Megint egy kis vállalkozói bravúr, amikor azt hisszük, hogy a Biztosító azért van, hogy megvédjen minket. Hát nem.

 

Kedves KB!

 

A kereskedelemben dolgozom, olyan szegmensben, ahol a vevőim nem kifejezetten multik, hanem közepesebb-nagyobb vállalatok. Szerencsére van is egy csomó partnerünk, akik még ezekben az ínséges időkben is tőlünk vásárolnak, úgyhogy nem panaszkodhatunk. Bár az utóbbi hónapokban mi is elkezdtünk félni, hogy mi lesz, ha valamelyik vevőnk nem fizet. Konzervatív ember lévén, nem indultam neki a Nagykőrútnak, hogy vidám ukrán ismerősökre tegyek szert, hanem inkább kötöttem egy hitelbiztosítást.

Ilyenkor ugyebár a Biztosító megvizsgálja a partnereim hitelképességét, majd mindegyikhez megfelelő kockázati értéket rendel, és ez alapján számítják ki az éves biztosítási díjat, aminek egy jó részét előre ki kell fizetni. Eleinte nem is volt semmi gond, a szerződéskötés és a díjfizetés prímán ment, és szerencsére hónapokig nem történt semmi baj.

Sajnos a partnereim közül van két jelentős, akik a forgalom nyolcvan százalékát adják, és ennek a biztosításnak is a legfontosabb célja a velük kapcsolatos kockázat minimalizálása. Igenám, egyszer csak közölték, hogy pont ezt a két céget most már túl kockázatosnak ítélik, és azonnal kiveszik a portfolióból. Innentől az egész értelmetlenné vált, mondtam, hogy akkor inkább felmondom a szerződést. Erre azt válaszolták, hogy semmi gond, de az éves díj az eredeti kockázatértékelés szerint jár nekik, azon cégek után is, amikre nem is terjed ki a fedezet.

Nem lenne mégis egy ukrán haverod, akit rájuk tudnék küldeni?

 

üdv

Olvasó

 

Persze, hogy van, máris indul. De nem lehetne, hogy inkább szerződéskötés előtt elolvasod a feltételeket? Persze tudom, hogy ezeken változtatni nem lehet, csak legalább tudod, hogy mire számíthatsz. Azzal egyébként semmi gond, ha a biztosító év közben valakit túl kockázatossá minősít, csak azt nem értem, hogy ezért miért kell pénzt szedni.

 

Szolgálati közlemény! Írd meg, hogyan járt pórul ismerősöd (esetleg te magad)  a saját hibájából, hátha tanulhatunk az esetből. Elérhetőség a szerzőre kattintva.

hülyeségszint: (3/5)
szerintetek: (3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://kioktato.blog.hu/api/trackback/id/tr291138017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása