM és piramis között, gyakran elsőre nehezen ítélhető meg helyesen, de persze van rá mód. Mind azon által, ahogy ezt többször jeleztem és reactor is ezt a tapasztalta, a legnagyobb gáz az MLM-el, hogy mariska nénik és poldi bácsik is beszállnak a projektbe és semmi de semmi szűrés nincs a rendszerbe. Ha valaki megfizeti a belépési díjat, tag lehet és kész. Ezt egyetlen tisztességes üzleti modellben sem lehet működtetni, de épp emiatt az MLM-et rettenetesen lejáratták ide haza. Azt nem tudom eldönteni, hogy ezt tudatosan tették-e Magyarországon vagy tényleg ilyen hülyék, minden esetre az emberek zömének okádhatnéka van az MLM szó hallatán, pedig nem kéne, hogy így legyen. Nekem semmi bajom veled, de az emberek gázosak, különösen a magyar, aki mindenhez ért, pedig ez nem igaz. Sajnos az MLM-ben egy folyamatos küzdelem van az előítéletek és a félelmek miatt - gondolom ezt te is tapasztalod - és nagyon nehéz az emberek gondolkodását megváltoztatni. Márpedig az MLM-ben ezt a célt tűztétek ki. A magyar egy külön faj. Könnyű befolyásolni, sőt akár többször is be lehet húzni valamivel, ahogy arra példák 100-ai vannak, de azt az egyet nem tudod elérni náluk, hogy azt tegyék PONTOSAN,amit a szponzor mond. A legtöbb MLM kezdő ott hibázik, hogy elindul a saját feje után. Például bevásárol 3 karton szart és kiviszi az ecserire eladni! Nem egy ilyen volt már! Eladja és fellelkesül, de közbe saját magát szarja le és magának csinál plusz munkát. Ahelyett, hogy megmondaná hol veheti meg, eladja ő maga a 30% árrésért. És így indul el a privát, megjegyzem hulla adó mentes mutyizás. Aztán folytatódik azzal, hogy az ugyan abba a hálózatba nyomuló MLM-es alá vág árban, és már az ismerőseinek oda adja NAGYKER (!) áron is a cuccot, a termék pontért cserébe, így gyakorlatilag leszopatta a saját társát a hálózatba, aki mondjuk nem adná olcsóbban a szert. És még sorolhatnám a sok szerencsétlen, mindenhez értő, nekem senki se mondja meg hogy csináljam balek majmok módszereit. És az egész onnan indul ki, hogy nincs szűrés. Ezek után persze baromi nehéz megmagyarázni, hogy bezzeg én, meg Á, mi ilyet nem csinálunk. Az lehet, de mi a garancia rá, hogy az új belépőd szomszédjának a szoba társa nem ugyan ilyen mutyi alávágós bohóc? Hát ez, és még 100 ilyen dolog idegesíti az embereket MLM ügyben. Nem TE személyesen, és NEM a termék, amivel az MLM cég foglalkozik, hanem a MUTYI magyar. Amíg ez a fordított gondolkodás ki nem pusztul sokakból, itt nem fognak másként tekinteni az MLM-re és ilyen blogok sem tűnnek el sose. Agyban kellene rendet tenni, de az meg szélmalom harc.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.08. 20:50:08

Bocs, hogy kiakadtam az előbb. Végre talán kezded kapiskálni valamennyire a dolgot.

De ha valaki megérti, hogy mik a főbb különbségek akkor nem nehéz eldönteni, hogy MLM vagy piramisjáték amit lát.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS

sasmadar77 2013.01.08. 20:46:49

@Reactor:

"mind a kamu MLM azt állítja magáról, hogy MLM...úgyhogy bazinagy szerencsejáték az egész, ezek után egyáltalán nem lepődök meg hogy ennyi a károsult."

Nem szerencsejáték hanem az emberek tájékozatlanok. Több könyv, netes oldal is van ahol leírják a kritériumokat. Ha azoknak nem felel meg a cég akkor el kell felejteni, mert nagy valószínűséggel kamu.
Csak az emberek a könnyű pénz reményében minden szarba belefognak. Plusz ugye még ráadásul tájékozatlanok is.

Bejegyzés: MLM = ÁTVERÉS