Úgy gondolom, elérkezett az idő, hogy vállalkozó kedvű olvasóimnak egy kis vállalkozás-alapítási tanácsadással kedveskedjek. Ezúttal nem tudtam az alapul vett minta nevét kikerülni, ezért bocs, akit ez lelkileg szarul érint. A posztot két részesre tervezem, az elsőben a néphülyítésről, a másodikban az üzleti partnerek hülyítéséről lesz szó.

 

1. Keress egy országot, ahol viszonylag alacsony a pénzügyi kultúra, de már az internet elterjedt, és a nép bambán ugrik a "sok pénzt kereshetsz kevés munkával", "olcsóbban vásárolhatsz" és hasonló szlogenekre.

2. Alapíts egy céget, lehetőleg olyan bazi messze, hogy se a pertnereid, se a hatóságok ne érjenek el egykönnyen. Jegyeztess be ".com" domain-t. Mondd azt, hogy ez egy nemzetközi multi, aki most éppen Magyarországot tüntette ki bizalmával. Mindezeket Walter Melone kolléga már részletesen körbejárta. Az biztos, hogy igény érvényesítés szinte kizárva; a rendszer pénzt kezel pénzintézeti garanciák nélkül.

3. Építs fel egy piramisszerűen működő hálózatot, ahol az embereknek az ismerőseiket kell beszervezni, de a belépés hihetetlenül egyszerű és olcsó. Hangsúlyozd, hogy nálad minden ingyenes, automatikus, szinte alig kell dolgozni, és máris dőlnek a milliók. Az éves fenntartási díj 6-7e Ft (ÁSZF 7.2.), a feltételeket bármikor egyoldalúan módosíthatják (ÁSZF 3.3.), a költségtérítés milliárdos forgalomnál kezdődik (1.sz.mellékl.), a rendezvényekért pénzt kérhetnek (ÁSZF 4.11.), és kilépni szinte lehetetlen: elbukod a befizetett készpénzt (ÁSZF 9.1.) és soha többet (ÁSZF 4.21.) nem léphetsz be más hasonló rendszerbe (ha még nem jött meg az eszed). Ezek akkor is igazak, ha ők rúgnak ki, indoklás nélkül (kivéve: foglaló 1 évig - ÁSZF 9.6.).

4. Keríts egy csomó vállalkozót, akikkel valódi pénzt és valódi termékeket tudsz generálni, hiszen az senkit sem zavar, hogy a százezres összegekből potom 5 százalékot kell fizetnie. Erről szól majd a következő fejezet. A törzsvásárló a teljes árat fizeti, a kedvezményt át kell utalni a Sciennet-nek, aki ebből gazdálkodik. A partnerek harmada (kb. 3000) vidéki Coop bolt, ami 1 % kedvezményt ad, az építési anyagokért 2-3 % kedvezmény jár, 5 % felett már csak a nem hétköznapi vásárlások (ruha, étterem, stb.) vannak.

5. Csinálj egy bemutatkozó prezentációt, ahol a számokat úgy alakítod, hogy az elején a lehető legalacsonyabb legyen a befektetés, és a végén a lehető legnagyobb a profit. A kínos számokat hagyd ki, az átlagember már az ötödik percnél úgyis elveszíti a fonalat. Közben mindig hangsúlyozd, hogy a jutalékot "azonnal" meg "készpénzben" meg "bankszámládon jóváírjuk" meg "arra költheted, amire akarod". A jutalékoknak csak egy része jár készpénzben, de itt is arra ösztönöznek, hogy költsd el a rendszeren belül (1.sz.mellékl.). Kifelejtik a prezentációból, hogy az árengedmény számlából levonják a Sciennet kezelési költségét, kb. 1 %-ot (kedv.tábl.). Ha a prezentált beszervezése lenne mindenkinek, akkor az 5. szinten már tízmilliós létszámunk lenne. Ha 5 % az átlagos árkedvezmény, akkor 334 800 Ft jövedelemhez 65,5 milliós forgalmat kell a csoportomnak bonyolítani úgy, hogy mindenki legalább 364 e Ft-ért vásárol. Nyugdíj 55 MRD Ft/félév forgalomnál jár (havi 350 000 Ft), de persze nem életünk végéig, csak addig, amíg ez a forgalom fennáll (1.sz.mellékl).

6. Ügyelj, hogy neked mindig bőségesen előre fizessenek, a kiadásaid viszont minél később jelentkezzenek, mindezt a "törzsvásárló mielőbbi meggazdagodása érdekében" mázba csomagolva. Előre utalványt vehetsz készpénzért (ÁSZF 5.7.), vagy foglalót fizethetsz (5.8.). A foglalóból viszont csak a majdani kedvezmény értékét egyenlítheted ki (ÁSZF 5.12.). Az előre fizetésnél a virtuális nyereséggel csábítanak (ls. Enron-botrány). A jutalékokat csak hetekkel később, és csak 10 000 Ft felett utalnak (ÁSZF 4.19.).

7. Szólj a webszerkesztő unokaöcsédnek (ne neki), hogy össze kéne dobni egy weboldalat, illetve garfikus unokahugodnak, hogy ehhez kéne egy látványos dizájn. Mindezeket dolgoztasd ki az apró részletekig úgy, mint ha már több évtizedes multicég lennél, és a legprimkóbb lekérdezési funkciókat is úgy add el, hogy "saját önálló webirodád lesz".

8. Keress olyan vezetőket, akik tényleg-tényleg a piramis csúcsán lesznek, és sokat fognak keresni (persze utánad). Fontos, hogy ezek között az adott társadalom sztereotíp hangadó figurái megjelenjenek (menő vállalkozó, celeb, szcientológus, állami vezető, stb.). Ők beindulnak, és a saját szubkultúrájukban hitelesek lesznek. Jómagam egy celebbel találkoztam, ő sietve elhatárolódott egy magas szintet elért törzsvásárlótól, aki szcientológus.

9. Számolj a támadásokkal! előre bástyázd magad körbe azokkal az érvekkel, amikkel szánalmas bloggerek megtalálnak majd: pilótajáték, PSZÁF engedély, adózás, stb. Nem kell, hogy az érveid üljenek, a nagy tömeg nem fog utánajárni. "Ennek következtében a Sciennet International kifejezetten elhatárolódik a piramisjátékokra jellemző, tényállásszerűen – idézve a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény 299./C. §-át - a mások pénzének előre meghatározott formában történő és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló játék szervezésétől, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek és ezzel bűncselekményt követnek el." (Jogi nyilatkozat) - köszi, legalább nem kellett keresgetni :) Egyébként minden jövedelem adóköteles, ezt sem hangsúlyozzák (ÁSZF 4.5.).

10. Hangoztasd, hogy neked csak egészen apró ezrelékek maradnak, szigorúan a rendszer üzemeltetésére. A fenti példában 3,3 M Ft a kedvezmény, ebből kell 665+335 ezret kifizetni, a többi nagy része (felettes törzsvásárók ezrelékeit kivéve) ott marad a szervezőnél (1.sz.mellékl).

 

Folyt.köv.

 

Szolgálati közlemény! Írd meg, hogyan járt pórul ismerősöd (esetleg te magad)  a saját hibájából, hátha tanulhatunk az esetből. Elérhetőség a szerzőre kattintva.

hülyeségszint: (5/5)
szerintetek: (4,3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://kioktato.blog.hu/api/trackback/id/tr751120756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2009.05.15. 16:18:03

@kioktató:

mindenképpen bukás a vége, mert az új belépők nem termelik ki a kifizetéseket+hasznot, akkor már nem éri meg működtetni tovább...

Véleményem szerint, ez a pont december környékén volt. Most a reklámkampány jogok által összegyűjtenek még egy kis lelépési pénzt, azután lekapcsolják a szervert és kész.

bubex11 2009.05.15. 16:26:36

@Walter Melone: Valamit nagyon rosszul tudsz!
Kifizetés csak akkor van,ha jön be pénz.
(vásárlás,foglalózás)Az árngedmények nagy része pihen a bankszámlán és (szerintem) kamatozik.Nincs értelme lelépni.De mintha figyelmenkívül hagytad volna az előbbi bejegyzésem...

