Ma megtudhattuk, hogy szorgos népünk nagy barátja, a Provident egy kicsit veszteséges.

Ha valaki reménykedik a csődben, nagyon rossz helyen kapizsgál. Az előző évek profitja meg az anyavállalat stabil, a hitelfelvételi lelkesedés töretlen (a forgalomcsökkenést kizárólag a szigorúbb hitelbírálattal magyarázzák).

A vezetők nagy kegyesen lemondtak a bónuszukról, meg leépítették a back office létszám 2,5 %-át. Emellett vagy 85 000 rosszul ügyfelet odadob a workout-os hiénáknak. Ez két közepesebb város teljes lakossága...

Akik persze részben megérdemlik, mert miért nem gondolkoztak megfelelő likviditás-menedzsment és pénzügy-stratégiai alapelvek mentén. Ja, mert senki nem mondta nekik, hogy az micsoda? Ezért most van 295 ezer honfitársunk, aki fizethet, mint a katonatiszt.

Így nem aggódom, hogy lesznek jelentkezők a hitelcég újabb (hosszabb lejáratú) termékeire is, úgyhogy nem kell gyűjtést rendezni értük (mint annak idején Isauráért). Sok sikert, és nem leszünk szívesek sajnálkozni.

hülyeségszint: (3/5)
szerintetek: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://kioktato.blog.hu/api/trackback/id/tr891263835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2009.07.24. 22:37:26

Más is megy szépen tönkre a piaci testvéreik között is: www.mitortent.hu/cimke/athlon.aspx
A portoflio.hu cikke erről már csak fizetősen elérhető, de szerencsére a google ismeri az oldalt: 209.85.129.132/search?q=cache:ZRhnJxYEWHMJ:portfolio.hu/cikkek.tdp%3Fk%3D2%26i%3D118142%26is%3D1+athlon+cs%C5%91d&cd=4&hl=hu&ct=clnk

És a fogyasztok.hu oldalán itt is fenn volt: fogyasztok.hu/cikk/20090714/pszaf_vizsgalat_gyorskolcson_nyujto_cegek_ellen_birsag_az_athlon_reszere/

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.07.24. 22:43:41

@maholnap: valószínű, hogy ennek a három cégnek előbb-utóbb vége lesz, mert elfogy alóluk a bizalom. Kérdés, hogy mi lesz azzal a közel háromszázezer Provident-es ügyféllel, akik egy része adósság-spirálban van, azaz a hiteleit (amit csőd esetén is kötelesek fizetni) újabb hitelekből törlesztette volna (ahogy ezt teszi évek óta). Normál bankban a nagy részük nem hitelképes, a Provident felszámolói viszont könyörtelenül behajtják majd a tartozást.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.07.24. 22:45:51

@kioktató: Két megoldás lehetséges:
1. Alakul egy újabb cég, és betömi a piaci rést.
2. Az adósok egy része elveszti az egzisztenciáját.
Egyik megoldás brutálisabb, mint a másik.

Azt hiszem, itt kiengedtünk egy szellemet a palackból, és nehéz (plusz fájdalmas) lesz visszatuszkolni...
süti beállítások módosítása