McCoy Capt 2009.05.15. 16:30:26

@Walter Melone:
"mindenképpen bukás a vége, mert az új belépők nem termelik ki a kifizetéseket+hasznot, akkor már nem éri meg működtetni tovább..."

Ez tévedés ugyanis a kifizetések mindig az abban a minutumban történő befizetésekkor történnek meg, tehát minden kifizetésnek abban a egyből már meg van a fedezete. Így a rendszer bár lelassulhat, de fizetésképtelenné sosem válik. Akkor lenne értelme megszűntetni üzemeltetni, ha annyira lelassulna, hogy már a cég bevételeiből (az ugyebár 1%-okból) nem érné meg az adminisztrációt fenntartani, ami abszurd feltételezés, mert az emberek mindig fogják költeni a pénzüket.

Walter Melone (törölt) 2009.05.15. 16:36:03

@bubex11:

azt írod: "de a vásárlásból származó pénz mennyisége már egy éve meghaladja a foglalózásbl származóét"


Ezek szerint mégis láttál éves jelentést? Vagy ezt csak úgy "mondták neked+fenn van a honlapon is"?

A befizetett pénzeitek kamatoznak egy számlán? Tudod te mennyi az a pénz amiről beszélsz?
Ha 300.000 tagot számolsz, és fejenként csak 10.000Ft-ot, az is 3milliárd Ft. És az csak úgy pihen egy számlán, és kamatozik ugye?

Ha 10% kamatot számolok rá egy évre, akkor az 300millió Forint.

Mennyit is gyűjtöttetek össze a nagy reklámhadjáratra?
Minek is?
Szóval, akkor szted ez a minimum 3milliárd még a rendszerben van?

McCoy Capt 2009.05.15. 16:43:23

@Walter Melone:
A számlán addig pihen árengedménybő l származó pénz, amíg az illető, akinek jutalékként keletkezett ki nem utaltatja a bankszámlájára. Ez idealizált esetben 1 másodperc, nyilván a gyakorlatban mindig van sok millió ezen a számlán

A Sciennet saját bevétele és a reklámhadjáratra szánt összegnek ezekhez semmi köze.

Walter Melone (törölt) 2009.05.15. 16:52:20

@zoci-mike:

Én a befizetett foglalókról írtam. Azokkal mi van? Az a 3 milliárd...

McCoy Capt 2009.05.15. 17:22:07

@Walter Melone:
Azokra ugyanaz vonatkozik, mint a boltok által befizetett engedményekre: azonnal kiosztásra kerülnek. A foglalókból egyébként nem származik a Sciennetnek bevétele csak akkor, ha kiegészítve vásárolnak belőle (ugyebár az az 1%)

Ebből következik, hogy a Scinnetnek érdeke, hogy vásároljál, ne csak foglalózzál

bubex11 2009.05.15. 17:26:26

@Walter Melone: Ezt az összeget Te csak becsülöd,tehát kezeljük ekép.
Vitatkozni akkor érdemes,ha a felek nagyjából hasonó mennyiségű(minőségű)ismeretekkel bírnak az adott témában.
Tőled eddig azt tudtam meg,hogy nem kaptál papírokat a cégről.Az összes többi csak spekuláció,amit később tényként közölsz.
Így nehéz!!

Ipgaz 2009.05.15. 17:29:54

@zoci-mike:
"Azokra ugyanaz vonatkozik, mint a boltok által befizetett engedményekre: azonnal kiosztásra kerülnek"

Hát ez az! Itt van a kutya elásva. A leendő vásárlások meg csk gyűlnek-gyűlnek.

bubex11 2009.05.15. 17:31:52

@Ipgaz: Ezt most nem érrtem,bár tudom,nem nekem szól.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.15. 18:19:31

@zoci-mike: no én valamit nagyon nem értek. Azt mondod, hogy a foglalóból nem származik a cégnek bevétele. Ugyanakkor azt már korábban tisztáztuk, hogy a foglaló kizárólag árengedményre költhető, aminek a jelentős része a cégnél marad: 5 % kedvezménynél a foglaló 80 %-a. 55-60 %-ból Jogot képez neked, aminek kb. az ötödét fizeti ki jutalékként, azaz 11-12 %-ot. Így a teljes befizetett foglaló 68-69 %-a tiszta bevételként a Sciennetnél marad, ha jól sejtem.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.15. 18:22:30

Ez a számpélda (ha ül) természetesen a teljes árkedvezmény elosztásra igaz.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.05.15. 18:24:10

Összefoglalva: aki belép a Sciennetbe, az egy szerencsétlen lúzer! Úgy kell neki.

Az offshore cég mögé bújt tulaj előtt meg le a kalappal.

Walter Melone (törölt) 2009.05.15. 18:25:00

@zoci-mike:

A befizetett, de fel nem használt foglaló összege (a valódi pénz) hol van?

Hol van az a szerintem minimum 3milliárd Forint amit a tagok befizettek foglaló gyanánt, és nem használtak fel?

bubex11 2009.05.15. 18:28:43

@kioktató: Bocs,hogy beleszólok!
A foglaló értéket tetszőleges számú részletben lehet felasználni,természetesen amíg el nem fogy.Az érte korábban jóváírt jogok a rendszerben maradnak,továbbra is jutalékot termelnek,a ÁSZF.-ben leírtak szerint,csak az értéküket lehet levásárolni a felhasználásul kiválasztott üzlet/szolgáltató által felajánlott kedvezmény mértékében.Ekkor kerülnek jóváírásra a jutalékok a vásárlónak,az ajánlóknaik,ill.a s.-net-nek.Ekkor árengedmény már nem keletkezik.

bubex11 2009.05.15. 18:34:28

@Walter Melone: A fel nem használt foglaló a -szerinted nem létező- bankszámlán "várja",hogy a tulajdonosa felhasználja.A általad említett összeget csak spekuláltad.Ha valaki úgy foglallózik le valamit,hogy eszeágában sincs vásárolni,az egy címeres ökör!

Walter Melone (törölt) 2009.05.15. 18:43:48

@bubex11:

Szerinted mennyi lehet az az összeg amit az emberek átlagosan befizetnek foglalónak, majd nem használják fel mondjuk egy éven belül?

McCoy Capt 2009.05.15. 18:44:57

Tisztázzunk valamit: a Sciennet bevételének azt tekinted, ami valamilyen módon befizetésre kerül a számlájára?
Mert én a Sciennet bevételének azt tartom, ami befolyik a vásárlások 1%-ából úgynevezett kezelési díjként.

bubex11 2009.05.15. 18:52:20

@Walter Melone: Nincs pontos információm,de a regisztrált felhasználók-szerintem!-70 %-a nem érti,nem használja.A mardék használja.A foglalók jórésze pihen a számlán.Ezért írtam,hogy szerintem a kamataiból is gyarapodik a cég,amivel nekem semmi bajom én is ezt csinálnám.Hogy így van-e,nem tudom,csak "okoskodom".

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.15. 18:54:30

@bubex11: szerintem nem egyről vitatkozunk. Amit leírtál, azzal majdnem teljesen egyetértek, de az eredeti, igazi és valódi jóváírás az, amikor te átutalod a pénzed a Sciennet-nek, és azt jóváírják a Sciennet bankszámláján. Onnantól a pénz náluk van, és ennek a 68-69 százaléka már nem is megy sehová. Minden más "jóváírás" ehhez képest csak sima adatkezelés.

Walter Melone (törölt) 2009.05.15. 18:55:13

Mivel nem pénzügyi vállalat, nem kezelheti más pénzét. Az a pénz amit te befizetsz a számlájára szted kié?

És ezt hogyan bizonyítod?

Hozzá sem férsz. Nem tudod kivenni. Az a pénz már nem létezik a te számodra. Fantomizálódott.

Olyan ez mint a tartozom cetli. Nem ér semmit. Pontosabban annyit ér amekkora garancia van mögötte.

A sciennet mögött egy offshore cég van.

Ipgaz 2009.05.15. 18:56:38

@Walter Melone:
A foglalót nyugodtan szétoszthatja a felső vonal. nincs rá szükség a továbbiakban. kiegészítve levásárláshoz semmiképpen, hiszen éppen ennyi kedvezményt ad a termékpartner.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.15. 18:57:50

@bubex11: egyetértek, viszont az a cég, aki ügyfelei pénzét üzletszerűen gyűjti, tárolja, kezeli, és abból termék értékesítés vagy szolgáltatás nyújtás nélkül címzett kifizetéseket teljesít, eközben ebből a tevékenységéből kamat bevétele keletkezik, az a Pénzintézet.

bubex11 2009.05.15. 18:59:22

@kioktató: Lehet,hogy valamit összekeversz!Éntudok utaltatni onnan kifelé,ha a jutalékom elérte a 10 e Ft.-t

bubex11 2009.05.15. 19:01:14

@kioktató: Mondom,én is csak spekulálok,nem tudom hogy így van-e!!

bubex11 2009.05.15. 19:03:19

@Walter Melone: Kíváncsi lennék,hogy az online póker -oldalakra befutó összegekért is ennyire aggódsz-e!

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.15. 19:09:55

@bubex11: Rájöttem. Te a közvetlen jutalékról írtál, amit tényleg két héttel később megkapsz kp-ben, én pedig a hosszú távú Jogból származó jutalékokra gondoltam.

bubex11 2009.05.15. 19:12:51

@kioktató: Azt összevonják,a közvetlen jutalékkal és ugyanúgy utalják!A könyvelésnél látható,hogy mi,miből származik.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.15. 23:16:57

@bubex11: OK, ebben nem vitatkozom. Esetleg beszélhetünk relevánsabb dolgokról is?

csipinymous 2009.05.17. 23:54:11

Szcientológia.
Hiteltelen.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 11:47:50

Bár már inkább a második részt írom, azért pihentetőül még egy generálisabb kérdés: hogyan fogják kezelni azt a népharagot, amikor kisemberek tömege (pl a 300 000 tag 5 %-a, 15 000 ember) egyszerre jön rá, hogy a prezentációban javasolt 120 000 Ft befizetését követően kb. 4,3 millió forintért kellene a sarki kisboltban / horgászboltban / kocsmában vásárolni, hogy fel tudja használni a foglalót, vissza meg nem kérheti (Ptk.+ÁSZF alapján), és a beígért milliós jövedelem nem igazán akar jönni?

McCoy Capt 2009.05.18. 15:23:56

@kioktató:
Nem fog egyszerre rájönni senki semmire, mert
1.) A prezentációban nem javasol senki 120ezer forintos befizetést. Az a törzsvásárló, aki arra buzdítja az ismerőseit, hogy nagy összeget fizessenek be, az szerintem nem korrekt. Ha mégis van valakinek arca ezt tenni, annak saját magának kell elszámolnia az ismerőseinél. Valóban lehet befizetni akár nagyobb összeget is, de, hogy kinek mit ajánl az a törzsvásárló dönti el. Ha valamelyik törzsvásárló inkorrekt módon valótlanságokkal szédíti az ismerőseit, arról nem a rendszer tehet.
2.) A foglalózás folyamata során el kell olvasni és el kell fogadni egy nyilatkozatot, amiben vastagon szedve számszerűen szerepel, hogy a foglalót, mekkora összeggel lehet kiegészíteni a jövőben.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 15:58:28

@zoci-mike:
1. Sajnos javasolnak, a honlapon elérhető hivatalos prezentációban, a vége felé (a vége előtt van közvetlenül). Éppen azért nem mentem el meghallgatni egyetlen élő előadást sem, hogy ne érhessen az a vád, hogy rosszul emlékeztem, kizárólag a honlapról tájékozódtam.
2. Bocs, lehet, hogy van külön nyomtatvány is, én csak az "Utalvány Rendelés" címűt néztem, azon sejtésem szerint lehet foglalót is igényelni, de az általad említett nyilatkozatot nem láttam, csak egy apró betűs bekezdést, ami az ÁSZF-re és a honlapra hivatkozik.

Az alapkérdésem még mindig adott, bár abban igazad lehet, hogy nem törvényszerű, hogy egyszerre jöjjenek rá sokan. Ezt inkább más egyéb negatív események (pl. likviditási probléma, nagyobb termékpartnerek eltűnése, stb.) katalizálhatják.

McCoy Capt 2009.05.18. 16:46:42

@kioktató:
"1. Sajnos javasolnak, a honlapon elérhető hivatalos prezentációban, a vége felé"

Igazad van. Szerepel a honlapon lévő prezentációban, bár ott is úgy, mint lehetőség, és hozzáteszi, hogy ha nincs lehetősége lefoglalózni vásárlásait, akkor az is elég ha csak vásárol a termékpartnereknél.
Másrészt pedig- és ezt nem tartom jónak- ez a prezentáció már egy kissé elavult. Vannak benne már nem aktuális elemek, mint pl. az Intereurópa bankkártya. stb.
Egyébként pedig egy 120ezer forintos foglalózás sem feltétlenül butaság, feltételezve, hogy a törzsvásárló továbbajánlja a rendszert. Tehát, a foglalózás befektetésként nem értelmezhető, mert önmagában az nem fog sosem tejelni.

"2. Bocs, lehet, hogy van külön nyomtatvány is, én csak az "Utalvány Rendelés" címűt néztem"
Ha már regisztrál az ember, onnantól az online ún. webirodájában intézheti a foglalót, utalvány rendelést stb. és nem a letöltés menü nyomtatványait töltögeti ki kézzel nyílván.
Ezt csak akkor látnád, h hogy működik, ha regisztrálnál és belépnél a saját azonosítóddal az online felületre, majd a menüben navigálva utalvány vagy foglalót akarnál rendelni. Ekkor kell elfogadni az Ászf és a PTK foglalóról szóló rendelkezései alapján megfogalmazott nyilatkozatot, ami tartalmazza, hogy a foglalót milyen módon és mekkora összeggel lehet kiegészítve felhasználni. Erről a nyilatkozatról egyébként e-mailben is küld a rendszer ekkor egy értesítést neked.

Az a baj, hogy amikor így kívülről próbál valaki megítélni valamit, akkor egy csomó mindenbe nem láthat bele és így téves- vagy félinformációk alapján fogalmazza meg véleményét, ami így könnyen tele lehet valótlanságokkal.

McCoy Capt 2009.05.18. 17:27:55

@kioktató:
"(pl. likviditási probléma, nagyobb termékpartnerek eltűnése, stb.) katalizálhatják."

Mivel a rendszer kifizetései szigorúan (a szoftver által) igazodnak a befizetésekhez (most az mindegy, hogy ez az engedmény a bolt által vagy foglaló) ezért ez elvileg nem lehetséges. Ha nem így lenne az már az elején kiderült volna.

A rendszerben főleg kis üzletek vannak és csak néhány nagyobb pl Datanet, Coop Mexx stb. A nagyok köre is egy csomószor változott már az utóbbi időben. A Reál például eddig volt, de 2009-re már nem hosszabbította meg a szerződését. De ettől sem tört ki az általd vízionált pánik. Egyébként a Reál már nem egyszer lépett be: először 1%-kal adta az utalványait, aztán visszajött újra 3%-kal.
Most, ha igaz, a CBA-val tárgyalnak, illetve szó van róla, hogy bejönne egy benzinkút lánc is termékpartnernek.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 17:30:40

@zoci-mike: no még egyszer: szeretnék lényegi dolgokról beszélgetni. Pl. abba miért nem kötsz bele, hogy 65 milliós forgalom kell 334 800 Ft jutalékhoz?

McCoy Capt 2009.05.18. 17:34:02

@kioktató:
Mi ez a 334 800 Ft jutalék?

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 17:42:42

Szintén a prezentációban van egy példa arra, hogy ha 370 000 Ft-ért vásárolsz, majd mindenféle Jogokat szerzel, akkor II. osztályban a vásárlási utalványos és készpénzes jutalék maximum ennyi. Ehhez persze kell 60 jog, ami 1 800 000 Ft értékű árkedvezmény-számla értéket feltételez, amihez 5 %-os termékpartneri kedvezmény esetén legalább 65 454 545 Ft forgalom szükséges. A problémáim
1.a prezentációban kicsit el van bagatellizálva, hogy mennyi munka egy ilyen rendszerben ennyi forgalmat generálni
2. ez kb. 0,5 %-os jutalék. Nem mérik túl bő kézzel (pláne ahhoz képest, hogy mennyi marad a rendszer üzemeltetőinek - ls. korábbi kommentem).
Bocs, de megtennéd a kedvemért, hogy megnézed ezt a sokat emlegetett prezentációt?

McCoy Capt 2009.05.18. 17:51:53

@kioktató:
Ja tudom már. Ebből is látszik, hogy a weblapos prezentációból informálódtál, mert az rögtön a 2. scien osztályba helyezi el az első jogod, ami nem túl szerencsés. Az 1. osztályban érdemes jogot szerezni először, ez tény. Ott 10.000 ft engedménnynél már jóváírásra kerül egy db. jog. Igaz itt 30/30-as állásnál "csak" 132.600-at kapsz.

De akkor nézzük a 2. scien osztály beli dolgokat:
" ...65 milliós forgalom kell 334 800 Ft jutalékhoz?"

Ez nem igaz. Mert az tény, hogy mire 30/30-cal kifut az első jogod, addigra összesen 60 db jog kapcsolódik hozzá a 2.(!) osztályban és ennyi jog kb 27 milliós forgalomnál gyűlik össze, ám
ekkor nem 334.800 forint jutalékod keletkezik, hanem ennél jóval több, hiszen ekkor már fizetett neked a rendszer: 1. ajánlói visszatérítésként; 2. karrier jutalékként; 3. ajánlói jutalékként; 4. a fában lévő saját, ill. bónuszjogoaid után járó scien jutalékként.
Értelemszerűen ebből az következik, hogy a 334.800 forint jutalékodat már jóval hamarabb elérted, ahhoz nem kellett, hogy kifusson az első jogod, tehát közel sem kellett az általad írt forgalmat elérned.

McCoy Capt 2009.05.18. 18:03:42

@kioktató:
"2. ez kb. 0,5 %-os jutalék. Nem mérik túl bő kézzel (pláne ahhoz képest, hogy mennyi marad a rendszer üzemeltetőinek - ls. korábbi kommentem).
Bocs, de megtennéd a kedvemért, hogy megnézed ezt a sokat emlegetett prezentációt?"

Azt kell mondjam, hogy itt van a kutya elásva!

Ismerem azt a bizonyos prezentációt és most ahogy átfutottam jöttem rá, hogy mi itt a legnagyobb probléma:

A prezentáció vége felé van valami olyasmi, hogy az egyébb jutalékrendszerekre ebben a prezentációban nem térünk ki. Ugyanis a törzsvásárló jutalékainak nagy részét NEM az általad is ismert 2/2, 4/4 stb saját jogok páros állásából származó scien jutalékok, és az ajánlói 0,5%-os visszatérítések teszik ki, hanem a többi (összesen 7 féle van) jutalékrendszer!
Ezek azok amik nincsenek fenn a honlapon lévő prezentációban.

McCoy Capt 2009.05.18. 18:08:03

@zoci-mike:
Ezek ismeretének hiányában tűnt úgy neked, hogy a befolyó pénz nagy része a cégnél marad.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 18:28:19

@zoci-mike: igazából én nem akartam a hivatalos prezentációtokat fikázni, köszi, hogy te megtetted. Szerintem is elavult, illetve lehetne kétféle, egy 80-as IQ alattiaknak, egy meg a felett.

Akkor most újra leírom, hogy hogyan jött ki a 65 millió, ha már szőrszálhasogatunk, légy szíves te is írd le a 27 milliót:

60 × 30 000 / 2,75 × 100 = 65 454 545 Ft

Jogok száma: 60
Egy jog értéke: 30 000
5 %-os átlagos árkedvezménynél az árkedvezmény számlán maradó marzs: 2,75 % (ls. hivatalos árengedmény táblázat)

Ha az 5 %-ba szeretnél belekötni, akkor már most kérném, hogy légy szíves a Társaság mérlegét és főkönyvi kivonatát csatolni (kioktato@gmail.com), amiből hitelt érdemlően kiderül más érték.

A posztból kiderülhetett, hogy a 334 800 Ft nem ajánlói vagy törzsvásárlói visszatérítés.

A 334 800 Ft pontos összetétele:
- 118 800 Ft kp. Scien jutalék
- 216 000 Ft ajándék-utalvány Scien jutalék

A karrier jutalékot tényleg kihagytam, mentségemre szóljon, hogy a prezentáció is: ha megvan a 60 Jog, akkor havi 4000 Ft

Ajánlói jutalék: 8 316 Ft (Scien jutalék 7 %-a).

Bevallom, a többi jutalékot már nem elemeztem végig, tippem szerint még ezeknél is kisebb összegek. De ha gondolod megírhatod segítségképpen, pontos számítással.

McCoy Capt 2009.05.18. 18:30:37

@kioktató:
" Nem mérik túl bő kézzel (pláne ahhoz képest, hogy mennyi marad a rendszer üzemeltetőinek - ls. korábbi kommentem)."
Másik dolog:
60 db jog összegyűjtése és az azzal járó forgalom generálása nem a te feladatod, hanem sok ember munkája, ajánlása van benne, akik ebből a forgalomból ugyanúgy megkapják arányosan a saját jutalékaikat párhuzamosan az 5-7 féle jutalékrendszer szerint, hiszen ők is törzsvásárlók, ők is továbbajánlják stb.
Tehát már eleve hamis volt a felvetés, hogy azt a 27-65 milliós forgalmat egy embernek kellene megszervezni.

McCoy Capt 2009.05.18. 18:33:53

@kioktató:
"igazából én nem akartam a hivatalos prezentációtokat fikázni, köszi, hogy te megtetted. Szerintem is elavult, illetve lehetne kétféle, egy 80-as IQ alattiaknak, egy meg a felett."

Egyetértek.

"légy szíves te is írd le a 27 milliót:"

A 27 millió azért jött ki nekem mert én átlagosan nem 5 hanem 10%-os termékpartnerrel számoltam.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 18:34:57

@zoci-mike: te megnézted a 05/15 18:19-es bejegyzésemet és utánaszámoltál? Ha tévedek is valamennyit (pl. az említett karrier és egyéb közvetett jutalékokkal), és a 68 helyett csak 50 % marad a cégnél, az sem rossz?

McCoy Capt 2009.05.18. 18:41:37

@kioktató:
"A karrier jutalékot tényleg kihagytam, mentségemre szóljon, hogy a prezentáció is: ha megvan a 60 Jog, akkor havi 4000 Ft"

Itt valamit csúnyán félrenéztél, mert ilyen nincsen. Eleve állandó havi fizetés nem létezik a Sciennetnél (legalábbis 7es pozíció alatt)

A karrier jutalékot a törzsvásárlóid megszerzett egységei után kapod szekundumra pontosan (2. pozíciótól karrier jutalék különbséget is)

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 18:45:11

@zoci-mike: na ez egy érdekes kérdés, örülök, hogy előkerült (mármint az a "hamis felvetés", hogy a 65 milliós forgalmat egy embernek kellene megszervezni). Miért, kinek is a dolga a te csoportod forgalmát növelni? Az instruktorodé? Ő a saját üzletét építi, ahol te csak egy vagy a sok közül. Az általad beszervezetteké? Ők szintén a saját üzletüket építik. Világos, hogy a sikeredhez mások is hozzáraknak, de azért a felelősséget ne hárítsuk át.

Jól gondolom, hogy csak egy (azaz 1 fő) sikeres embered van, akkor felborul a "fa" (a 60 Jog 30+30 Jogként épül fel alsó és felső szintekkel) és máris nem kapsz egy fillért sem?

McCoy Capt 2009.05.18. 18:54:17

@kioktató:
Figyelj!
Még mindig nem számolod bele a te ajánlódat és az ő ajánlóit, akiknek te vagy a csoportjában és kvázi az ő munkájuk az hogy téged behoztak és ezért ők is megkapják az ajánlói-, karrier- stb jutalékokat.
Plusz a 7-es pozíció úgynevezett Owner Directori Nyugdíja is a csoport forgalom alapján számszerűsödik, tehát közvetlenül a csoport által generált forgalom, azaz a befizetésekből kerül kifizetésre, ugyanígy az iroda-, autófinanszírozás. Mind mind forgalomfüggő, azaz a befizetések egy bizonyos %a. Az utazási verseny szintén forgalomfüggő.
Ezért képtelenség ezt papíron kiszámolni. Egy algoritmus szerint , (amit nem volt könnyű sztem összerakni) minden egyes forintnak meg van az útja a rendszerben. És ezt szabályt követi a szoftver és osztja a jutalékokat másodperc pontosan.

McCoy Capt 2009.05.18. 19:00:24

@kioktató:
"Az általad beszervezetteké? Ők szintén a saját üzletüket építik."

Ők a saját és az ajánlói üzletét is építik.

Ez olyan, mint ha te pl márkaboltban mobiltelefon eladó lennél. Örülsz, hogy te adod el a legtöbb telefon, többet, mint a szomszéd asztalnál ülő kollégád, ezért te több fizetést kapsz. NADE ezzel a boltodnak is növeled a forgalmát: a boltvezető is többet keres. NADE ezzel meg a márkának a forgalmát is növeled, ők is jobban járnak.

McCoy Capt 2009.05.18. 19:08:53

@kioktató:
"Miért, kinek is a dolga a te csoportod forgalmát növelni? Az instruktorodé?"

A gyakorlatban az Instruktorom érdeke, hogy sikeres legyek, hiszen ő akkor sikeres, ha én is az vagyok.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 19:11:21

@zoci-mike: jó fej akartam lenni, és a 60 × 400 Ft karrier jutalékot hat hónapra vettem (ahogy a táblázat többi sora számol). Ezek szerint azonnal fizetnek Jogonként 400 Ft-ot. Szuper.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 19:16:00

@zoci-mike: a márkaboltos hasonlat szerintem kicsit sántít, de látványos. Ott ugyanis téged havi fix bérért vettek fel, és ha irtó sok telefont adsz el, akkor is max. a karácsonyi prémiumod lesz vastagabb. De senki nem mondja, hogy ha hihetetlenül jól dolgozol, akkor te lehetsz a Nokia elnöke. (Persze lehetsz, de annak semmi köze a bolti eladóskodáshoz).

McCoy Capt 2009.05.18. 19:17:47

@kioktató:
Na. Itt meg lehetsz a Nokia elnöke ha jól dolgozol.

McCoy Capt 2009.05.18. 19:19:41

Amúgy hogy állsz a második poszttal?

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 19:20:27

@zoci-mike: Bocs, de az instruktorodnak az az érdeke, hogy valaki/bárki alatta sikeres legyen. Vagy te, vagy a "szomszédod". És ez így van rendjén, nálad sincs egyetlen alattad lévőnek sem protekciója. Ezért biztos, hogy segít, támogat, képez, hitet ad, stb., de beszervezni neked kell. Felhívni az ezer éve nem látott ismerősöket, a már beszervezetteknek a nyakára járni, hogy vásároljanak, meg szervezzenek be újakat. És te kapod a pofonokat és a dícséreteket is.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 19:21:42

@zoci-mike: haladnék, ha nem veled beszélgetnék... :) elvileg estére kész lesz

McCoy Capt 2009.05.18. 19:33:21

Ez igaz. De az fontos, hogy már két közvetlen emberrel is el lehet érni bármit, ha ők is ennyit hajlandók megtenni.

Én egyébként nem hívtam fel a rég nem látott ismerőseimet és nem járok senkinek a nyakára. Meg van az a két ember, akit érdekel annyira a dolog, mint engem és ha kérik, az ő embereiknek is elmondom amit tudok. Aki meg akarja, az úgyis felfogja, hogy van egy ilyen lehetőség, aki meg nem akarja azzal meg nem lehet mit csinálni.
Ha valaki ész nélkül és agresszíven csinálja, az saját magát ássa el a környezetében. Én nem foglalkoztam soha tisztítószerek, csodaszerek vagy akármi terjesztésével, mert nem érdekelnek és ezért nem is tudnám hitelesen ajánlani másoknak, viszont itt nem kell semmi bizonytalan minőségű terméket eladni, csak az infót továbbítani, ami adott esetben jövedelmet hozhat.
Másrészt pedig szimpatikus (és ez már elvi kérdés), hogy a nagy multik ki vannak zárva a partnerkörből. A vásárlási szokások megváltoztatásának ezt az irányát jónak tartom.

Kepes 2009.05.18. 20:01:37

Hetedik érzékem azt sugallja,hogy érdemben beszélgettek. (én nem értek semmit)

Javaslatom az lenne,ami írtam neked emailban..
Kellene egy dedós szinten levezetés:))

Több fórumot végig olvastam,és csak a szájkarate szintjén megy a meggyőzés,vagy ellentetje.
Konkrét példa kellene,ami cáfolhatatlan:))

Lyonessről is örömmel venném,mert éppen most szeretne egyik lyonessbe szerelmes barátom befizetni utánam 3000 kemény forintot:)

Érzem,hogy ott is egy trükkös dolog lehet.

Matekozni kellene:)))))))
Üdv

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 20:24:22

@Kepes: ha megnézed a kommentjeimet, azóta kipróbáltam pár számpéldát, de igazán nem volt rá fogékony a csapat. Általában azért, mert mindkét oldalon érzelmi, zsigeri alapon dőlnek el a dolgok. Valószínűleg ez (mármint a vak hit) hozzátartozik a rendszer koreográfiájához.

Meg azt se feledd, hogy matematikailag ezek a rendszerek marhára ülnek, a számokba érdemben senki nem kötött bele. Az én érveim lényege viszont kommunikációs: mi a különbség a valóság (ÁSZF) és a kommunikáció (prezentáció) között. Itt jön be a hit, a szövegértelmezés és más, nem egzakt dolgok.

A Lyoness elég gyakran előkerül, ha kikeveredek ebből a témából, utánanézek. Esetleg addig is szívesen veszek bárkitől infókat, véleményeket.

Ja, és még egy: ez a blog nem fogyasztóvédő, törzsvásárlóvédő, termékpartnervédő, stb. céllal alakult, hanem igyekszik rámutatni a körülöttünk lévő emberi butaságra, nemtörődömségre, felelőtlenségre, bízva abban, hogy az olvasók talán tanulnak mások hibájából. Engem tényleg nem zavar, ha valaki maximálisan megfontoltan, megalapozottan és józanul úgy dönt, hogy alapít / részt vesz egy ilyen szervezetépítésben, és jól meggazdagodik belőle.

Kepes 2009.05.18. 20:57:16

Közös nyelven beszélünk!

éppen a Lyoness kapcsán szeretném barátomat megóvni.. több poziciót vett..ott úgy híjják:)
Drábik szájbarágós gondolatait most kezdem megérteni.

Ismétlem!:)

Lényeg az lenne,hogy a zsigeri megszállottak is értsék..ehhez konkrét példával,számokkal dedós matekos levezetés kell ismerve a szerződés kiskapuit.

Kepes 2009.05.18. 21:00:58

Bocs,hogy off a téma,de talán ugyanaz:)
http://www.szkeptikustarsasag.hu/forum

Kepes 2009.05.18. 21:04:52

http://www.vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=226894
ezt akartam

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 21:37:12

@Kepes: OK, keressünk egy hívőt, és próbáljuk meg. Sajnos zoci-mike nem bizonyult túl lelkesnek. Nézd meg a 18:28-as kommentemet, abból egyedül egy 4000 Ft-os tételre reagált, mert azon talált némi fogást.

A dolog nyitja a hitelesség: ha én a közgáz Nobel-díjas levezést is adok, akkor is jön az instruktora, aki lefikáz, és a barátunk vakon hisz neki. Sajnos a kilencvenes évek közepén volt részem pár Amway-előadásban, ott direkt trenírozták a hozzám hasonló kekeckedőkre a csapatot (irigy vagyok, kudarcot vallottam, valójában nem látom át, stb.).

Visszakanyarodva a blog céljára egy közhelyszerű képpel: én nem halat szeretnék az embereknek adni, hanem horgászbotot. Azt a képességüket szeretném fejleszteni, hogy önszántukból gondolkodjanak, (egészséges mértékben) kételkedjenek, egy picit gyanakodjanak, képzeljék magukat a másik bőrébe, esetleg legyen némi tárgyi ismeretük, hogy tudjanak kérdezni. A matematikai példa ehhez jó eszköz, csak szerintem nem az első, mert először a vak hitet kell lekaparni.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 21:40:32

@Kepes: köszönöm a linkeket, különösen a VG-s cikket, azt még nem láttam.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 21:44:18

@Kepes: Drábik alatt Drábik Jánost érted?

Kepes 2009.05.18. 21:45:40

Bebuktam egyszer a tőzsdén..nem érdekes:)

Belefogtam egy vállalkozásba,..utólag tudom,hogy ez hasonlatos a szerelemhez nem látsz,nem érzékelsz semmit..utólag tudom,hogy halott vállalkozás volt kezdetben is..Ennyit a vak hitről:))

Kepes 2009.05.18. 21:50:17

http://tdyweb.wbteam.com/Utolag.php

Kepes 2009.05.18. 21:50:53

www.tdyweb.wbteam.com/Utolag.php

Kepes 2009.05.18. 21:51:52

legyen ez ez off ,ha nem ismerné valaki

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 21:56:37

@Kepes: nem szeretnék tolakodó lenni, de szívesen venném, ha megírnád ezeket a sztorikat, akár név nélkül, hátha mások tanulhatnak belőle (kioktato@gmail.com).

Kepes 2009.05.18. 22:00:41

Mért nem jelenik meg linknek?
http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm

Kepes 2009.05.18. 22:03:22

googléba beírva megtalálható.

Lombard hitelem volt,azon buktam sok évvel ezelött..

Kepes 2009.05.18. 22:06:40

Nem a bukásom:)

Hanem Drábik:)

Kepes 2009.05.18. 22:27:58

Bocs,hogy kisiklattalak...gondolataidból..nem volt szándékomban..térjünk vissza a nagy átveréshez,vagy a könnyű meggazdagodáshoz:)
( azt ,amit a tőzsdén a Lombard hitel jelentett,azt egy mondatban elmesélem)

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 22:41:10

@Kepes: semmi gond, sőt! Amiket feldobtál, megér egy külön misét, de majd később, ha rutinosabb és felkészültebb leszek.
A lombardos sztorit várom szeretettel.

Kepes 2009.05.18. 23:20:39

Mégegyszer ezer bocs,mert nem konkrétan ide tartozik.

Levezetés,amit nem tudom,hogy korrekt e..kvázi ugyanaz,mint ez a fórum..

Üdv mindenkinek!

2007. tavaszán keletkezett hozzászólás, egy szintén Lyoness kérdésekkel foglalkozó fórumból:

"
"A másik pedig a kedvenc kérdés, hogy lesz 13000-ből 117000. Ez is csak matematika. Ha megvan mögötte a forgalom, vagyis 70db ugyanilyen pozíció, az ugyebár 70x13000=910000. Ebből kifutja a 117000? A többi viszont már olyan dolog, ami csak azokra tartozik, akik komolyan gondolják és csinálják az üzletet."


nos akkor egy kis matek:

- a 13 e HUF azokból a százalékokból tevődik össze amik a "rendszerben maradnak" (remélem jól tudom)

- a partnerek általában 5-10% -os "lyoness kedvezményt" nyújtanak. persze vannak 30% -os partnerek is pl.: Autós iskola és hasonlók amire ha minden jól megy 1× van szükség egy ember életében. de legyünk optimisták és mondjuk minden vásárlásunk 10% -os partnernél történik.

- ekkor vásárlásaink 8%-a "belemegy a rendszerbe" - imádom ezt a kerülő dumát - vagyis 13.000×0,08=1.040 (ez 1%) × 100=104.000 azaz egyszáznégy ezer értékben történő vásárlás után keletkezik egy darab pozícó.

(nagyon nagy szerencsénk volt, ne feledjük el, hisz sikerült csupa olyan helyen elverni a lét aki 10%-os partner)

- nosza akkor most nincs más dolgunk, mint ezt meg 70szerezni ---> 70×104.000=7.280.000 igen ez bizony hétmillió kettőszáznyolcvan ezer.

- tudom tudom ezt nem muszáj nekem elkölteni szólok sok sok embernek, mondjuk 139-nek ( mert tőlük már csak fél százalék jön felém) hogy akkor ők költögessenek ugyan már el fejenként 100ezret, hogy nekem legyen 117.000 forintos "ösztönző jutalmam"

- az annyi mint 139×104.000=14.456.000 azaz tizennégy millió négyszázötvenhat ezer ja meg az én százkilom

- tehát ha sikerül generálnom ekkora forgalmat adnak belőle valamivel több mint 100 ezret ami kevesebb mint a forgalom 1%-a ( nem győzöm hangsúlyozni nagyon nagy mázlink volt, hiszen nem csak én, de mind a 139 ember - akiknek persze 5 perc beszélgetés után lejött hogy ez mekkora nagy üzlet - olyan helyen verték el a 100ezret, ahol 10%-os a partnerség)

- ha persze gagyi bevásárolgatással a S**rban akarod ugyanezt elérni máris majdnem a háromszorosával kell számolni, de ha átlagolunk akkor is legalább 40 milkás forgalom jön ki

- napi költekezésre fordítva: kisemberek puccos helyeken nem költenek, de ha mégis azt biztos nem tervezetten teszik (küldjed el a pénzedet, majd kapsz utalványt min. 1 hét) az utalvánnyal való fizetést mindenki utálja. mert az utalványból nem adunk vissza, nem lehet erre felhasználni, 20-ától 5-ig nem fogadhatjuk el....stb

- tudom jön a kártya.... (sajnos most nem jó a rendszer, lefagyott, valamit állítanak a számítógépesek....stb)

még egy aprócska gondolat

- miazhogybekerülarendszerbe???? a rendszer mit csinál vele? használja?


Valakik azért csináljanak egy rendszert, hogy sok embernek (és/vagy nekem) jó legyen, pusztán azért mert a pénzemet úgyis elkölteném, szerintem az Univerzumnak ezen a részén lehetetlen.

Emlékezzetek Regős Bendegúz nagy igazságára : "... most látom csak igazán, milyen nehéz dolog becsületes úton meggazdagodni..."

Lehet hogy tévedek...és nemsokára fellendül a felső kategóriás autók eladása, megszűnnek a körbe tartozások az építőiparban, és mindenki rájön: minek dolgozni ha pusztán pénzköltéssel lehet vagyonosodni.
"

Ha jól látom még mindig itt tartunk. Sok sikert mindenkinek!

McCoy Capt 2009.05.18. 23:29:33

@kioktató: "OK, keressünk egy hívőt, és próbáljuk meg. Sajnos zoci-mike nem bizonyult túl lelkesnek. Nézd meg a 18:28-as kommentemet, abból egyedül egy 4000 Ft-os tételre reagált, mert azon talált némi fogást."

Azért mert a számításod jó volt, csak kihagytál dolgokat. Illetve a következtetésed miszerint egyedül kell több tízmilliós forgalmat lezavarni, az egyszerűen nem igaz. Ezt ki is tárgyaltuk, nem értem miért írod most, hogy nem válaszoltam rá.

Azt meg kikérem magamnak, hogy hívője lennék a Sciennetnek. Racionális érvek alapján döntöttem el, hogy érdemes vele foglalkoznom. Egyáltalán nem szerettem bele amikor először hallottam róla októberben és decemberig(akkor regisztráltam) én is tamáskodtam és próbáltam rajta fogásokat találni. De amit megértettem belőle abból az derült ki, hogy egyrészt működőképes, másrészt veszíteni nem tudok vele, harmadrészt pedig ha az ajánlóm, aki egyébként jó barátom tényleg meggazdagodik belőle a környezetemben, akkor rohadtul fog idegesíteni, hogy én a nagy okságommal és "előrelátásommal" kizártam magam a jóból. Szóval egy próbát mindenképpen megért. És meg kell mondjam tényleg megért.
Van a szkepticizmusnak egy olyan foka, ami már kifejezetten idegesítő tud lenni.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 23:38:40

@zoci-mike: bocs, ha megbántottalak. Amit írsz részemről OK, sőt, kívánom, hogy legyen szerencsétek és gazdagodjatok meg. Én egy másik utat járok, de ez meg az én dolgom.

Ha tudatosan döntöttél, és nem vállalsz az általad elfogadhatónál nagyobb kockázatot, illetve ha mégis elbuksz, nem a környezetedet/hatóságokat okolod, akkor maximális respekt.Ahogy írtam korábban, ez a blog valószínűleg nem neked szól (azért köszi a hozzászólásokat).

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.18. 23:41:40

@Kepes: köszönöm az idézetet, tényleg nem sokat változott a világ. Sajna ez egy csomó más területre is igaz, évek óta mindig ugyanazok a hülyeségek jönnek szembe. A Lyoness-es konkrétumokra biztos fognak reagálni.

Kepes 2009.05.18. 23:50:26

@kioktató: Tapasztalataim szerint nem látogatja igazi "szakember" a világhálót:)
Kezdetnek tökéletes vagy:))

Kepes 2009.05.18. 23:53:01

Nem voltam konkrét!

Arra gondoltam,hogy leleplezés szintjén ,nem látogatja konkrét szakember...))

Kepes 2009.05.19. 00:00:12

Feldolgozásra ajánlom!:)


Ezért tudnak keverni,mert átláthatatlan a rendszer:))


bemásolok egy régi gondolatot:

Ez borzalmas. Hogy egyesek miket hordanak össze. . .
A további okoskodásokat megelőzvén, lássuk a tényeket:

Lyoness - kontra ScienNet adatok a korrekt véleményalkotás elősegítésére:
Bejegyzés:

Lyoness: Svájc, Buchs. Lásd Lyoness weboldalt!

ScienNet: az Egyesült Államokban, Washington DC. -ben bejegyzett cég.


Nemzetközi jelleg:

Lyoness: 12 országban van jelen. (2009. januárban)

ScienNet: Magyarországon tevékenykedik.

A ScienNet 2006 szeptember 1-től indította el ScienNet néven az európai Rendszert Magyarországon. Jelenleg kizárólag Magyarországon érhető el, így a magyar lakosságnak érdemes regisztrálni.

Magyarország referencia és teszt ország is egyben a ScienNet számára. Az eredmények a várakozásnak megfelelően alakulnak, ezért rövidesen várható a terjeszkedés.


A szisztéma kifejlesztője:

Lyoness: Hubert Freidl, Ausztria. Elérhetőségek és információk a www. lyoness. hu oldalon, fotók a Cashback Magazinban.

ScienNet:

Több évtizedet átölelő törzsvásárlói rendszer működtetésében szerzett, gazdasági, kereskedelmi, pénzügyi és humán tapasztalatokra alapozva

alapították meg külföldi szakemberek, az elérhető leghozzáértőbb nemzetközi szakemberek közreműködésével és segítségével.


Pozíciók - kontra Jog-ok:

Lyoness: Pozíciók keletkeznek a vásárlásokból, illetve előlegesen.

ScienNet: Jogok keletkeznek a vásárlásokból, illetve a foglalások-ból.


Vásárlási kategóriák:

Lyoness: öt Gazdasági Osztály létezik.

ScienNet: hat Scien-Osztály működik.


Pozíciók - illetve jogok egységei:

Lyoness: 13. 000, -Ft-ból keletkezik egy pozíció az egyes Gazdasági Osztályban, 39. 000, - Ft-ból a kettesben. stb.

ScienNet: 10. 000, -Ft-ból keletkezik egy pozíció az egyes Scien-Osztályban, 30. 000, - Ft-ból a kettesben, stb.


Pozíciók, illetve Jogok kifutása:

Lyoness: az első Gazdasági Osztályban 35 - 35 pozíció kell a kifutáshoz, majd átkerül a pozíció a kettes Gazdasági Osztályba.

ScienNet: az első Scien-Osztályban 30 - 30 jog kell a kifutáshoz, majd átkerül a jog a kettes Scien-Osztályba.


Utalványkigazdálkodások:

Lyoness: első Gazdasági Osztályban 117. 000, - Ft utalványkigazdálkodás lehetséges.

ScienNet: első Scien-Osztályban 92. 000, - Ft utalványkigazdálkodás lehetséges.

(a többi osztályokban hasonló nagyságrendű eltérések vannak. )


Rendszerjutalékok:

Lyoness: az első jutalék 3 -3 pozíciónál keletkezik, feltétele 4, pozícióval rendelkező direkt vásárló.

ScienNet: az első jutalék 2 -2 jognál keletkezik, nem szükséges hozzá pozícióval rendelkező vásárló.


Visszatérítések és utalványkigazdálkodások:

Lyoness: készpénzes visszatérítést kap a vásárló, ha pozíciója bolti vásárlás árréséből keletkezett.

ScienNet: vásárlási utalványokat kap a vásárló minden esetben, bármilyen módon keletkezett a jog-a.


Szponzorvonal elnevezése:

Lyoness: ajánlónak hívják a szponzort.

ScienNet: Instruktornak hívják a szponzort (gyakran ajánlónak is).


Egyéb jutalékok:

Lyoness: partner bónusz a direktek és indirektek rendszerjutalékei után.

ScienNet: ajánlói jutalék a közvetlen és közvetett vásárlók rendszerjutalékai után.


Karrier jutalékok:

Lyoness: 8 karrierszint létezik.

ScienNet: 7 karrierszint létezik.


Karrier teljesítmény értékelése:

Lyoness: havi karrier értékelést működtet.

ScienNet: fél éves karrier értékelést működtet.


Start időpontja:

Lyoness: 2003. augusztus 1. - egyszerre öt országban: Ausztria, Németország, Svájc, Csehország, Magyarország.

ScienNet: 2006. szeptember 1. - Magyarországon.


Legalitás:

Lyoness:

- kb. fél évvel ezelőtt a PSZÁF - sok hónapos vizsgálat után - hatósági szerződést kötött a Lyoness Hungary Kft-vel, amelyet a Holding Elnöke, Hubert Freidl írt alá a Lyoness részéről. A PSZÁF a Lyoness törzsvásárlói rendszerét nem minősítette pénzügyi tevékenységnek, de előírt néhány kiegészítő lépést az ügyfelek még korrektebb tájékoztatása és a további pénzügyi stabilitás elősegítése érdekében.

ScienNet:

- a PSZÁF még nem vizsgálta meg a tevékenységét


Megegyező jellegű összetevők:


mindkettő bináris rendszer

mindkettőt mátrixnak hívják

mindkettőben két hét az automatikus pozíció. Illetve jog elhelyezés határideje

mindkettőben vásárlási utalványt gazdálkodnak ki előleges pozícióból, illetve foglalós jog - ból

mindkettőben csakis Termékpartnereknél lehet levásárolni a kigazdálkodott utalványokat

mindkettőben lehet pozíciókat előlegezni - illetve jogokat foglalózni

mindkettőben ki lehet egészíteni az előleges pozíciót - illetve jogot és fel lehet használni a vásárláskor

mindkettőben van egy hasonló táblázat ezen kiegészítések pontos értékére

mindkettőben 1 százalékot kap vissza a Törzsvásárló a saját vásárlásai után (mindkettőben feleződik ez az összeg, ha a Termékpartneri árrés nem ér el bizonyos százalékot)

mindkettőben 0. 5 - 0. 5 százalékot kap jutalékként a Törzsvásárló ajánlója és annak ajánlója a Törzsvásárló vásárlásaiból (itt is feleződik mindkét rendszerben bizonyos százalék alatt)

mindkettőben van rendszer - jutalék, a táblázatok hasonlóak

mindkettőben van karrier - jutalék

mindkettőben van karrier - táblázat, némi eltéréssel

mindkettőben van pontértéke a pozícióknak - illetve jogoknak, az első Gazdasági osztályban (illetve Scien-Osztályban) mindkettőben 1 pont (illetve egység), a másodikban mindkettőben 3 pont (illetve egység), magasabb osztályokban némi eltéréssel hasonló pontértékekkel (illetve egységekkel)

mindkettőben hétfő után és két hét eltolódással kerülnek kifizetésre a jutalékok

mindkettőben vannak bónusz (ajándék) pozíciók, illetve jogok

mindkettőben bónuszpozíciókat, illetve jogokat kap a Törzsvásárló a Nemzetközi, a Nemzeti és a saját mátrixában, mindkettőben ugyanúgy 4 - 4 -et pozíciónként

korábban mindkettőben aktiválni kellett a pozíciókat, illetve jogokat, a Lyonessben 3-3 pozíciónál, a ScienNetben 2-2 jog-nál (újabban a Lyoness eltörölte a bónuszpozíciók aktiválási kötelezettségét, a ScienNet még nem)

mindkettőben átlépnek a pozíciók, illetve a jogok egy magasabb Gazdasági osztályba, illetve Szcien-Osztályba, ha elérik a szükséges pozíció, illetve jog mennyiséget az első mögött

mindkettőben nagyon hasonló rövid marketing beszélgetést javasolnak


Kiegészítő információ:

A Lyoness beperelte a ScienNet - et plágium (idegen szellemi termék engedély nélküli lemásolása, használata) okán.

A Lyoness a pert elveszítette és 50. 000, - Ft perköltséget fizetett a Bíróságnak.

Oka: a ScienNet magyarországi vezetői nem perelhetők, mert arra hivatkoznak, hogy ők csak az amerikai anyacég megbízása alapján dolgoznak.

Az amerikai anyacégnél a Bíróság senkit nem talált, akinek egy idézést lehetne küldeni, vagy személyesen felelősségre lehetne vonni a plágiumért.


Etikai jellegű megjegyzések:


A Lyoness magyarországi vezetősége kb. másfél évvel ezelőtt etikai kivizsgálást végzett néhány Lyoness üzletépítő tevékenységével kapcsolatban.

Az Etikai Bizottság keményen elmarasztalta és kizárásra javasolta a (jelen írásban természetesen meg nem nevezett) személyeket.

A kizárást Hubert Freidl, a Lyoness szellemi atyja és a Lyoness Holding Elnöke nem hagyta jóvá, tekintettel az érintettek korábbi érdemeire, kaptak még egy utolsó lehetőséget, hogy helyrehozzák az okozott kárt és visszatérjenek a korrekt üzletépítők soraiba.


A Lyoness Etikai Bizottsága a következő bűnök miatt marasztalta el és ítélte kártérítésre az érintetteket:

Azt tanácsolni egy új ügyfélnek, hogy az első Gazdasági Osztályt részesítse előnyben, abban induljon el aránytalanul sok pozícióval. (50 - 70, vagy még ennél is több pozícióval. )

Azt tanácsolni egy ügyfélnek, hogy - hamisan - tőkebefektetésként kezelje a Lyoness törzsvásárlói rendszerét.

Azt tanácsolni egy ügyfélnek, hogy hatalmas összeggel (esetenként több millió Ft-tal) helyezkedjen el az egyes Gazdasági osztályban és a saját előleges pozícióival futtassa ki az első 3, vagy 7 előleges pozícióját. (Pld. helyezzen el három előleges pozíciót az egyes Gazdasági osztályban, majd vásárolja meg ezek mögött a 4 x 35, azaz 140 pozíciót is. Ezáltal azt a látszatot keltve, mintha 1. 859. 000, - Ft elhelyezésével azonnal keresett volna 453. 000, - Ft-ot és ez így fog folytatódni minden héten. )

Olyat nyilatkozni új ügyfeleknek négyszemközt, vagy nyilvánosan, hogy a Lyoness - ben nem kell dolgozniuk, elég, ha pozíciókat foglalnak le, hoznak pár embert, aki ugyanezt megteszi és máris sok pénzt keresnek.

Elhanyagolni az ügyfelek megtanítását a vásárlásra és a rendszer korrekt építésére.

Félinformációkkal, elhallgatásokkal, a munka elbagatellizálásával azt a látszatot kelteni, hogy a Lyoness a könnyű pénzkereset színtere.

Új ügyfeleknek saját jutalék SMS-t, illetve saját utalványszámlát mutogatni és pusztán ezzel rávenni őket, hogy jelentős pénzeket helyezzenek el az egyes Gazdasági Osztályban, elmulasztva felvilágosítani őket a rendszer valódi előnyeiről.

A korrekt tájékoztatás helyett saját fizetéssel dicsekedni és ezzel kecsegtetni az új ügyfelet.

Különféle pozícionálási trükkökkel kisebb összegben azonnali pénzkereset biztosítani az új ügyfeleknek, majd ennek hatását felhasználva rávenni őket hatalmas összegű, előleges pozícionálásra, elmulasztva felvilágosítani őket a szükséges munkáról.

Olyasmit mondani új ügyfeleknek, hogy munka nélkül is pár hónapon belül jelentős összegeket kereshetnek, ha rengeteg pozíciót foglalnak le az egyes Gazdasági Osztályban és ugyanilyen ügyfeleket hoznak.

Olyasmit hangoztatni titokban, kihasználva az új ügyfelek tájékozatlanságát, hogy itt akkor is milliomos leszel, ha "cipzárt húzol a szád elé".

Új ügyfelek előleges pozícióit szétszedni, nem csokorban, egymás mögött elhelyezni, hanem a szponzorvonal érdekeinek megfelelően több csoportra bontva elhelyezni, kitöltögetve a szponzorvonal mátrixának hézagait.

Új ügyféltől elkérni a nagy összegű előleget és egyszerűen pakolgatni a pozíciókat anélkül, hogy az új ügyfél egyáltalán tudná, mi történik, könnyű pénzkeresethez juttani őt és ezzel rávenni, hogy újabb hasonló ügyfeleket hozzon a szponzorvonalra.

Termékpartnerek korrekt tájékoztatását elmulasztani, félinformációkkal rávenni őket a csatlakozásra, majd oktatás nélkül magukra hagyni őket, ezzel konfliktusokat keltve a vásárlók és a Termékpartnerek között.

Félrevezetett, vagy teljesen tájékozatlan kereskedők termékpartneri szerződéseit leadni a Lyoness Hungarynél és így hamis termékpartnerekkel bővíteni a hálózatot.


(FIGYELEM!

Az Interneten sokszor megfelelő valóságtartalom nélküli hírek is megjelennek egy - egy témáról, vagy személyről!)


Érdemes az Interneten tájékozódni és mind a Lyoness, mind a ScienNet hivatalos weboldalát, cégadatait, róluk szóló linkeket,

véleményeket olvasgatni és ezek alapján hozni egy megfelelő döntést a két rendszerrel kapcsolatban.

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.19. 00:11:39

@Kepes: meg tudnál forrást jelölni? Klassz az anyag, bár nekem ici-picit Lyoness-pártinak tűnik, de lehet, hogy csak egyszerűen a tények makacs dolgok.

Kepes 2009.05.19. 00:19:21

Amennyiben egy fórumhozzászólás forrás:)

McCoy Capt 2009.05.19. 00:24:05

@Kepes:
A gyűjtemény a Sciennet részének stimmel.
Az etikai jellegű megjegyzésekkel pedig egyetértek

kioktató · http://kioktato.blog.hu/ 2009.05.19. 00:28:51

@zoci-mike:

@Kepes:

Köszönöm, egyrészt így korrekt a szerző felé, másrészt a hozzászóló Lyoness tag, ez egy későbbi megjegyzésből kiderül. Jó példa, hogy attól mert valaki tag, még nem feltétlenül elvakult és részrehajló.

Kepes 2009.05.19. 00:32:43

@zoci-mike: Nem vagyok átlagos pasi:)

Sajna nem értem ,habár érzem...hol van a nagy trükk??
Játszottam egy barátommal számokkal..

nevezetesen a bűvös 9

9x szorzata plus kettő szám összeadása,az mindig 9
nyertem 345 fröccsöt
csodálkozott,és mágus lettem:D

Bagoly11 2009.11.09. 22:42:13

@zoci-mike: Na már most, a multik ki vannak zárva? Ez érdekes megfogalmazás, és ferdítés! Eleve nem akarnak ebbe belefolyni. Tavaly még multikkal dobálóztak, ez is az is benne lesz.
Nem semmi az emberi agy........és mindezt úgy mondják,hogy közben a szemük sem rebben.

krikert 2009.11.27. 14:42:55

Na azért ma csak összedőlt a kártyavár...
Annyira, de annyira előre lehetett látni.
süti beállítások módosítása